viktoria7 16.03.06, 11:08 jakie nosidło wg was jest najlepsze? musimy nabyć ale wobec dużego wyboru na rynku nie wiemy jakie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majatusia Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 17:12 Z czasów kiedy pracowałam jako opiekunka pamiętam jedno - nosidełko musi się dobrze nosić (to rzecz oczywista) co nie mniej ważne, musi się do niej dobrze dziecko wkładać. Wybierając nosidełko szukaj takich gdzie najpier opiekun ubiera sie w "uprzeże" a później wkłada sie dziecko zapinajac odpowiednie klamry. Takie rozwiązanie jest o niebo wygodniejsze niż walka z szelkami jedną ręką, bo drugą trzyma się malucha. Takie rozwiązanie ma miedzy innymi Baby Bjorn - tylko ta cena! Nie polecam chico go... nie wygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 17:26 Ja też polecam baby bjorn, nie znam ceny, bo miałam w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 17:37 taaak.. ja niestey nie znalazłam nigdzie baby bjorn.. najpierw kupiliśmy red castle czy jakoś tak, ale okazał sie zupełnie do chrzanu, perzynajmniej dla mnie. przerzucony przez jedno ramie.. może przy 4kilowym dziecku, to ok, ale kiedy już ma 8 kilo.. dla mnie to był koszmar. chicco były do 9 kilo, więc bez sensu, b onasz mały jkuz ma 8, więc kupiliśmy womar. tani i to odzwierciedla jego jakość.. cieniutkie szeleczki, maleńkie klamerki.. no nie polecam tego nosidła Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 21:14 na forum zakupy jest mnostwo o nosidlach, ja poleca babybjorn, owszem jest drogie, ale warte swojej ceny, mozna poszukac na allegro i ewentualnie kupic uzywane Odpowiedz Link Zgłoś
marghi Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 22:48 Nosidelko przede wszystkim powinno byc praktyczne i wygodne;tak wiec wybierz dobrze usztywnione,aby nie ucierpial kregoslup Dzidzi;Latwe do zakladania dla Ciebie ,a jak juz kupowac,to najlepiej takie gdzie dziecko mozna umiescic przodem do mamy,a gdy podrosnie mozna je odwrocic,by podziwialo swiat)) Wygodne sa tez te,ktore w razie potrzeby mozna zalozyc i na plecyJezeli sie nie myle to wlasnie BABA BJORN ma taki model pozdrawiam marghi Odpowiedz Link Zgłoś
marghi Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 22:50 raczej kieruj sie tu wiekiem dziecka ,a nie jego waga!Musi miec przynajmniej ze trzy mies.aby moglo samodzielnie utrzymac glowke "na prosto"marghi Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 22:57 Hubert ma ponad 6 miesięcy i waży 8300. Więc jak nosidło miałoby posłużyć tylko chwilę to po co. Odpowiedz Link Zgłoś
marghi Re: nosidło??? jakie??? 16.03.06, 23:03 moja mala ma rowniez 6 i pol m-c i powiem ze zaczyna "ciazyc" Na wyrost sa takie co przypominaja plecak ze stelazem)) Sluza w razie potrzeby i za siedzonko!!! Odpowiedz Link Zgłoś