Dodaj do ulubionych

Gripe Water

IP: *.* 25.03.03, 11:53
Mam do Was kolejne pytanko. Maluch strasznie marudził i uspokajał się tylko przy cycu. Ale przez to jedzenie non stop miał strasznie wypięty brzuszek aż mu się pieluszka zsuwała i oczywiście przewijanie co chwila). Dodatkowo nie chciało mu sie odbić. Kupiłam mu Gripe Water i dałam 1,5 małej łyżeczki takiej jak do kawy. Pomogło po kilku minutach. Wszystko fajnie, tyle że na ulotce napisane jest, że to dla niemowląt które skończyły miesiąc (synek ma 2,5 tygodnia). Wydaje mi się jednak, że pisałyście o podawaniu również tamim maluchom. Proszę doradźcie jak to jest i jak często można to podawać oraz ile. Na ulotce owszem jest dawkowanie, ale tak jak wspomniałam dla dzieci powyżej 1 miesiąca.Agula
Obserwuj wątek
    • Gość: sudari Re: Gripe Water IP: *.* 25.03.03, 14:36
      Ja podawałam od 3 tyg., ale lekarka przepisała dawkę 0,5 lyżeczki.Gosia
      • Gość: savka Re: Gripe Water IP: *.* 25.03.03, 16:49
        Czesc :)Ja dawalm mojemu maluchowi juz od pierwszego tygodnia zycia.Do tej pory uwielbia Gripe Water.Nic sie nie martw, to nie zaszkodzi, tylko podawaj malutko a czesto.pozdrawiam
    • Gość: kingdom Re: Gripe Water IP: *.* 26.03.03, 13:31
      AgulaMy tez zaczęliśmy troche wcześniej dawać. Ale rzecz polega na regularności tzn. łyżeczka od kawy (my mieliśmy taka malutka) co 4 godziny. Pomaga, ale nie radzę stosować za długo, poprostu przestaje działać i dodatkowo rozrzedza kupki. My jak Franek miał 2,5 tyg. stosowaliśmy kropelki Esputicon. Efekt dobry ale też nie na długo! Nie marte sie u nas już po kolkach (Franio ma 10 tyg., skończyły się jakieś 3-4 tyg. temu)PozdrawiamKini

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka