Dodaj do ulubionych

KUPKA--co 2 tygodnie!?

IP: *.* 02.11.01, 20:41
CZeść dziewczyny. Mam problem, moja Ola ma 6 i pół miesiąca, od 4 tyg. wprowadzam jej przecierki owocowe i zaczął się problem z kupą ( dla mnie, bo Ola nie wygląda na zaniepokojoną ani cierpiącą). Wcześniej kupki były codziennie, ew. co 2-gi dzień, teraz pierwsza była po 13 dzniach, a ostatnio mija już 9-y dzień i nic...Wwiem,że dzieci karmione piersią mogą mieć długie przerwy, ale... i tek się niepokoję. Napiszcie czy tak si8ę wam zdarzało?Pozdrawiam, BeataW
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: KUPKA--co 2 tygodnie!? IP: *.* 03.11.01, 00:55
      Moja corka ma prawie 3 latka i odkąd zaczęla kontrolować wyprożnianie, czyli od okolo kilku miesiecy robila to coraz rzadziej. Ostatnio zauważyłam ,że celowo to wstrzymuje . Potrafila ubrudzić majtki kilka razy dziennie nie oddając stolca.U lekarza okazało się że mala ma zastoje kałowe.Po lewatywie przeżylismy szok.Zrobila okolo 15 kul.Zaznaczam ,że nie skarzyła sie na bol brzucha. Mam nadzieje że u twojej małej okaże się to fizjlogią ,ale ja sprawdzilabym to u lekarza.Lekarz wyczyje te kule palcami.
    • Gość: guest Re: KUPKA--co 2 tygodnie!? IP: *.* 03.11.01, 22:43
      Moja Anula ma 3 miesiące i ogromne problemy z kupką. Załatwia się co 4-7 dni i to niestety z moją pomocą. Po paru dniach płaczu, bólu i bezradności dostaje czopek lub robię jej lewatywę (rzadko). Nic innego nie pomaga, ani moja owocowa dieta, ani siemię, ani lekarstwa... Już nie wiem co robić, a moja p. doktor mówi, że to przejdzie. Dodam, że kupki są luźne.
    • Gość: Anna-Maria Re: KUPKA--co 2 tygodnie!? IP: *.* 03.11.01, 23:01
      Nie martw się. Jeżeli Twoje dziecko czuje się dobrze to znaczzy, że wszystko OK. Jeżeli jednak jesteś niespokojna to idź do Waszego pediatry. Na pewno odpowie na dręczące Cię pytania. Pozdrawiam,Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka