Dodaj do ulubionych

BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia

07.03.12, 14:43
Właśnie wróciłyśmy z pierwszego spaceru! Dojechał dziś do mnie mój GT!
Kupiony w USA oczywiście.
Kolor czarno-szary.
Na elektronicznej wadze łazienkowej, wraz ze śpiworkiem Magdowym waży 10,5kg. Wg mnie czuć tą wagę.
Ale prowadzi się po prostu cudnie! Płynie a nie jedzie! Amortyzacja wg mnie jest wyczuwalna. Poza tym same koła dużo dają.
Buda super.
Póki co ze składaniem nie mogę dojść do ładu, bo nie blokuje się sam, ale to przez to, że materiał mi podchodzi pod ten zaczep.
Podbijanie bardzo dobre. Wszelkie podjazdy pod krawężniki pokonywane z łatwością.
I w końcu moje dziecko siedzi wygodnie!!! Nie wychyla się nigdzie, tylko siedzi i ogląda!
Materiał ortalionowy, ale jak dla mnie ok. Jedyne co bym zmieniła, to te rzepy w okienkach na magnesy.

I dowód smile
http://i248.photobucket.com/albums/gg181/m_aw/fotelik/IMG_1150.jpg
http://i248.photobucket.com/albums/gg181/m_aw/fotelik/IMG_1151.jpg
Obserwuj wątek
    • nicolcia9 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 14:50
      tylko pozazdrościc smile super się prezentuje!
      • zurekgirl Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 15:01
        Urocza dzidzia w super wozku. Obejrzalabym sie za wami wink
    • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 15:09
      Też na takiego czekamsmile Jak ten kolor w rzeczywistości? Nie jest za smutno? Chociaż widzę ożywiający śpiworek, więc jako "baza" do kolorowych dodatków supersmile Już nie mogę się doczekać....
      • isabel_o Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 16:03
        Ja też nie mogę się doczekać! Dziś pozegnałam się z moim 4 kołowym mini i czekam na gtsmile
      • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 22:13
        extra smile pozostaje nam odliczac czas, a potem bedziemy sie cieszyc i wymieniac wrazeniami smile nadchodzi GTmania smile
        • isabel_o Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 22:24
          Oj nadchodzibig_grin Widać po ogłoszeniach w sprzedażywink No ale trzeba korzystać poki dzieciuchy jeszcze chcą w wózkach jeździćwink U mnie to już raczej na bank ostatni wyskok wózkowy! Ale gt-mania faktycznie nadchodzi, oj będziemy pisać big_grin
          • marge_ie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 23:08
            Oj bedziemy, bedziemy tongue_out
            Ja juz tez sie doczekac nie moge suspicious
            a do konca kwietnia tak strasznie jeszcze dalekooooo !!!
    • calineczka793 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 16:25
      Mój Mini4 właśnie odjechał kurierem i z niecierpliwością czekam na GT w tym samym kolorzewink
      • isabel_o Calineczka 07.03.12, 18:45
        big_grin W tym samym dniu rozstałyśmy się z naszymi mini 4 i obie na rzecz gt wink
      • pomilak1 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 18:52
        m_aw a skąd jesteś? wink bardzo bym go chciała porównać z moim Nipperem smile
        super wyglądasmile
        • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 20:16
          pomilak1 napisała:

> m_aw a skąd jesteś? wink bardzo bym go chciała porównać z moim Nipperem smile
          > super wyglądasmile

Mieszkam w Wyszkowie, ale bywam w Warszawie smile

Czy jest smutny? Chyba nie. Za ubieram dziewczyny na różowo, więc żaden inny kolor mi nie pasował. Poza tym wszystkie wózki miałam ciemne. A pierwszy, XA, dokładnie grafitowy smile
          • srebrno-listka Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 20:47
            O, jak bywasz w warszawie, to ja bym się chętnie podłączyła pod obejrzenie wózka, jakby nie zrobiło Ci to kłopotu smile
            • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 23:12
              Oczywiście! Bardzo chętnie sie z Tobą spotkam! Napisz mi maila to sie umowimy m_aw @ op.pl
          • pomilak1 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 21:05
            buuu jestem z Katowic smile może Saras by porównała Nippera i BJ suspicious
            • djulliet Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 23:13
              O dokładnie, mnie też bardzo interesuje porównanie z Nipperem smile
    • srebrno-listka Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 18:57
      Tylko pozazdrościć! smile już nie mogę się go doczekać smile
      • agnes_nyc Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 19:23
        Ja tez zazdroszcze

Najgorsze jest to ze chyba ja ze swojego GT bede musiala zrezygnowac bo moje dziecie antywozkowe sie robi coraz bardziej i cos dlugo ja to trzyma wiec chyba to koniec wozkowania a gowniara 2 lat jeszcze nie ma

czas na drugie chyba bo zwariuje smile
        • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 21:25
          No coś ty, przejdzie jej, jeszcze będzie się kazała wozić, królewnasmile
          • kornnella Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 23:16
            Dokładnie dzieci po pierwszym zrywie do chodzenia nabierają rozumu i leniwe się robią wink
            • agnes_nyc Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 07:24
              kornnella napisała:

> Dokładnie dzieci po pierwszym zrywie do chodzenia nabierają rozumu i leniwe się
              > robią wink

tylko moja juz chodzi o 8 miesiecy a od 6 ma wozek w d... i zamiast byc jepiej to jest gorzej niektore z WAS mogly zauwazyc na filmiku sad oby jej sie zmienilo do dostawy GT ale watpie
              • tereferefretka Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 07:31
                to tak troche na przekor mamie wozkomaniaczce wink)
                moja w tym miesiacu dwa lata skonczy,ale o wozku tez juz nie chce slyszec,przeciez na sile nie ma co ich wozicwink)

Aga, staraj sie o nastepne z nadzieja,ze bedzie bardziej wozkowe wink)
                • agnes_nyc Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 11:41
                  tereferefretka napisała:

> to tak troche na przekor mamie wozkomaniaczce wink)
                  > moja w tym miesiacu dwa lata skonczy,ale o wozku tez juz nie chce slyszec,przec
                  > iez na sile nie ma co ich wozicwink)
                  >
                  > Aga, staraj sie o nastepne z nadzieja,ze bedzie bardziej wozkowe wink)

planuje planuje od maja zaczynam dzialac bo tyle wozkow mi ucieka smile
    • tara13 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 20:46
      Moze juz bylo, ale wklejam na wszelki, porownanie wozkow BJCM i GT
    • kornnella Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 07.03.12, 23:19
      Wow to masz pierwsza perełkę forumową gratulacje smile Wózek super gdybym miała młodsze dziecko to zdecydowanie musiałbym mieć wink
    • tereferefretka Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 07:33
      sliczny wozek, pieknie wyglada z tym spiworkiem, jak nie lubie baby joggerow,to ten jest naprawde fajny, Corcia tez sliczna smile)
      • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 09:19
        zazdroszczę córeczki! ja tez czekam na ten kolor oby dostawa dotarła w terminie, przez rączkę upodobnił się do Elite ale swoją drogą w Elicie zmienili materiał na lepszy mogli i w GT zmienić
        • dziustynka Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 09:43
          zmienią pewnie za jakieś dwa lata ten materiał + magnesy w budce

ja się kręce wokół tych kolorów, raz czarny raz zielono-szary, teraz znowy mąż nie chce zielonego buuu ale patrząc na Twoej foty widzę, że faktycznie przy takim łatwiej jest poszaleć z kolorami dodatków, tzn wiem to, bo mam przeciez czarnego czterokołowca bj
          Ale ten zielony też jest super, taki wiosenno-letni. Z tym, że co dalej. Dodam czerwony śpiwór i będzie wieś polska wink
          • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 09:54
            Zauwazylam dzis, ze nie ma jak wypchac podnóża. To jest mój pierwszy BJ, więc może zle szukam... W Mini ponoć jest jakaś kieszeń. U mnie nie ma. Kompletnie nic.
            Poza tm bardzo podoba mi sie rozwiazanie zastosowane przy pasach. Ze to jest jeden sznurek. Jak pociągnę za prawa szelke, to lewa sie skraca. Znacznie ułatwia to wkladanie dziecka.

I dziekuje za komplementy dot córci smile
            • dziustynka Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 09:58
              Oj nieee, jak to nie można wypchać.
              W moim bjcm4 ja to mam tak, że wepchałam pod podnóżek gąbkę dzięki czemu podnóżek powiedzmy jest, a gąbka trzyma się na jakiś dwóch paskach, jeden jest nad koszem, nie ma jakiejś specjalnej kieszeni tam
              Spójrzo proszę, bo gdyby faktycznie nie było można, to cały mój plan wymiany idzie w łeb!
    • walker85 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 10:07
      Wózek jest super, cieszy mnie informacja, że się dobrze podbija i że Twoja córeczka siedzi w nim wygodnie.
      Też się nie mogę doczekać smile Będę miała taki sam smile
      • dziustynka Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 11:37
        Eh w ogóle jak to jest, że my tu usychamy przez to czekanie, a Ty już wózek masz? W USa już sprzedają? Ile trwała zabawa z wysyłką do PL (jeżeli do PL)? Zazdroszczę! Ja bym tak bardzo chciała, żeby wyrobili się mnie uszczęśliwić tym GT na weekend majowy smile
        • monitkao Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 08.03.12, 14:59
          Ja mam ten sam problem - kolor - zielono-szary czy czarny. Głowie się już kilka dni a wózeczków u agnes ubywa. Mąż mi mówi że mam wziąć który chce, a tego co czytam większość z was bierze ten czarny. Jestem w lepszej sytuacji, bo nie mam dodatków, bo to mój pierwszy BJ będzie.
    • agnes_nyc m_aw 09.03.12, 07:31
      Kupilas wozek w usa wysylalas poczta lotnicza ??

ile kosztowala cie lotnicza przesylka

bo ja mam ochote tez zamowic z usa zawsze bedzie szybciej smile
      • dziustynka Re: m_aw 09.03.12, 09:20
        a jak z gwarancją takiego wózka kupionego w USA? serwis w PL uzna i jak by co naprawi?
        • agnes_nyc Re: m_aw 09.03.12, 09:41
          no wlasnie nie serwis tylko w usa ale ja kupilam swojego mini w usa i mimo piszczacego kolka w PL um nie wszystko w porzadku smile
          • m_aw Re: m_aw 09.03.12, 09:53
            Polamer lotniczy 73$.
            • agnes_nyc Re: m_aw 09.03.12, 09:55
              to wyszloby drozej niz w pl jakies 100-150 zl kurcze ale mam dylemat

to polamer ma zwykla lotnicza tylko

pomysle pomysle
              • monitkao Re: m_aw 09.03.12, 10:03
                A w którym sklepie w USA można je kupić? Te które znalazłam nie mają wysyłki poza USA.
                • marge_ie Re: m_aw 09.03.12, 10:49
                  M_aw a podalabys prosze link do sklepu gdzie kupilas swojego GT ?
    • agnes_nyc Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 11:12
      ten z ktorego ja zamawiam tez nie wysyla poza usa trzeba miec kogos

juz napisalam do kumpeli zeby sie spodziewala wozka - paczki dla mnie ale wciaz sie zastanawiam hehehe
      • monitkao Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 11:35
        Agnes a z którego sklepu zamawiasz? Mąż ma kuzynkę, więc może nam się udasmile
        • agnes_nyc Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 11:45
          monitkao napisała:

> Agnes a z którego sklepu zamawiasz? Mąż ma kuzynkę, więc może nam się udasmile

to moj zaufany i zaprzyjazniony sklep

www.peppyparents.com/servlet/the-868/city-mini-gt-stroller/Detail

tylko tez nie przyjmuja kart polskich chyba ze napiszesz do nich to moze zrobia wyjatek
          • monitkao Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 12:31
            dzięki smile
            • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 17:30
              Ja kupowałam na ebay.com. Chcieli wysłać do PL, ale za 169$.
    • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 17:36
      To mam dla Was cos jeszcze smile
      Byłam dzis w sklepie na Solidarności i rozmawiałam z przemila panią. I przypadkiem zobaczyłam, ze stoi nipper.
      Oczywiście porownalam smile
      Nipper ma duzo szerszy rozstaw kół. Z tego co mogłam zauważyć (moje dziecko spalo, więc jeździłam pustym wózkiem), amortyzacji w GT jest bardziej wyczuwalna.
      Poza tym mimo, ze z dzieckiem, lepiej mi sie prowadziło GT.
      Na plus nippera waga. Na pewno lżejszy.
      Ale za to jaki brzydki!!! Bardzo sie ciesze, ze go nie kupiłam, bo mało brakowało...

http://i248.photobucket.com/albums/gg181/m_aw/aa29f0bb.jpg
      http://i248.photobucket.com/albums/gg181/m_aw/363453e5.jpg

Na długość są takie same.
      • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 17:39
        GT jest dla mnie taki dokladniejszy. Nie ma takiego "bałaganu", ani z przodu, ani z tylu. Chodzi mi o ta wkładke i o material z tylu.
        Poza tym nipper taki nieproporcjonalny. Raczka wąska, te rurki z tylu tez, a koła takie pokracznie szeroko rozstawione.
        • pomilak1 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 18:19
          Wygląd kwestia gustu, mi akurat się Nipper podobasmile ale jeżeli BJ się lepiej prowadzi to już jestem na niego napalona smilesmilesmile
          • djulliet Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 20:00
            Nipper to taka trochę ropucha na kółkach tongue_out Ale ma fajniejsze koła i podnóżek solidniejszy się wydaje.
          • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 09.03.12, 20:28
            Oczywiscie, ze to kwestia gustu. Ja napisałam, co mi nie pasowało w nipperze.
            A z tym prowadzeniem, to wiesz, ja tak po sklepie tylko smile Co nie zmienia faktu, ze łatwiej było GT.

Testowania ciąg dalszy:
            W wózku zasiadla dzis mója starsza córka: 4 lata, 104cm wzrostu, 18kg. Zamieściła sie praktycznie "akurat". Także jestem w lekkim szoku.
            Tylko budka musiała być zasłonięta przynajmniej na jedną cześć.

Poza tym i biegłam dzis troszkę, i szybkim marszem po nierównym chodniku. Prowadzenie naprawdę idealne!
            Dziecko mi zasnelo. Malutki minus za to, ze przy rozlozonym oparciu dziecko na dostawce nie pojedzie.
            • gorligorligor Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 21.03.12, 23:29
              GT maniaczki drogie, a powiedzcie mi (te z Was, które już użytkują ten cudny wózek), czy na upartego da się w nim przewozić 3 miesięcznego malucha? Czy amortyzacja będzie wystarczająca z tymi 8,5 calowymi kołami? Jak się sprawdza na nierównościach? a jak w terenie?
              Kochane, a to, że mała dzidzia jeździ od początku tyłem do mamy, to może mieć jakieś złe skutki? pozdrawiam!
              • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 22.03.12, 01:32
                ja nie uzytkuje jeszcze, wiec co do komfortu nie moge sie wypowiadac, ale wierze, ze bedzie wiekrzy niz w mini, napewno da sie zamontowac gondole na GT wiec moze warto zainwestowac w gondolke i miec dziecko "na oku"
                na upartego wszystko sie da smile ale czy warto sie upierac?
                uwazam, ze gondolki dla takich maluszkow i przy takich maluszkach sa wygodniejsze (choc osobiscie posiadam jedno dziecko ktore z gondoli skorzystalo dwa razy doslownie, a okres 5 miesiecy przejezdzila w foteliku wpietym na ramie wozka bo inaczej sie nie dalo, a drugie jezdzilo z powodzeniem dokad nie usiadlo) w spacerowce maluszka wypada przypiac pasem - choc nie jest bardzo mobilny taki 3 miesieczniak, to inaczej przewozic sie nie da, balabym sie, ze sie wysunie niewiadomo kiedy z wozka, no i ma sie troche ograniczen co do ulozenia dzidziusia - trudniej ulozyc na boku, jeszcze trudniej na brzuszku jak np lubi
                Wiekrzosc mam woli widziec dziecko, z rozych powodow - bo dzieci w tym wieku np ulewaja, bo taki maly czlowiek komunikuje sie z nami nie tylko placzem ale i mimika, i jeszcze roznych powodow sto blablabla, ale najwazniejszy to taki, ze kazda mama zakochana w bejbiszonie poprostu uwielbia na niego patrzec, dzieci tak szybko rosna, ze chocby z tego powodu warto na takie maluchy slodziaki sie napatrzec zwlaszcza w chwili relaksujacego spacerku wink nawet jak to dziecko sobie tylko spi blogo, to tez sie chce na nie patrzec wink
                • tygisek Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 22.03.12, 12:06
                  jak w temacie, jestem ciekawa, jak sie sprawuje, czy nadal sa same zachwyty no i wogole, czy wrazenie pierwsze nie zostalo ostudzone smile
                  • gorligorligor Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 22.03.12, 15:23
                    Tylko problem w tym, że ja na co dzień i tak śmigam Elitem podwójnym, bo inaczej z domu bym nie wychodziła smileTeraz szukam wózka pojedynczego, takiego zastępczego, gdy trzeba z jednym bobofrutem tylko gdzieś pojechać, np. do lekarza i się tak waham nad pojedynczym Elitem, nad mini GT lub w ogóle nad czymś tańszym, np. Magelan, czy Filippo...może ktoś poradzisad Nie za bardzo chciałabym kupować gondolę itd., bo wolałabym majątku nie wydawać na wózek zastępczy, a jak wózek już będzie, to młodszy maluszek będzie miał już 4 m-ce (jest spory) i zakładam, że z gondoli szybko by wyskoczył, no i będzie nadal dużo spał (zwłaszcza takie wózki po rozłożeniu oparcia ala kokon, to bardzo usypiają maluszki). Jeszcze ciekawa jest tej city Versa montowanej przodem i tyłem....dziewczyny, poradźcie mi please smile PS. dziś moim podwójnym Elitem zaliczyłam nierówny bruk kamienny, wyboisty, stary itd. amortyzacji plus te duże kółka REWELACJA!!! Niemowlak spał, wstrząsy powodowały jedynie, że kokon się majtał i nic więcej...starszak zachwycony bam bam, wolę nie myśleć, co odczuwało dziecko pewnej pary idącej przede mną, które leżało w gondolce w jakimś wózku Chicco spacerowo-wielofunkcyjnym na małych, plastykowych kółkach...dlatego ciekawi mnie jak będzie z tą amortyzacją u Mini GT?....
                    • sylki Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 22.03.12, 15:25
                      ale przecież każdy z tych wózków możesz kupić w wersji tylko spacerowej smile
                      • gorligorligor Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 23.03.12, 15:06
                        silki ja wiem, tylko odpowiadałam na wcześniejszą wypowiedź jednej z koleżanek forumowiczek smile
                        • tygisek Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 23.03.12, 16:04
                          na moja na moja!
                          • tygisek Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 23.03.12, 16:07
                            tylko ja nie doczytalam jakos ze Ty juz wozisz to swoje Baby tylem do siebie! stad moja tyradawink
                            • m_aw Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 24.03.12, 07:39
                              Zdecydowanie same zachwyty!
                              Ostatnio nawet sama wynosiłam z tramwaju i nie sprawiło mi to problemu (w dodatku z lekko rozlozonym siedzeniem, bo dziecko mi zasnelo).
                              Co do amortyzacji: wg mnie jest naprawdę ok, ale... Ja nie wlozylabym dziecka poniżej 6 miesiąca do spacerowki tyłem do mnie. Oprocz tego kwestia przypiecia, jak pisała tygisek.

Poza tym wózek jest naprawdę duży. Awaryjnie ostatnio wiozlam 4 latke, 18kg. Bardzo łatwo sie prowadziło.
                              Dla mnie to najlepszy zakup jaki zrobiłam!
                              • monitkao Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 27.03.12, 13:18
                                Jeszcze tylko miesiąc do wymarzonego GT smile
                                • tygisek Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 27.03.12, 13:37
                                  ja tez juz znosze zlote kwadratowe jajko z kolcem smile
                                  chyba dobrze ze swieta po drodze, to teraz jakies przedswiateczne zajecia, potem pare dni milego, i juz zostanie tylko dwa tygodnie!
                                  • dima1312 Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 27.03.12, 15:14
                                    a ja aby umilić sobie czekanie kupiłam dzisiaj młodemu parasolkę! ( wózek oczywiście) jakoś dotrwamy....
                                    • monitkao Re: BJ City Mini GT - i jakie wrazenia po czasie? 27.03.12, 18:38
                                      My troszkę chorujemy, więc spacerek wykluczony, a potem święta i lada chwila pozbędę się mojego obecnego "tarpana" smile
    • tara13 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 27.03.12, 16:13
      A w bobowozkach napisali ze po zamowieniu GT dostane go do 7 dni. Cos sie mi nie wydaje.
      • agnes_nyc Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 27.03.12, 17:59
        heehhe dobra sciema smile

zamawiaj jak w ciagu 7 dni bedzie to ja tez zamowie smile
        • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 27.03.12, 18:17
          jest to możliwe....jeśli właściciel ma prywatny samolocik poleci i będzie!
      • tara13 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 27.03.12, 20:16
        AAA i jeszcze 1299 to jest cena netto + 29 zl koszt przesylki.
        I pewnie sciema z ta 7-dniowa realizacja.
        • marge_ie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 28.03.12, 10:50
          Moj entuzjazm oczekiwania na GT podupadl sad

Ale wrocila moja dawna milosc do Urbana i teraz to czekanie na niego jest priorytetem tongue_out
          Caly czas sobie mowilam, ze ten urban to duzy i ciezki i ciezko do auta wsadzac itd no ale nie moge, musze go miec suspicioussuspicioussuspicioussuspicious
          Zdecydowalam sie na uzywany bo bardzo chcialam z nowozelandzkiej produkcji i gdyby mi sie odmienilo, ze jednak chce tego GT jak juz bedzie i bedziecie zalewac foruch ochami na jego temat, to zebym kasa na niego miala wink
        • lady2009 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 28.03.12, 11:23
          Czy na ten wozek mozna zamontowac fotelik Maxi
          Cosi Cabrio Fix? Szukam wozka zastepczego do Emmy, ktory zmiesci mi sie do
          Bagaznika Fiata Pandy? Dziecko ma 3 msc wiec narazie bylby to tylko wozek zeby dojechac do lekarza etc. W sensie wykorzystalabym stelaz i fotelik. Dobry pomysl?
          • gorligorligor Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 28.03.12, 11:41
            lady 2009 a może jednak pomyśl nad Elitem?
            • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 28.03.12, 12:18
              a moim zdaniem dobry pomysl, mozna zmontowac fotelik, za pomoca adapterow, a pozniej bedziesz miec komfortowa spacerowke, ktora na dodatek zajmuje malo miejsca w bagazniku i napewno nada sie do miejskiej a moze nawet i pozamiejskiej dzungli smile i bedzie pelnowymiarowa spacerowka ktora wystarczy do konca wozkowania, a nappewno dotad dopoki nie naleci Cie na cos nowego smile
              pisze "moze" bo ja tez czekam, i tylko na zdjeciach ogladam, ale wyglada bardzo obiecujaca, a i recenzja uzytkowniczki jest baaardzo optymistyczna smile
          • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 28.03.12, 14:48
            Lady2009 wg mnie to bardzo dobry pomysł.
            • gorligorligor Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 28.03.12, 15:15
              m_aw a powiedz, czy kółka nie są jakieś za małe? W górach to pewnie jednak Elite by się lepiej sprawdził, jak sądzisz? Też bywam w Twoich rejonachsmile i jednych i drugichsmile ps. zrób test po Starówce smile ja tam testuję amortyzację i to mi zawsze wiele mówi o wózku tongue_out
              • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 14:52
                Jak bywasz w moich regionach, to z chęcią się z Tobą spotkam na spacerek i sama ocenisz smile
                Koła są ok na jazdę w średnio-trudnym terenie, tj. np. krzywe chodniki.
                W lesie też było ok, ale już musiałam prowadzić dwoma rękami (ciężko było jedną ręką prowadzić).
                Także na górskie wyprawy raczej elite.

A na Starówkę wybiorę się, może w Święta smile
                • pomilak1 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 14:55
                  oooo to chyba jednak Nippera nie wymienię na GT, bo w nawet w ciężkim terenie sobie radzi superowo smile
                  ale kusi mnie ten GT, oj kusi smile
                • gorligorligor Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 15:09
                  m_aw dzięki za info. Koło Łochowa rodzice mają działkę, więc jak będzie cieplej, to wybieram się na bank pewnie do września smile czasami wpadamy do Wyszkowa /kilka lat temu, to bywałam tam często na basenietongue_out/ (tylko teraz mam już dwójkę maluchów i jestem bardziej uziemionasad Pewnie łatwiej mi by było "dopaść" Cię w W-wie w okolicach np. Al. JP, Solidarności, PL. Bankowy. Tego Nippera też widziałam w tym sklepie, bardzo lekki, choć rączka mi się jakaś taka mała wydawała i sztywna, ale może dlatego, że wózek leciutki i bez załadunkusadsprzedawca za to polecał wózek bardzo. Ja szukam spacerówki (ale nie parasolki) i najlepiej o wysokim oparciu, pompowanych kołach, no i jak na razie nic lepszego od Elite, czy GT nie znalazłamsad myślę jeszcze o polskich produkcjach, ale te wózki, które są w miarę ok, to mają oparcie wys. na 44cm (a to mało jak dla mojego 2 latka), no i jeszcze cenasad kochana a jak ze stabilnością trójkołowca? ja mam podwójnego Elita, więc 4 koła wink i troszkę się tej stabilności 3k obawiam (może nie słusznie?). W Elicie w sumie większość mi pasuje. Jedyne, o co mogę się czepiać, to to, że dziecko wpada w siedzenie bardzo głęboko (nie da się ustawić oparcia bardziej pionowo, tylko zawsze lekko do tyłu) i mój mały często się wychyla, by lepiej widzieć (jak się zmęczy, to oczywiście opada na oparcie).
                  • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 18:07
                    mam pytanie, ile cm. ma oparcie? jestem bardzo ciekawa czy faktycznie ma więcej od mini mogłabyś zmierzyć? i siedzisko jeśli to nie sprawi kłopotu
                    • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 20:47
                      Ja się przychylam do prośby o wymiary siedziska, chciałam zaplanować wkładkę....
                      • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 21:20
                        Gorligorligor okolice w Wwie są dla mnie idealne smile Takze pisz maila i umawiamy sie smile
                        Co do stabilności - to mój pierwszy 3-kolowiec, więc tez musiałam sie troszkę przyzwyczaić. Dla mnie problemem był podjazd/wjazd na chodnik. Zawsze stawialam przednie koła i lekko unosilam tylne. W tym wózku na początku tracilam równowagę. Ale to jedna jedyna kłopotliwa sytuacja dla 3-kolowca.

Co do wymiarów: mierzylam wkładke dla p.Heleny. Wysokość wkładki wyszła 52 cm, a siedzisko 25 cm.
                        Wyslalam dokładny projekt wkładki, także możecie zamawiać smile
                        • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 21:25
                          Dzięki Ci, dobra kobieto...Niech ci się w wózkach szczęści..
                        • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 30.03.12, 21:26
                          dzięki czyli skłamali pisząc ze oparcie większe stare mini też ma tyle jak zwykle ściema marketingowa tak było z bee+ pisali ze oparcie do 59 a było 53 max...
                      • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 15:24
                        No i jakie Gaga materialy wybralas? moze do safari po drugiej stronie niech bedzie zyrafa smile

ja tez sie przymierzam do wkladki wink tym razem padnie chyba na fioletowawe paski z jednej strony a granatowo-fioletowo-musztardowe ala butelki po drugiej ( nie wiem jak nazwac ten wzor wink

informacje o dlugosci siedziska sa "optymistyczne" dlugoscia wkladka z mini bedzie pasowac, a jak z szerokoscia? lubie moja wkladke turkusowo-moro smile a Pani Helenka juz widze nie dysponuje moro...
                        • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 20:35
                          Aga a gzie szyjesz? ja też bardzo bym chciała w paski mogłabyś podesłać mi fotkę materiału?
                          • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 20:53
                            przymierzam sie u P. Helenki smile a material, posle Ci numer z jej galerii, bo chyba nie uda mi sie wkleic jak znam zycie, ja jestem w tym wklejaniu linkow "calkowicie lewa"!!! i niereformowalna smile
                            podziwiam Dziewczyny, ktore radza sobie z wklejaniem linkow, kiedys to jakies prostsze bylo, a teraz to karkolomny wyczyn, predzej zrobie szpagat wink niz wkleje jakikolwiek link smile
                            • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 21:00
                              Dima material ze zdjecia nr 16 po jednej stronie a po drugiej paseczki nr 42 smile podejrzyj sobie w galerii materialow, prosze! te paseczki sa rozowawo-fioletowawe, wiecej fioletu i chyba sobie wlasnie te pocisne wink podobaja mi sie jeszcze paseczki z 10 zdjecia, ale mam chetke na fiolet z szarym wink
                              • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 21:33
                                42 mialam i spokojnie możesz zamawiać, on nie jest dziewczyńskismile To takie śliwkowe barwy.
                              • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 21:42
                                dzięki Aga! wlazłam tam podoba mi sie ten zielony
                        • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 21:30
                          W końcu z żalem odpuściłam motyw zwierzęcy, jakoś na lato chcę bardziej ożywić tego nowego smutasasmile Z jednej strony wybrałam ten picasaweb.google.com/103512785850797726049/MateriaY#5617732842947060914 ( ja na to kredki mówię), a drugiej jeszcze nie wiem. Zastanawiam się nad tym ( o dziwo, bo nie przepadam za czerwienią, ale jesli to takie bardziej bordo, to ok) picasaweb.google.com/103512785850797726049/MateriaY#5726414634659987378, chciałabym jakieś drobne wzorki jednak, bo chcę też obszycie na pałąk, a na gładkim zaraz łapki się odbiją.
                          • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 21:35
                            Drugi link się nie otwiera, chodzi mi o 21, ale wiem,że maja byc nowe materiały niedługo, więc mogę pczekać
                            • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 21:49
                              albo ja ślepa ale gdzie są numerki? tych kolorów ?
                              • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 21:51
                                Jak wchodzisz na konkretny materiał, masz np, zdjęcie 11 z 52, u góry.
                                • dima1312 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 01.04.12, 22:39
                                  dzięki juz mam!
                                  • monitkao Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 06:57
                                    czekacie na czarnego czy na zielonego GT? Mam problem z wyborem wkładki do zielonego dla mojej córeczki z jednej wybrałam picasaweb.google.com/103512785850797726049/MateriaY#5720821187415120578, ale na drugą stronę nie mam pomysłu.
                                    • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 08:15
                                      niestety nie wyswietla mi sie nic w linkusad wiec nie wiem, ktory material wybralas, napisz mi numer zdjecia z galerii to powiem co mi sie podoba smile
                                      ja wybralam szaro-czarny kolorek GT, ale do zielonego tez cos dobierzesz slicznego bez problemow smile
                                      • monitkao Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 12:35
                                        30, białe motylki na zielonkawym tle
                                        • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 12:48
                                          Ja bym nie brała zielonej wkładki do zielonego wózka, wzięłabym coś kontrastowego, np. śliwkowe paseczkiwink
                                          • gorligorligor Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 13:00
                                            hihihi fajne jesteście wink wózków jeszcze nie macie, a już wkładki zamawiacie smile ależ napalenie na GT widzę tongue_out kochane a ja się wciąż wahamsad nie wiem, już sobie myślę, że może kupię teraz coś tańszego, a w przyszłym roku pojedynczego GT lub Elite?....może w GT wrzucą za rok magnetyczne, a nie na rzep części w budzie?...tongue_out a co do wkładek, to zdradźcie mi, czy kupujecie je, bo tylko fajnie się prezentują, czy chodzi o spłycenie siedzenia dla mniejszego brzdąca?
                                            • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 13:14
                                              Ja kupuję do bj, ponieważ jest na lato przyjemniej dziecku, wkładka jest bawełniana, łatwo ją wyprać i dodaje urokusmile Nie mam potrzeby spłycać siedziska, mam już większe dzieckosmile
                                            • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 13:14
                                              mi do zielonego widzialaby sie wkladka po jednej stronie material nr 10 a po drugiej 13 smile i czarna lamowka smile
                                              te motylki na oliwkowym tle troszke smutne mi sie wydaja (no ale po drugiej stronie te pastelowe paseczki tez by ladnie wygladaly)
                                              a w paseczkach masz i pomarancz i zielen, nie krzykliwe ale wprowadza moim zdaniem urozmaicenie, a te bialo zielone ptaszki, fajne wyraziste ale jednoczesnie spokojne i takie letnie smile
                                              fajnie ze wkladki moga byc z kazdej strony inna smile mozna wybrac sobie z jednej cos spokojnego z drugiej wrecz przeciwnie, dla odmiany, i zawsze masz troche inny wozek wink
                                              • gaga-sie Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 13:18
                                                albo żyrafa 49 na jedną stronęsmile
                                                • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 13:22
                                                  a safari na druga smile
                                                  mam wkladke w moro, choc sam w sobie na zdjeciach nie robil moze wrazenia, ale w wozku juz tak smile
                                                • monitkao Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 14:37
                                                  13 fajna, żyrafa też smile, a wiecie kiedy mniej więcej będą te nowe materiały?

Ja jeszcze nigdy nie miałam wkładki w wózku. Napalając sie na GT, czytam wnikliwie forum i dużo dziewczyn wkładki posiada. Wydaje się fajnym rozwiązaniem latem gdy dzidzia ma np. gołe nóżki, a poza tym łatwiej ściągnąć taką wkładkę i dać do prania. Pranie mojej spacerówki przy starszej córce było okropne - nigdy nie dało się doprać do końca.
                                                • xy979 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 14:51
                                                  Ja już z mega niecierpliwością wyczekuję i właśnie w planach mam zakupienie jakiejś wkładki, lecz im więcej przeglądam tych próbek tym bardziej zielona jestem którą wybrać.
                                                  Ale mam jeszcze pytanko czy możecie polecić jakąś fajną torbę co bym mogła dokupić???
    • tamiza13 Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 13:13
      m_aw mam pytanie- jak wygląda amortyzacja w GT. Czy ten wózek nadaję się aby pojeździć raz na jakiś czas po leśnych drogach? Jak reaguje na dziury w chodniku? Będę wdzięczna za odpowiedź.
      • tygisek Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 13:21
        ja kupuje nie w celu wyplycenia, ale zeby dziecku bylo przyjemniej, zeby wozkowi nadac indywidualnego charakteru i wygladu, oraz wkladke zdecydowanie latwiej wyprac, gdy sie cos rozleje, albo wyczekoladzi wytlusci wink i jeszcze spelnia fajna role ochronna i dla dziecka i dla wozka, jak np nad morzem wkladasz slone od wody dziecko, wytluszczone kremami p-slonecznymi wink wkladke latwo przepiore nawet na wyjezdzie, a wozek juz niekoniecznie
      • m_aw Re: BJ City Mini GT - pierwsze wrażenia 02.04.12, 20:39
        Juz sporo pisałam na ten temat.
        Po lesie bez wiekszego problemu. Po chodnikach super.

Jak dojdzie moja wkladka, to obfoce.
        Z tego co p. Helena pisała, narazie nie bedzie zamawiala nic nowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka