Dodaj do ulubionych

dziecko uzdolnione językowo

12.10.05, 10:13
Cześć dziewczyny!

Stwierdzono u mojego dziecka szczególne zdolności językowe i bardzo dobry
słuch muzyczny. Jak wspomagać rozwój takiego dziecka? Czy ktoś ma jakiś
pomysł? Jestem z Poznania
Obserwuj wątek
    • el33 Re: dziecko uzdolnione językowo 12.10.05, 23:28
      jeśli stwierdził to ktoś kompetentny to powinien ci też dopradzić w jaki sposób
      rozwijać te umiejętności.Nie wiem jak duże jest twoje dziecko ale na naukę
      języków nigdy nie jest za wcześnie.Zamek też napewno prowadzi jakieś zajęcia
      umuzykalniające,niekoniecznie instrument ale może taniec.Zależy co lubi
      dziecko.Zostaw też dziecku trochę miejsca na zwykłe dzieciństwo.
      • nina761 Re: dziecko uzdolnione językowo 13.10.05, 11:24
        Dzięki za odpowiedź!

Oczywiście nie chcemy dziecka zamęczyć tylko pokierować w dobrą stronę.
        Chodzimy do przedszkola językowego - nauka angielskiego przychodzi nam bez
        trudu, z usłyszanych wyrazów sami układamy zdania - nowe a odpoiadające na
        potrzeby chwili. Mamy świetny słuch muzyczny. Uzdolnienia stwierdził pediatra i
        lingwista. Od lingwisty dostaliśmy zestaw ćwiczeń i propozycje seansów
        rozwijających za jakąś kosmiczną cenę. Dzięki za sugestię o Zamku. Czy nie
        wiesz czy przyjmują tam 3 latki? Chciałabym dać dziecku więcej szans na kontakt
        z muzyką

Pozdrawiam

• rycerzowa Re: dziecko uzdolnione językowo 17.12.05, 21:36
          W poznańskim Zamku, czyli w Pałacu Kultury, jest Społeczne Ognisko Artystyczne,
          do którego chodziły onegdaj moje dzieci. Dziecko może uczyć się gry na
          instrumencie, albo można je zapisać do przedszkola muzycznego - od trzeciego
          roku zycia. Zajęcia w przedszkolu odbywają się dwa razy w tygodniu, po póltorej
          godziny. Cena (była kiedyś) niewygórowana. Naprawdę polecam. Jeśli dziecko jest
          zdolne, bywa przesuwane do starszej grupy.
          Panie wychowawczynie to osoby fachowe i doradzą, jak pokierować edukacją
          muzyczną dziecka.
          Zdolności lingwistyczne i muzyczne często idą w parze. Tak było też w przypadku
          mojej córeczki.
    • dropser Re: dziecko uzdolnione językowo 15.11.06, 22:36
      Wyszukaj przez google "PREKURSOR"Oni są z Poznania i zajmują sie wszystkimi
      uzdolnionymi dziećmi.
    • camel_3d kazde dzeicko jest uzdolnione jezykowo.. 18.06.15, 12:22
      tylko kwestia tego czy i jak sie bedzie uczylo innych jezykow.

moje jest dwujezyczne
      teraz zaczyna sie uczyc angielskiego dodatkowo,

aliczyc czyba potrafi w 10 innych jezykach wink byl w przedszkolu gdzie prawie wszytskie dzeici byly dwujezyczne.
    • camel_3d aa... 18.06.15, 12:24
      za szybko enter..

jak wspomagac.

zapisac na gre na instrument
      uczyc jezyka przez zabawe..np zaczynajac od nazywania rzeczy w innym jezyku, pokazujac je dzeicku palcem..a potem rozbudowujac w zdania.

BEAR
      THIS IS A BEAR
      THE BEAR IS BIG (SMALL), BROWN.. FUZZYsmile)

itd
    • szusza88 Re: dziecko uzdolnione językowo 26.07.16, 14:39
      zdolności warto rozwijać w tym wieku przez zabawę, mimochodem.
      Zabawki edukacyjne, planszówki, zabawy wspomagające kreatywność itd
      dzieciom uzdolnionym językowo polecam Mówiące Książki. Angielski dla dzieci - genialny produkt, dzięki któremu maluchy podczas wesołej zabawy przyswajają kolejne słówka i zwroty mowiaceksiazki.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka