witka55 01.04.05, 19:02 Ortopeda zalecił nam szerokie pieluchowanie małej. Zastosowałam siędo jego polecenia, ale dziecko ma teraz pupę o kilka cm wyżej niż główka... Nie wydaje mi się to prawidłowe. Proszę o radęco robię nie tak... Witka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: szerokie pieluchowanie 01.04.05, 19:08 Bardzo dobrze, pupa ma właśnie być wyżej! Odpowiedz Link Zgłoś
celka_s Re: szerokie pieluchowanie 01.04.05, 19:09 Aha...Ja też byłam tego ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
witka55 Re: szerokie pieluchowanie 01.04.05, 19:21 Przecież to nie chodzi o to, żeby pupa była wyżej, tylko żeby nóżki były szeroko odwiedzione. Nie wydaje mi się prawidłowe leżenie dziecka z główką ułożoną dużo niżej od pupy... Witka Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: szerokie pieluchowanie 01.04.05, 19:36 pupa ma być wyżej , a nóżki odwiedzione. Jak się podkłada 1 pieluchę to jest tak jak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: szerokie pieluchowanie 01.04.05, 19:39 Pediatra mówił, że pupa powinna być nieco wyżej, ale nie jakoś bardzo wysoko. Może nie podkładaj tak grubo . Odpowiedz Link Zgłoś
lilalach Re: szerokie pieluchowanie 01.04.05, 19:10 Mnie tez sie tak wydawalo ale teraz zaluje, przez to ze nie wkladalam dodatkowej pieluchy moja corka miala problemy z bioderkami w efekcie czego przez 6 miesiecy nosila specjalny aparat na bioderka( i to dopiero byla prawdziwa udreka) tak wiec wkladaj pieluchy dla dobra dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kilineczka Re: szerokie pieluchowanie 01.04.05, 22:29 Witaj Pupa jest wyżej, ale to wclae nie znaczy, że tak musi być i że dzidzi jest dobrze z tym. Ja zawsze przekładam na siebie i zastanawiam się jak ja bym się czuła w danej sytuacji czy "pozycji". Też miałam ten dylemat i moja położna go szybko rozwiała mówiąc mi, żebym poprostu pod materac, tam gdzie leży główka, podłożyła poduszkę. Maluchowi będzie wygodnie ani nie zachłyśnie się ewentualnym ulaniem. My tak robiliśmy i było ok. Pozdrawiamy Witkę i Natalkę Kasia i Wiktuś Odpowiedz Link Zgłoś