nesta11 28.02.05, 11:23 czy mogę kłaść na poduszce mojego trzymiesięcznego synka? do tej pory śpi na płasko bez poduszki,myślę jednak że mogłoby być mu wygodniej,tylko czy to dobrze dla kregosłupa? pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenamilena Re: płasko czy poduszka? 28.02.05, 11:26 Ponoć bardzo zdrowo bez poduszki. Do roku bez. Ja też miałam taką pokusę, żeby dać małemu poduszkę, ale zaczął spać na brzuchu i tylko na brzuchu, więc poduszka odpada. pozdrawiam Milena Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: płasko czy poduszka? 28.02.05, 12:26 ponieważ dziecko ma miekki kręgosłup który rosnie i kształtuje się, płasko jest zdecydowanie zdrowiej i wygodniej. tak długo jak się da. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: płasko czy poduszka? 28.02.05, 15:13 Hej, Są takie specjalne poduszki dla niemowląt np na allegro za ok 25 zł firma MATEX , są bezpieczne i twarde, dziecko nie wtuli twarzyczki. Normalną poduszkę bym się bała włożyć 3 miesięczniakowi do łóżeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Re: płasko czy poduszka? 28.02.05, 16:09 My podlozylismy pod materacyk wielki atlas geograficzny i teraz materac jest pod niewielkim katem. Cos takiego jest szczegolnie zalecane gdy dziecko jest chore i ma karar - wtedy mu sie lzej oddycha. Odpowiedz Link Zgłoś