Dodaj do ulubionych

Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę

22.03.07, 10:15
Mam do was mamy pytanie odnośnie pieluch jednorazowych: za trzy tygodnie mam
termin porodu i kompletuję wyprawkę i właśnie brakuje mi pieluch i chusteczek
nawilżających. Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami i mi doradzić
jakie najlepsze są pieluchy te nr 1 bo dziecko będzie miało ok. 3200 g i
jakie najlepsze chusteczki.Siedem lat temu gdy rodziłam córkę to używałyśmy
Huggisów ale nie wiem jak jest teraz? może są lepsze? a jakie są bella heppi
takie widziałam z wycięciem na pępuszek czy się sprawdzają. Bardzo proszę o
opinie z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • bociek77 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 10:30
      polecam pampersy 1 dla mnie rewelacyjnie się sprawdziły ("zżerają" kupki
      malucha) co do chusteczek to też polecam pampersa sensitive
      nie żeby opinia nie była poparta doświadczeniem smile miałam okazję wypróbować
      kilka rodzajów pieluszek i haggies i happy, tak samo z chusteczkami były nivea,
      bambino, i jeszcze kilka innych u nas najlepiej sprawdziły się pampersy a i
      cenowo wychodzą nie najgorzej za 4 pak chusteczek płacę w realu 24 zł
    • nina78 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 10:31
      ja uzywalam pampers newborn. Teraz corcia ma rok i czasami kupuje Belle, ale one
      wg mnie wypadaja na wieksze i sa takie niezgrabne. Te pampersy chyba nawet
      wyciecia na pepuszek nie maja, a jesli maja to i tak niewystarczajacy wink Przez
      jakis czas odwijalam lekko gorna przednia krawedz pieluszki.

A co chusteczek, to uzywalam nivea. A teraz czesto kupuje cleanic (trzy paczki w
      cenie jednej pampersa czy nivei smile)
      • aniazmudziak Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 17:36
        Według mnie najlepsze są pampersy. Innych firm są mniej chłonne, a biorąc
        wszystkie czynniki pod uwagę np. duża ilość pieluch w paczce i częste promocje w
        sklepach, to wcale nie wychodzą drogo.
    • aszpilka Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 10:33
      Po urodzeniu synka maz kupil Pampersy.Jak otworzylam paczke pieluchy normalnie
      smierdzialy,a po uzyciu okazalo sie,ze maly jest na nie uczulony.Tak samo bylo
      4 lata temu z corcia.Uzywamy Huggiesow i Happy.Lubie oba rodzaje.Happy uzywam
      glownie na noc gdyz potrafia utrzymac duzo siusiow!No i dziecko nie ma mokrej
      pupy.Czasami ma pieluche nawet 7 godzin w nocy i ani razu sie nie odparzyla
      pupa.Husteczki najczesciej kupujemy jakies z promocji.Ostatnio tez w 4-paku
      Happy i sa srednio wilgotne(ani nie za malo,ani nie za duzo),maly nie ma
      zadnego uczulenia.Uzywalismy rowniez innych husteczek i trzeba poprostu dobrac
      odpowiednie do dziecka.Niektore sa za mocno perfumowane az glowa boli!Zycze
      powodzenia przy porodzie!!!!!!!!!!!!!!Aha,jesli moge polecic jeszcze krem to
      najlepszy Sudokrem,Ziajka i zwykla masc posladkowa smile
      • agnes723 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 10:43
        pampersy rzeczywiście śmierdzą! Myślałam że to ja jestem przewrażliwiona.
        Szczególnie jak są w promocji to w paczce jest kilkanaście śmierduchów. Ciągle
        myślałam że mała zrobiła kupę, dopiero po jakimś czasie doszłam że to ten wkład
        w pieluszce musi być jakiś przestarzały. Dużo lepsze są huggis. A maść polecam
        na receptę tzw maść na pośladki. Duża tubka- 5 zł- jest super.
      • cascada4 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 15:08
        Pieluszki Happy Bella (rozmiar zgodnie z wagą) sprawdzają się w 100%
        Chusteczki Pampers białe z rumiankiem albo Happy Bella -jw.
      • baby2104 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 15:20
        ja tez happy i chusteczki i pieluchy polecam smile
    • agaz78 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 10:37
      witwaj!
      Próbowałam różmych pieluch: Pampers,Huggies i Bella happy.
      Wszystkie są mniej-więcej w tej samej cenie ale Pamperay są najlepsze. Najlepiej
      wchłaniają, są kolorowe i nie są takie sztywne jak Huggiesy.
      Jeśli chodzi o chusteczki to wolę Bella happy lub Nivea bo nie odpowiada mi
      zapach chusteczek pampersa.
      pozdrawiam

• ewosko Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 11:04
      My na początku używaliśmy Pampers Newborn (są ok) i Bella Happy, bo skusiło
      mnie to słynne wycięcie na pępuszek, ale okazalo się, ze uczulały nasze
      maleństwo i w ogole były jakieś dziwne. To wycięcie na pępuszek to też nic
      szczególnego, najlepiej przy pieluszce po prostu wywinąć brzeżek. Teraz uzywamy
      Huggisów, mały ma 2,5m-ca, też są fajne. Jeżeli chodzi o chusteczki, to od
      początku były to dzidziusie sensitive, teraz kupiłam Papmers sensitive i mam
      wrażenie, że te ostatnie są chyba lepsze..Pozdrawiam i życzę lekkiego porodusmile)
      • monikaaleksandra Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 11:29
        pampers Newborn, chusteczki pampers Sensitive.
        Stare przysłowie pszczół mówi, że to co tanie, jest drogie.
    • mniemanologia Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 12:20
      Pampers Newborn nam nie pasują - za wąsko ustawiają nóżki, jednocześnie za
      bardzo je uciskają, przeciekają na pleckach i mają za słabe rzepy (potrafią się
      rozpiąć).
      Bella Happy Newborn są naszym zdaniem lepsze.
      Jak widać - każdemu pasuje co innego smile
      • lankal84 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 12:58
        na poczatku pamper 2 od razu kup wiekszy rozmiar
        a potem tylko haggis tylko ze te nie disneya smile bo sa sztywne tylko te zwykla
        co do chusteczek to opinie sa rozne ja wyprobowalam wsyztskie
        wedlug mnie papers sensitiv sa za bardzo nailzone i kupa sie rozmazuje
        dzidzius wystarczajaco nawilzone nei rozmazuja kupki
        rossman srednie wedlug mnei bardzo dobrze kupke sciagaja ale sa sztywne
        kupuje caly czas dzidzius >
        • madzi1983 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 14:07
          ja uzywałam przy jednym i przy drugim dziecku pampers newborn, podobala mi się w
          nich ta siateczka wchłaniająca kupkę i nie odparzały. Od zwykłych huggiesów mój
          mały ostał uczulenia. Mi odpowiadały chusteczki nivea, a teraz używamy albo
          dzidziuś albo happy w 4-pakach.
        • monikaaleksandra Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 23.03.07, 12:47
          Pupę z kupska myje się ciepłą wodą a nie chusteczkami, chusteczkami przemywa się
          co najwyżej pupę w czasie zmieniania przesikanej pieluszki, bez kupki. Pojęcia
          nie miałam, że ludzie myją pupska tylko chusteczkami. A później lament, że
          odparzenia.
    • mama_frania Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 14:28
      U nas pieluchy z wycięciem się wcale nie sprawdziły- i tak zasłaniały pępek.
      Uzywaliśmy zwykłych pampersów bez wycięcia, tylko je zawijaliśmy, żeby pępka nie
      zasłaniały.
    • twarz2 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 15:12
      Trzymaj sie huggis (super flex) i pieluszek i chusteczek.
      Wypróbowałam wiele rodzajów i zostaje przy tych.
    • izka_o Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 16:35
      My używamy pieluszek i chusteczek Pampersa (nie rumiankowych, bo rumianek lubi
      uczulać), ale dobrym pomysłem jest kupno małych opakowań róznych rodzajów
      pieluszek i sprawdzenie które są dobre dla Ciebie i Twojego Bobaska. Jak
      widzisz zdania są podzielone. Mnie odpowiadają pampersy, ale może Ty będziesz
      wolała huggiesy, lub inne.
    • angella132 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 16:37
      Ja na poczatku uzywalam Pampersow 1 i 2 i chusteczek pampers sensitive.Potem jak
      zmienilam pampersy na 3 to synek dostal uczulenia.Wiec zaczelam uzywac huggiesow
      classic.I do tej pory stosuje te pieluchy- teraz juz Huggiesy 4 a chusteczki
      Pampersa sensitive.
    • mama_amelii Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 18:25
      od początku pampersy,a chusteczki nivea toddies.Jestem bardzo zadowolona.
    • agg.agnieszka Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 18:39
      HUGGIES sa mieksze i nie smierdza. husteczki J&J sensitive polecam.
    • malamadre Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 20:17
      Z newbornów używałam tylko Happy i Pampers, Happy zdecydowanie lepiej wypadły.
      Słynna siateczka Pampersa przyklejała się małemu do pupy i odparzała go. Było to
      rok temu, więc może ją ulepszyli, nie wiem.
      • mniemanologia Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 21:56
        Masz rację - ta siateczka przykleja się do pupy w Pampersach. Bardzo mi się to
        nie podoba, Mlodemu również.
    • asiach11 pampers 22.03.07, 20:36
      polecam chociaz do 3 m-ca oryginalne pampersy a chusteczki, kremy, oliwki...
      bambino
      nie kupuj duzo najmniejszego rodzaju, ja jedynek uzywalam tylko w szpitalu -
      corka urodzila sie duza 3990 i tamte ja obcieraly w pachwinach. nie polecam nic
      z nivea - sa drogie i uczulaja, ale co ciekawe bambino tez jest przez nivea
      produowane a jest wspaniale.
      a kapiel w johnsonie, top-to-toe plyn do mycia -swietna sprawa, wydatek ok 18
      zl ale jest bardzo wydajny, pieknie pachnie, pieni sie i przynajniej u nas
      zadnej alergi nie bylo.
      nie boj sie porodu i oby wszystko poszlo jak z platka!
      trzymam za ciebie kciuki - macierzynstwo jest wspaniale!
    • lusia69 Re: Dziękuję 22.03.07, 20:51
      Bardzo wam wszystkim dziękuję za tak szybką odpowieź. Teraz tylko zostało mi
      iść do sklepu i dokonać zakupu. Pozdrawiam.
      PS. Pewnie niedługo i tak będę często zaglądać na to forum.
    • basiak202 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 21:14
      ja kpiłam do czpitala pampersy i niestety całą pakę oddałam bo mała dostała
      uczulenia ( ponoć pampersy mają aloee i sporo dzieci ma na nie uczulenie - to
      opinia pielęgrniarekw szpitalu )zmieniliśmy na huggies i używamy ich do dzisiaj
      a to już 4+. chusteczki wyłącznie nivea soft crem - plecam bo pupa jest po nich
      idealna, nigdy nie bylo odparzenia, są milusie i przyjemnie pachną. ogólnie u
      nas sprawdzily sie kosmtyki nivea. NIE polecam chusteczek huggies bo zostawiaja
      włoski i są szorstkie sad
    • salezja Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 21:14
      Hej!
      Uważam, że wszystkie trzy rodzaje pampersów tzn. pampersy, huggiesy i bella
      happy są ok, w każdym co innego można uznac za plus, ale dla noworodka jednak
      poleciłabym pampers newborn. Jeśli chodzi o chusteczki to zdecydowanie polecam
      bella happy lub bobini. Ach i czytając wszystkie wypowiedzi zastanowiła mnie
      jedna rzecz. W szpitalu kazali mi pępek wywijac do dołu pod pieluszkę i tak też
      robiłam, więc wcięcie ani podwijanie nie było mi potrzebne.
    • lidkaaa Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 21:30
      a uzyłam Huggiesów i byłam zadowolona...do czasu gdy kupiłam Pampers newborn 1.
      "Jedynki" mają specjalną siateczkę,która trzyma luźną kupę z dala od skóry
    • mam_mamma Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 21:38
      My cały czas kupujemy pieluszki Pampers.Huggiesy kupiłam raz-i nie byłam
      zadowolona.

uwielbiam zaglądać
    • ela.bory Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 22.03.07, 22:08
      Moim zdaniem najlepsze pieluszki to firmy Bella Happy. Zarówno na początek ze
      względu na wycięcie na pępek jak i później, nigdy nie odparzały, mimo że moje
      dziecko urodziło się w tegoroczne upały. Później jak było dziecko starsze to
      używałam tańszych, np. z reala czy tesco, a happy nakładałam na noc, na spacer,
      do lekarza itp. A najgorsze były dla nas pieluchy Pampersa, bo uczulały, tak
      samo chusteczki tej firmy. Co do chusteczek to miałam różne, ale okazały się
      najlepsze (i najtańsze) te z Rossmana, Babydream. Są nie tylko tanie, ale dobre
      i bardzo je lubimy smile
      • dorota.skupa Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 23.03.07, 10:23
        Od urodzenia tylko Huggies.Mają z tyłu rewelacyjną gumeczkę dzięki której nic
        nie przecieka na plecki.
    • indiunia wg mnie 23.03.07, 10:45
      PAmpersy NEW BABY zolta paczka - spisaly sie naprawde dobrze (tylko moja
      urodzila sie 2,5 kg)
    • indiunia chusteczki 23.03.07, 10:46
      chusteczki johnson&johnson
    • monikaa13 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 23.03.07, 10:58
      huggiesy lub pampersy newborny

chusteczek najlepiej wcale nie uzywac, tylko woda czysta przegotowana i ew
      jakis kremik do pupki, my uzywamy linomag, chusteczki t sama chemia
    • purple75 Re: Które pieluchy dla noworodka?Proszę o poradę 23.03.07, 11:48
      Dla nowordka lepsze były te najmniejsze huggisy (cotton soft). Są dużo
      przyjemniejsze w dotyku niż pampersy i mają z tyłu gumeczkę, która zapobiega
      wyciekaniu luźnej kupy. Mój mały miał kolki i wodnistą kupę przez prawie
      miesiące i w pampersie zawsze ufajdał się po pachysmile). Te większe huggisy już
      nie są moim zdaniem takie dobre. Są trochę sztywne. Pampersy w te większe są
      chyba fajniejsze - chociaż wciąż nie mają tej gumki i faktycznie śmierdzą
      strasznie chemią.
      Chusteczki - najbardziej lubię Nivea. Są miękkie i mięsiste. Dużo fajniejsze
      niż pampers. Używałam też chusteczek huggies - są sztywnie i ciężko się je
      wyciąga, nie pachną ładnie, oraz Cleanic - intensywny, niezbyt przyjemny
      chemiczny zapach. Najlepsza jednak faktycznie ciepła woda na początku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka