Dodaj do ulubionych

Czym kierować się przed zakupem proszku dla bobasa

18.07.07, 22:27
Proszę o poradę doświadczone mamy - na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie
proszku do prania dla noworodka? Co decyduje o tym, że proszek jest dobry i
właśnie taki warto kupić dla maluszka? Z góry sedrecznie dziękuję za każdą
opinię i poradę.
Obserwuj wątek
    • kasia_be1978 Re: Czym kierować się przed zakupem proszku dla b 18.07.07, 23:37
      Obawiam się, że jedyna skuteczna to metoda "prób i błędów" - nie przewidzisz z
      góry, na co Twoje dziecko zareaguje uczuleniem, a na co nie, a to jest
      najważniejsze. Ja na próbę kupiłam Lovelę i przy niej zostałam, bo mojej córci
      nie uczula, a dodatkowo wg mnie super pachnie, choć są i mamy, które nie noszą
      zapachu tego proszku. Nie jest tani, ale wydajny, wiec dla mnie ok.
      • monisia333 Re: Czym kierować się przed zakupem proszku dla b 19.07.07, 10:26
        Ja pierwsze ciuszki mojego synka wyprałam w proszku Dzidziuś i w mleczku
        Lovela. Nic mu nie było. Jesli nie lubisz zapachowych proszków lub dzidzi by
        nie odpowiadało, to podobno Jelp jest bezzapachowy.
    • ake1 Re: Czym kierować się przed zakupem proszku dla b 19.07.07, 10:26
      Ja przy pierwszym dziecku stosowałam Jelp, był dobry. Teraz przy drugim kupiłam
      na próbę "Dzidziusia" i jestem w szoku. Tani, pięknie pachnie właśnie tak
      dzidziusiowo i wspaniale dopiera. Mojego synka nie uczula a stosuję ten proszek
      odkąd mały się urodził.
      Jedyna wada jest taka, że czasem trudno go kupić.
      • mamusia81 Re: Czym kierować się przed zakupem proszku dla b 19.07.07, 15:08
        Jak Laura była noworodkiem to stosowałam Lovelę ( nie spierała plam po kupie)
        teraz od miesiąca Dzidziuś( spiera plamki i pięknie pachnie a co równie ważne
        jest tani- 10 zl 2,5 kg)
        • paniwaz Dzidziuś 19.07.07, 16:31
          Plam po Cebionie nie spiera w 50 stopniach ani Lovela, ani Jelp ani Dzidziuś.
          Ale Dzidziuś pachnie cudnie w przeciwieństwie do Jelpa! Pani Wąż
    • hapkaj Re: Czym kierować się przed zakupem proszku dla b 19.07.07, 16:42
      Sprawdz czy nie ma (za duzo) perfum i enzymow, bo one moga uczulac. Kup jak
      najbardziej neutralny proszek na poczatek. Ja stosowalam: lovele, jelpa, persil
      sensitive, neutral, ariel sensitive i rzeczywiscie na plamy nawet z kupy to
      najlepiej dzialaja normalne proszki... Ale wracajac do tematu: dla najmniejszych
      dzieci jak najmniej chemii, w miare dorastania mozna sie skusic na normalniejsze
      proszki. Na poczatek: jelp, lovela lub neutral. Moja mala ma 8,5 mies. i od
      pewnego czasu piore w bardziej perfumowanych proszkach - persil sensitive lub w
      zwyklym proszku i zawsze dodatkowe plukania.
    • noovaa Re: Czym kierować się przed zakupem proszku dla b 19.07.07, 18:29
      Ja przez pierwszy miesiąc prałam w JELP, po miesiącu wzięłam jedną bluzeczkę
      niuni i wrzuciłam z naszym praniem (w tamtym przypadku był bonux). Nic po tej
      bluzeczce się nie stało i od tamtej pory piorę w zwykłych.
      • noovaa Re: Czym kierować się przed zakupem proszku dla b 19.07.07, 18:32
        Swoją drogą mój pediatra mówił że jeżeli zwykły proszek nie uczula to lepiej
        prać w takim bo używając dziecinnych dziecko w przyszłości może się uczulić na
        zwykłe.

Oczywiście nie chodziło mu o noworodki tylko dzieci 1-2 miesięczne..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka