Cześć wszystkim
za mną pierwsza wizyta w sklepie wózkowym

a raczej ogroomnym świecie wózków

Jestem w szoku, jeżeli chodzi o ilość modeli do wyboru, w dodatku na pierwszy rzut oka wszystkie wyglądają tak samo... Wtedy jeszcze bardziej panikuję i zastanawiam się, na który zwrócić uwagę, do którego podejść i który będzie najlepszy dla dziecka. Po 5 minutach miałam ochotę stamtąd uciec haha
Kiedy Pani zapytała, czy jakieś konkretne wózki mi się podobają zrozumiałam jak bardzo nie jestem w temacie. O uszy obiła mi się tylko firma Cybex, jednak szybko okazało się, że ten wózek najmniej mi się spodobał. No coż, do porodu jeszcze 3 mce, więc miałam nadzieje idąc do sklepu, że to Pani mi coś zaproponuje, doradzi, podpowie. Jednak miałam wrażenie, że chciała nas tylko obsłużyć i skasować, zamiast szczerze doradzić. Czułam jej irytacje kiedy zauważyła, że kompletnie nie wiemy czego szukamy i nie wiemy nawet od czego zacząć, o co pytać...
Dlatego jestem tutaj i chciałam zapytać Was - mamy, ponieważ już wybrałyście wózki. Czym się kierować przy wyborze? Jakie wózki się u Was, sprawdziły? A raczej Waszych bobasów
Mnie dzisiaj zainteresował wózek Espiro Next, czy któraś z Was go posiada? Dla mnie wydał się praktyczny, funkcjonalny, ma dużo fajnych i przydatnych bajerów, łatwo się składa, idealny na zimowo-jesienne spacery (w zestawie ze śpiworkiem), ma pompowane koła i dobra amortyzacje na trudne tereny (niektórzy je odradzają ze względu na łatwe przecięcie dętki, jednak uważam, że lepiej amortyzuje nierówności co myślicie?) Jakie macie doświadczenia jeżeli chodzi o wózki? 2w1 czy 3w1? Czy może osobno gondola i spcacerówka? Jakie foteliki samochodowe wybrać? Czy kupić wózek nowy czy używany? Będę wdzięczna za każdą opinię w tym temacie.
Pozdrawiam