Dodaj do ulubionych

ząbki a apetyt

01.04.06, 11:33
nasz synek kończy dziś pół roczku!smile wczoraj wieczorem odkryliśmy w dziobie
grzbiety dolnych jedyneczeksmile tylko mamy problemik, bo też od wczoraj, apetyt
gorzej niż źle. nie chce jesć, zamyka dziób, płacze. ewentualnie w owocach
przemycę mu troszkę mleka. a tak, tylko pije soczki. czy to moze miec zwiazek
z ząbkamni? jeśli tak, kiedy ewentualnie wróci apetyt, naszego ptaszka?
Obserwuj wątek
    • iza9919 Re: ząbki a apetyt 01.04.06, 12:53
      witam.Wydaje mi się że nie chce jeść przez ząbkowani. Mój synek(ma ponad 7
      miesięcy)od tygodnia nie chce jeść, tylko deserki i płyny(soki, rzadkie
      kaszki).Wczoraj miał gorączkę-przebiła się górna jedynka, a druga jedynka jest
      w trakcie przebijania(na dole ma już jedynki). Dzisiaj wogóle nic nie chce ani
      jeść ani pić, martwię się troszkę i żyję nadzieją że to szybko przejdzie.
      Pozdrawiam
      • grubaska20 Re: ząbki a apetyt 01.04.06, 13:50
        jejku.. to trzymajcie się dzielnie. jasio sie zbudził, zrobiłam mleczko,
        dodałam owoce, zamykał dziób, piszczał. dałam soczek jabłkowy, wypił 125ml.
        biedne te nasze dzieci z tymi ząbkamiuncertain
    • igulinda Re: ząbki a apetyt 01.04.06, 12:58
      tak, myślę że brak apetytu może mieć związek duży z ząbkowaniem, mnie jak boli
      głowa też opuszcza apetyt i chęć do życia w ogólności
    • julia246 Re: ząbki a apetyt 01.04.06, 14:12
      Oczywiście to może być przez ząbki, kup w aptece Calgel lub Bobodent powinno
      pomóc.
      • robin2510 Re: ząbki a apetyt 01.04.06, 20:33
        Moja córka ma 6,5 m-ca i od jakiś 2 tygodni wychodzą jej ząbki, jest marudna,
        zwłaszcza wieczorami , nie chce w ogóle pić mleka. Jak jej wmusze ze 2 razy po
        120ml i to na śpika to sukces, pije tylko kaszkę (postać płynna), zjada obiadki
        (słoiczkowe) no i przede wszystkim pije litrami herbatki i soczki (jak by ją
        suszyło ???)no i na dodatek zaczęła troszkę wymiotować i robić kilka razy
        dziennie kupkę.
        • tynka35 Re: ząbki a apetyt 01.04.06, 20:56
          A moja Martyna ma już 9 miesięcy a zębów ani słychu ani widu. Ale od 3 dni też
          prawie nic nie je. Tylko deserek rano i troche kaszki wieczorem. A ile taka
          głodówka może potrwać?
    • barbaragoralska Re: ząbki a apetyt 02.04.06, 11:07
      Witaj.
      Po pierwsze od 6 miesiąca jest poraz na smoczek w wiekszym rozmiarze - spróbuj
      może pomoże, jesli tego wczesniej nie zrobiłaś. Po drugie -polecam wizytę u
      pediatry niech obejrzy na wszelki wypadek gardło małego - wczasie ząbkowania
      dzieci moga łapac łatwiej infekcje - lepiej to wykluczyć. Spróbuj robic mu
      ewentualnie gęściejsze kaszki i podawać łyżeczką. Mysmy mieli kilka kryzysowych
      dni gdzie mały jadł prawie same zupki, i nie chciał butli, ale to było jak go
      gardło bolało. Zachowanie małego dokładnie takie samo jak przy zabkowaniu, czyli
      grzebanie w buzi, ślinienie, goraczka.
    • gosia336 Re: ząbki a apetyt 02.04.06, 22:04
      u mojego dziecka bylo to samo,tzn.jednorazowo wypijal tylko 100 ml mleka
      (wczesniej 200),jednego dnia obudzil sie z temp.37,2 ,wiec poszlam do
      lekarza ,ale pani doktor potraktowala mnie jak matke troche
      nienormalna.Stwierdzila,ze 37,2 to nie jest temperatura i ze dziecko jest
      zdrowe.Na drugi dzien bylo juz 36,6 ,w buzi mozna bylo zauwazyc brzegi sieczne
      dolnych jedynek ,apetyt wrocil po niecalym tygodniu .Boze coza ulga dziecko
      znowu je.
    • gosia336 Re: ząbki a apetyt 02.04.06, 22:09
      Aha jeszcze jedno-uzywam smoczkow nuka i jak ktos tu wczesniej powiedzial
      koniec 6 mca jest to czas na zmiane smoczka na wiekszy.Tak tez zrobilam
      zaczelam uzywac tych od 6 do 18 mcy .Mlodemu bardzo przypasowaly,bo jak sie
      przyssal to nie chcial wypuscic z buzi ,wiec stare 0-6 mcy byly juz za male
      • aga2008 Re: ząbki a apetyt 02.04.06, 22:53
        My od trzech dni równiez mamy zawirowania w posiłkach. Półtora miesiąca temu
        wyszły dolne jedynki bez żadnego echa, teraz czas na górne - i jest gorzej. Mam
        nadzieję,że będzie ok. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka