Dodaj do ulubionych

sab-simplex

18.11.04, 13:32
Witajcie Mamy,
chciałabym zapytać czy któras z was stosowała albo stosuje sab na kolki
(dostępny w Niemczech)?Koleżanka która mi przysłała kropelki poleca abym
podawała 2 łyżeczki przed posiłkiem , czy to aby nie za dużo?Słyszałam ,że
powinno się podawć 15 kropli do mleka.Może macie doswiadczenie , czekam na
jakakolwiek porade
pozdr.Beti i ciągle płaczący Seba
Obserwuj wątek
    • cocosek1 Re: sab-simplex 18.11.04, 13:40
      dwie łyżeczki? to gruba przesada. Max 15 kropel dziennie!
      • inia25 Re: sab-simplex 18.11.04, 14:19
        ja podawalam tak 10-15 kropli na dzien. lek super dobry!!!!! w polsce mamy
        odpowiednik - infacol!!- tez na bazie simeticonu.
        • asia.kreg Re: sab-simplex 18.11.04, 14:51
          ja stosuje Sab zgodnie z ulotka tzn. 15 kropli przed kazdym posilkiem. lek nie
          ma skutkow ubocznych gdyz tylko rozbija gazy w jelitkach a nie jest wchlaniany
          przez przewod pokarmowy. u mni sab zadzialal ale Infacol nie. polecam i
          pozdrawiam wszystkie amy walczace z kolkami
      • amelia04 Re: sab-simplex 23.11.04, 21:29
        zgodnie z ulotką załączoną do zawiesiny, należy stosować 15 kropli zawiesinki
        przed każdym posiłkiem. Najlepiej odmierzyć krople do buteleczki i dodać
        troszeczkę herbatki, bo to dosyć gęsta zawiesina, i dać dzieciątku przed
        jedzeniem. Rewelacyjny środek, wiem bo stosowałam u mojej córeczki. kolki
        przeszły jak ręką odjął niemalże od razu po pierwszym podaniu. Polecam!
    • anucha57 Re: sab-simplex 18.11.04, 15:26
      moja mama przysyla mi z Niemiec sab simplex, stosuje go zgodnie z ulotka - 15
      kropelek 3 razy dziennie (rano, w poludnie i wieczorem) do herbatki koperkowej.
      Synek - 8 tyg. nie ma zadnych kolek i nie ma dzialan ubocznych. W tej chwili
      koncze druga buteleczke.
    • aniabor Re: sab-simplex 22.11.04, 22:25
      Mieszkam w Niemczech i sab simlex poradzila nam polozna. Mozna powiedziec, ze
      zdzialal cuda smile Dawalam synkowi 15 kropelek glownie przed wieczornym
      karmieniem i chyba dzieki niemu udalo nam sie przesypiac noce (od 10 tyg. maly
      spi po 10-11 godzin w nocy) ale jak w dzien bylo zle to czasami tez, nawet
      kilka razy. Zgodnie z tym co napisane jest w ulotce, leku tego nie da sie
      przedawkowac i polozna tez mowila, ze mozna podac zawsze jak dziecko ma kolki
      albo jak za duzo zje. Jak synek skonczyl 3 miesiace, skonczyly sie tez jego
      problemy z kolkami, chociaz jeszcze teraz jak go czasami boli brzuszek dajemy
      mu sab simplex. Zycze, zeby i Twojemu synkowi pomogl! Pozdrawiam!
    • tygrysek2004 Re: sab-simplex 24.11.04, 00:54
      15kropli przed każdym posiłkiem, zaczelismy w akcie desperacji w 2 tygodniu
      zycia Tygryska ( na ulotce od 1m-ca)od ostrożnego stosowania ( 5kropli w
      trakcie ataków i stopniowo zwiekszalismy dawke i częstość. To prawda że
      substancja czynna jest taka sama jak w Infacolu ( lek na licencji brytyjskiej)
      ale Sab simplex dzialał silniej - może ma lepsza biodostepność? Można go łączyc
      z Grippe wather, pomagaja tez masaże brzuszka , ciepła kapiel, termofor lub
      pieluszka, posmarowanie olejkiem kamforowym brzuszka po kapieli ( po
      sparwdzeniu czy nie ma r-cj alergicznej), herbatka koperkowa - dla dziecka i
      dla mamy karmiacej , picie przez mamę wywaru z kminku a reszte trzeba
      przetrwać....
      Trzymajcie sie dzielnie
      Kasia i Tygrysek (5,5M)
    • foza Re: sab-simplex 27.11.04, 00:13
      tez polecam!!! Mąz specjalnie jexdził do Niemiec po te cud kropelki.Kończymy
      druga buteleczke.U nas nie sprawdziły sie:esputicon,gripe water i depridat,ale
      sab simpex ,tak!! Ja tez daje malemu 15 kropelek(10ml) na łyżeczkę ,albo w małą
      strzykawkę. Jak były silniejsze ataki kolki to dawalismy co 4godz.(musi byc
      odstęp czasowy 4 godz!!!)Aha, nam pomaga też na zaparcia bo Binek bierze żelazo
      w kropelkach.Wiem że to dziwne ale tak jest.Poprostu puszcza więcej "baków".
      Pozdrawiam Dorota i Binio
    • gosia_d Re: sab-simplex 27.11.04, 10:19
      Chyba to za dużo. Na ulotce jest napisane żeby dawać 15 kropli w trakcie lub po
      posiłku, maximum jak pamiętam co 4 godziny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka