Dodaj do ulubionych

tradzik niemowlecy

06.04.05, 20:54
czesc
Ekspert na podstawie mojego posu postawil diagnoze tradzik niemowlecy. nie
bylam jeszze u lekarza i zanim pojde chcialam sie Was zapytac
1. Czy u ktorejs z Waszych dzieci tez to stwierdzono?
2. jak to leczycie? jakie macie leki? ponoc pomagaj sterydy.
3. czym smarujecie buzie w domu i na pole?
Prosze, pomozcie..
Obserwuj wątek
    • syla_j Re: tradzik niemowlecy 07.04.05, 00:00
      Hej nie przejmuj się tak! smile moja córeczka była cała w krostki kropki i różne
      inne. Nie wygladała za efektownie smile, oczywiście zapytałam panią doktor co
      robić. I dała neomycynęsad Nawet nie kupiłam. Przeczytałam na forum, że samo
      przechodzi, tylko trzeba trochę cierpliwości.Po kilku tygodniach Matylda miała
      i ma śliczną buzię!!!hormony od mamy u dzidziusia, muszą się wyszalećwink A od
      sterydów z daleka!!!
      pozdrawiam
      Sylwia mamaMatyldy
    • syla_j Re: tradzik niemowlecy 07.04.05, 00:03
      Jeśli Szymonek jest starszy to lepiej poradź się lekarza. Matylda miała jakieś
      3 tygodnie, a do 2 miesięcy zniknęło
      pa
    • olcia3221 Re: tradzik niemowlecy 07.04.05, 01:27
      mi pediatra powiedział ze to od ząbków!!! a buzke myjemy i smarujemy!!pozdro
      • s.ivona Re: tradzik niemowlecy 07.04.05, 10:53
        a czy smarujesz?
        u Szymka to trwa juz chyba ze 3 miesiace lub dluzejsad((((
        • magdak7 Re: tradzik niemowlecy 07.04.05, 14:54
          Ja smaruję na dzień Dalacin T, a na noc Benzacne (zalecenie dwóch dermatologów)-
          mój synek ma 9 miesięcy, a trądzik ma już ponad pół roku. Szczególnie jeden
          pryszcz wygląda paskudnie... taki ropniak. Ale podobno to na pewno trądzik.
    • ewka100 Re: tradzik niemowlecy 07.04.05, 20:48
      Tylko nie sterydy! Jeżeli już chcesz się zdecydować na jakąś "poważną" maść to
      niech Ci przepiszą Elidel. Drogi jest okropnie - okolo 100 zlotych, ale on
      wlasnie zostal wymyslony z mysla o malych dzieciach. Jest ogromnym przebojem na
      rynku, on i jakis o podobnym dzialaniu. Oba sa drogie bo jest na nie ogromny
      popyt i zaden producent nie chce zejsc z ceny. Ich zaleta jest to, ze dzialaja
      jak sterydy, ale nie sa sterydami wiec nie maja skutkow ubocznych jak sterydy.
      Ja kilkanascie lat temu bylam leczona masciami ze sterydami i do dzisiaj sie
      mecze z pozostalosciami po tym leczeniu - mam bardzo cienka, zniszczona skore
      wokol ust i przeszlam juz mase zabiegow, ktore mialy ja zregenerowac, a teraz
      stosuje elidel. Moj maly mial tradzik niemowlecy i dostal na to jakas robiana
      nieszkodliwa masc na bazie wody wapiennej i mu przeszlo, ale nie znam
      szczegolowego skladu.
    • kowalka Re: tradzik niemowlecy 08.04.05, 00:09
      Witam.Mój synek ma trądzik od ok.3 m-cy, ale diagnozę postawiono dopiero
      tydz.temu.Wcześniej pediatra uważał,że to albo niedojrzałość skóry i zapchane
      pory ,albo hormony.Obecnie mały jest leczony żelem Benzacne 5% 3 razy dziennie
      i 2 x dziennie podrażnione ale zdrowe miejsca wokół policzków smaruję mu
      robioną w aptece maścią :wit.a i cholesterol.Na razie stwierdzam, że pomaga, a
      było tragicznie, choć ślady ponoć mogą pozostać.Acha, nie smaruję twarzy oliwką
      ani na dwór kremem chorych miejsc,często przemywam przegotowaną wodą.No i
      lekarz zapisał jeszcze krople ziołowe , które są uodparniające na nawroty
      trądziku :Esberitox 2x po 8 kropli do picia.
      Powodzenia.
      Asia mama Wojtusia
      • s.ivona Re: tradzik niemowlecy 08.04.05, 20:06
        czesc
        dzieki za wasze rady. juz zapisalam sie do alergologa na 18 kwietnia. Dzis
        Szymek mial bardzo ladna buzie. Wygladala na bardzo opalona a krostki prawie
        znikly, no i byla szorstka w dotyku. To wszystko jest dla mnie jakies strasznie
        dziwnesad(( poczekam na wizyte.
        Teraz z wlasnej inicjatywy smaruje mu buzie ojlatum soft krem 2 razy dziennie.
        mam nadzieje ze mu nie zaszkodzi.
        jeszcze raz dzieki.smile
        • lmamet Re: tradzik niemowlecy 08.04.05, 21:50
          moim zdaniem powinnaś iść nie do alergologa tylko do dermatologa, ale tylko
          dziecięcego. choroby skórne dzieci różnią się od chorób dorosłych.
          nasza Nelka miała trądzik jak skończyła 3 tygodnie. trwał do 7 m-ca. ja
          opadałam z sił, walczyłam z dietami, nie chciałam słuchać 3 dermatologów.
          sterydy stosowaliśmy na początku jak malutka miała już m-c. na razie efektów
          ubocznych nie zauważyłam. stosowałam 3 m-ce. nie było wyjścia, malutka miała aż
          stany ropne na twarzy....
          później kupiłam Elidel- strasznie drogi, ale można go stosować długoterminowo i
          nie ma efektów ubocznych. podobno. po tym kremie pięknie jej schodzą zmiany na
          buźce i teraz wygląda jak gwiazdawink
          powodzenia w leczeniu. i raz jeszcze radzę iść do dermatologa dziecięcego

Lidia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka