Dodaj do ulubionych

Witamy na forum

25.11.10, 20:55
Witamy na forum przedszkola Bambi w Markach przy ulicy Ząbkowskiej.
Jest to forum na którym rodzice mogą prowadzić dialog zarówno między sobą jak i przedstawicielami przedszkola.

Zachęcam do zakładania nowych wątków w których będziemy dyskutować o ważnych dla nas tematach, proponować przedstawicielom przedszkola atrakcje które mogliby organizować przy naszym wsparciu dla dzieciaków, podsyłać linki itp.

Zachęcam przedstawicieli przedszkola do kontaktu z nami - rodzicami również za pomocą tego forum

Nawet jeśli dyskusja będzie czasem gorąca, bardzo proszę o kulturalne wypowiedzi smile

Pozdrawiam
Tata Julii Koper
Marcin Koper
Obserwuj wątek
    • jakika6 Re: Witamy na forum 26.11.10, 23:31
      Witam,

Bardzo się cieszę że już jest forum smile Mam nadzieję że będziemy z tego forum korzystać by ułatwić kontakt między nami rodzicami i gronem przedszkola opierając się o dobro naszych dzieci smile

Pozdrawiam gorąco wszystkich i dziękuję rodzicom Julii za dotrzymanie słowa i założenia forum wink

Mama Kasia - Madzi Wykowskiej smile
      • mama_i_tata_julii_koper Re: Witamy na forum 27.11.10, 14:52
        Witamy, Witamy,

informacja o adresie forum w poniedziałek rano zawiśnie na tablicy informacyjnej w przedszkolu.

Pozdrawiamy
        • ren7776 Re: Witamy na forum 27.11.10, 21:14
          czesc, dobrze ze bedziemy mieli teraz miejsce, gdzie wspolnie omówimy sprawy dotyczące naszych dzieci i planowanych wydarzeń w przedszkolu.

pozdr
          Renata mama Juli Maciak
          • jakika6 Re: Witamy na forum 06.12.10, 22:18
            Witam,

Powiem szczerze że myślałam że będzie na forum zaglądać więcej osób i że zacznie się jakaś rozmowa na temat problemów jakie poruszaliśmy w przedszkolu na zebraniu sad ale jakoś nikt chyba woli nie wykazuje szkoda.
            Chociaż żeby były wypowiedzi rodziców na temat tego co się obecnie dzieje w przedszkolu czy nowe pomysły w przedszkolu się podobają jak je oceniacie??? Rodzice gdzie jesteście???
    • leonx77 Re: Witamy na forum 12.12.10, 15:28
      Witam,
      W przedszkolu w Starej Iwicznej jest organizowanych sporo fajnych imprez dla dzieci (rozpiska podana jest na caly rok z gory).
      Ponizej zalacze link gdzie mozna zerknac jak to u nich wyglada.
      Przy okazji widac (w galerii) ze zalaczaja zdjecia z tych imprez i prawdopodobnie nie maja problemu z ochrona danych osobowych.
      nutka.nazwa.pl/rozklad_imprez.pdf
      www.przedszkolenutka.pl/
      Cena przedszkola jest bardzo zblizona do naszej ceny a jednak dzieje sie tam wiecej.
      Nasze dzieciaczki tez na pewno chetnie widzialy by u siebie takie atrakcje.

Moze ta str. bedzie przydatna podpowiedz dla zarzadzajacych naszym przedszkolem jak i nas samych.

Pozdrawiam

• jakika6 Re: Witamy na forum 13.12.10, 11:14
      Witam,

Ponieważ dużo dzieci w tej chwili nie chodzi do przedszkola i nie ma wiadomości z przedszkola i nadal działa poczta "pantoflowa" chciałabym poinformować iż najbliższe imprezy w przedszkolu to:
      * w dniu jutrzejszym tj. 14.12.2010 o godz 10:00 jest MIKOLAJ
      * w piątek tj. 17.12.2010 o godz 8:15 (dzieci mają wyjazd) do TEATRU
      * we wtorek tj. 21.12.2010 (prawdopodobnie) będą JASEŁKA
      * w styczniu będzie wyjazd na KULKI ponieważ ten wyjazd się nie odbył został przełożony z powodu małej ilości dzieci

Mam nadzieję że rodzice będę wpisywać między innymi takie wiadomości dla rodziców których dizeci chorują i nie mają pojęcia co się dzieje w przedszkolu, ja te informaje dostałam drogą pantoflową gdyż moja Madzia na razie nie chodzi do przedszkola z powodu urlopu i nie wiemy co i kiedy się dzieje dokupi nie dowiemy się telefonicznie od jednej z mam dzieciaczka z przedszkola!

Pozdrawiam i zapraszam do podawania informacji na tym forum smile bo chyba po to powstało by ulepszać nam kontakt smile i przekazywać wiadomości co się dzieje lub co się wydarzy smile
      • mama_i_tata_julii_koper Re: Witamy na forum 13.12.10, 12:58
        Dziękuję za informacje o imprezach.
        Jutrzejszy mikołaj to dla mnie zaskoczenie choć odprowadzałem dziś Julię do przedszkola to żadnej informacji nie zauważyłem.

Kiedy więcej rodziców zacznie zaglądać na forum i pojawi się więcej postów, może zrobimy listę imprez i "podwieszę" ten watek.

Na razie chyba nie mam takiej potrzeby.

Swoją drogą jest pewien paradoks - z tablicy informacyjnej zniknęły wszystkie karteczki z adresem forum a na forum raptem 5 osób.
        Reszta nie zajrzała czy tylko się przygląda nic nie pisząc ?
        Rodzice - odwagi !
      • martasul Re: Witamy na forum 16.01.11, 22:37
        Witam wszystkich rodziców,
        forum to fajny pomysł na pomoc dyrekcji w uatrakcyjnianiu pobytu naszym maluchom. Uważam, że należy zwiększyć ilość ciekawych zajęć w przedszkolu zamiast organizować w zmnie wycieczki. W tym roku będzie dopiero pierwszy teatrzyk a powinny być conajmniej raz na mies. Brakuje zajęć manualnych np. pieczenie ciasteczek i zajęć wspólnych dla grupy np. konkurs na najdłuższy łańcuch, zajęć ruchowych i społecznych. Wizyta strażaka lub policjanta-super pomysł. Czy ktoś wie, czy odbywają się zaj: taniec i karate? Pani Ola logopeda narazie odwołała swoje wizyty.
        Pozdrawiam
        mama Oli
    • jakika6 Re: Witamy na forum 14.12.10, 16:33
      Drodzy rodzice,

Nieraz się zdarza tak że siedzicie w domu z dziećmi i oglądacie filmy lub bajki smile u mnie też tak bywało i nie mam co ukrywać że nie miałam czasami pomysłów na to by jakoś zachęcić dziecko do zabawy sad ale od dłuższego czasu mam pomoc smile Jeżeli teraz siedzisz w domu i nie wiesz jak go spedzić bawiąc się z dzieciem to wejdź na stonę:

www.spryciarze.pl/boze-narodzenie/page:1

i pooglądajcie jak można wesoło spędzić czas smile ja osobiście polecam:
      - Jak zrobić aniołka z makaronu (my jeszcze tylko pomalowaliśmy wcześniej makaron farbami)
      - Jak zrobić ozdobną świeczkę z pomarańczy?
      - Jak zrobić świątecznego aniołka?
      My to wszystko zrobiłyśmy i napewno te rzeczy będą będą nam towarzyszyć na Wigili smile tym większa radośc dla dziecka gdy rodzinka przy stole pochwali je dodatkowo smile i doceni ich starania smile
      Pozdrawaim i miłej zabawy z dzićmi smile
    • jakika6 Re: Witamy na forum 19.12.10, 20:59
      Witam ponownie,

W piątek dowiedziałam się od Cioci Jagody że JASEŁKA są przesunięte na styczeń na kiedy jeszcze dokładnie nie wiadomo ale napewno będzie to po nowym roku

pozdrawiam i zapraszam do pisania
      Kasia mama Madzi
    • mama_i_tata_julii_koper Re: Witamy na forum 08.01.11, 22:07
      Czy ktoś może wie ,kiedy w naszym przedszkolu będzie bal karnawałowy?
      • jakika6 Re: Witamy na forum 11.01.11, 21:47
        Witam,
        Odpowiadając na powyższe pytanie to nie wiem jeszcze nic na ten temat sad

Ale wiem że będzie:
        - 17.01.2010 teatrzyk w przedszkolu gdzie trzeba zapłacić 8 zł za dziecko o godz. 11:00
        - 19.01.2010 będą Jasełka o godz. 16:30
        - 21.01.2010 będzie Dzień Babci i Dziadka (ale o której to nie wiem)

serdecznie pozdrawiam i zapraszam więcej rodziców by się odezwali przecież po to jest to forum
        Kasia Wykowska mama Madzi
        • mama-tata-tyma Re: Witamy na forum 13.01.11, 14:42
          Witam wszystkich Państwa,
          Jeśli chodzi o termin balu karnawałowego to rzeczywiście nie jest on ustalony, natomiast 21.01. 2011 o godz. 15.30 jest przedstawienie dla dziadków.
          Przez ostatni miesiąc nie mogłam zająć się sprawami naszych przedszkolaków ale po 15 mam trochę więcej czasu i znowu zacznę nękać dyrekcję o koleje atrakcje.
          Zebrałam całkiem sporo ofert dla przedszkoli. Zobaczymy co da się zrobić.
          Pozdrawiam
          Katarzyna Stryszak mama Tymka
      • mama-tata-tyma Re: Witamy na forum 17.01.11, 11:59
        Witam,
        Bal karnawałowy zaplanowany jest na pierwszy wtorek lutego tj.01.02.2011 r. Na balu ma być fotograf. Proponuję zasygnalizować aby dzieci miały zdjęcia grupowe z wychowawcami oraz zdjęcia pojedyncze, mam nadzieję, ze fotograf będzie też robił zdjęcia w czasie zabawy.
        • bswawa łączenie grup w przedszkolu 07.02.11, 12:21
          Dzień dobry,
          mam pytanie do rodziców dzieci dłużej chodzących do tego przedszkola: czy zawsze tak było, że grupy w różnym wieku są łączone? Nie tylko rano (gdy zapisywałam dziecko, to powiedziano mi, że do godziny 9, dopóki dzieci się "schodzą"). Ale wydaje mi się, że to bywa dłużej. Dziś grupa mojego dziecka miała wrócić do swojej sali dopiero o 10:30. Nie uważam, że tak powinno być, szczególnie w okresie tak wysokiej zachorowalności wśród dzieci. Dzieci przywiązują się także do otoczenia, do dzieci w grupie. Gdy wprowadza się takie niezapowiedziane zmiany, dzieci czują się niepewnie i niespokojnie. Czasami także dzieci z innej grupy, śpią w grupie mojego dziecka. Może przedszkole ma problemy kadrowe? Zastanawia mnie także, jak realizowane są programy, jeśli grupy w różnym wieku przebywają razem? Szczerze powiem, że niepokoi mnie to, co się dzieje.
          Czy ktoś ma podobne odczucia? Może jestem przewrażliwiona?
          Pozdrawiam
          Beata
        • first.anna Re: Witamy na forum 16.04.11, 16:21
          Witam wszystkich Rodziców. Z tego co widzę to frekwencja na forum nie najlepsza. Mam nadzięję, że może się ,,ruszy"smile.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka