Dodaj do ulubionych

jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator...

15.01.06, 19:28
Wlasnie, jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator, smoczki? Moj synek ma
trzy i pol miesiaca, jest po operacji wrodzonej wady serca w 11 dniu zycia.
Poza tym faktem, swietnie sie rozwija, jest duzym chlopcem, z rekami i
zabawkami ciagle w buzi....
Obserwuj wątek
    • maretina Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 15.01.06, 19:35
      nie sterylizuje. przez pierwszy miesiac to robilam. potem wyparzalam. teraz mi
      sie nie chce. myje i czesc.
      • 111a4 Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 15.01.06, 19:39
        ja tez tylko wyparzam.od 5 miesiąca zycia mojej julki.
        • agam26 Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 15.01.06, 20:36
          moja ma 4,5m i nadal sterylizuje.Ale robię to z wygody. po umyciu butelek ładuję
          sterylizator i na cały dzień butelki mam z głowy.
    • marcelowamama Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 15.01.06, 20:40
      Wysterylizowałam tylko raz - na początku. Od tamtej pory po prostu myję w bardzo
      gorącej wodzie.
    • lineczkaa Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 15.01.06, 20:51
      nie wyparzałam i nie sterylizowałam od początku ale moje dziecko urodziło się
      zdrowe, trudno mi powiedzieć jak zachowywałabym się gdyby było inaczej.

Życzę duuuuzo zdrowia dla synka
    • sabko Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 15.01.06, 22:08
      ja też niestety przez pierwsze dwa tygodnie życia Oliwki musiałam być z nią w
      szpitalu ( niedotlenienie i zakarzenie wewnątrzmaciczne) nie mogłam karmić więc
      od urodzenia daję małej butlę a w szpitalu zawsze tylko mi ją wypażano nigdy
      nie sterylizowano ( chyba nawet nie mieli takiego urządzenia) więc potem w
      domku też już tylko wypażałam. Teraz Oliwka ma 10 miesięcy i jest zdrową i
      śliczną panienką.
    • kasiamp1 Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 15.01.06, 23:53
      Dziekuje za odpowiedzi! Mateusz tak jak pisalam ciagle ma cos w buzi, a to
      rece, a to zabawki. Nikt by nie powiedzial, ze mial jakies problemy. W Anglii,
      gdzie mieszkamy panuje szalenstwo sterylizowania az do roku, a ja zwyczajnie
      uwazam, ze to spora przesada, no, i Wasze odpowiedzi mnie w tym upewnily.
    • clio1979 Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 10:54
      Ja nie mam nawet sterylizatora. Mała jadła z butelki od 1 miesiąca, jak byłyśmy
      w szpitalu. Tam tylko wyparzałam. Jak na razie nie zauważyłam, żeby miało to na
      nią jakikolwiek wpływ. (ma 5 miesięcy)
    • escribir Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 12:10
      Młodsza była karmiona butlą, sterylizowałam przez cały okres, bo miałam
      sterylizator (o rany, do tej pory go mam!) więc nie było dodatkowego zachodu.
      • agam26 do escribir 16.01.06, 13:37
        super blog-ładna ta Jagódka smile
    • kamisa Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 13:20
      mój synek też ma wadę serca, jest po dwóch operacjach, wyparzałąm mu butelki do
      3 miesiąca a potem myłam w gorącej wodzie lub zalewałam wrzątkiem. od 6
      miesiąca tylko myłam w gorącej wodzie.
    • mama_kotula W ogóle nie sterylizowałam n/txt 16.01.06, 13:42

• magdulka26 Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 14:23
      Ja też nie sterylizuje ,płukam pod bierzącą wodą a następnie przelewam wodą
      przegotowaną.
    • asia06 Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 16:43
      Zaczęłam podawać córce płyny w piątym miesiący. Nie sterylizowałam w ogóle.
      Myję w wodzie albo w wodzie z płynem albo w zmywarce. Gotowałam butle tylko
      przed pierwszym użyciem. Smoczki uspokajacze wygotowywałam do skończenia 3
      miesiąca średnio raz w tygodniu.
    • amwaw Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 17:04
      1 raz
      potem wyparzałam(zalewałam gorącą wodą)
      • bsl wogóle 16.01.06, 17:39

• bsl w ogóle nie robiłam takich zabiegów 16.01.06, 17:39

• fede Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 17:55
      moj syn leonardo nigdy nie mial sterylizowanych butelek ani smoczkow uwazam to
      za zbedne ma 3 i pol miesiaca i wszystko jest ok
    • tuptus001 Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 16.01.06, 18:03
      sterylizowałam codziennie do szóstego m-ca życia córki, obecnie raz na tydzień.
      Urodziła się zdrowa, sterylizowałam po prostu chyba z przyzwyczajenia, weszło
      mi to w nawyk.
      • mokrasa Re: jak dlugo sterylizowalyscie butelki, laktator 17.01.06, 10:29
        ja sterylizuję, ale to troche z lenistwa. Łatwiej mi włożyc butle do
        sterylizatora niż przelewać wszystko wrzątkiem wink
    • magdek2 do dzisiaj, mała ma 10 miesięcy 17.01.06, 10:35
      po umyciu kłade do strylizatora i już, prostsze niz wyparzanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka