fresa80 29.04.08, 10:41 Mój 2-miesięczny synek ma od 2 dni cieplejsze czółko, a termometr pokazuje 36,9. Od czasu do czasu kicha mu się, a przy okazji pokasłuje. Czy powinnam się już tym niepokoić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris7711 Re: czy to już temperatura 29.04.08, 10:51 Hej. A jakim termometrem mierzysz temperaturę? Bo mój roczny synek też ostatnio pokasływał i kichał, ale mierzyłam mu temperaturę elektronicznym termometrem i było ok. Wydawał mi się cieplejszy niż zwykle i zmierzyliśmy mu zwykłym termometrem w wiadomym miejscu i okazało się, że ma ok.38 stopni! Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: czy to już temperatura 29.04.08, 10:51 moze zaczyna sie przeziebienie,sama znasz przeciez najlepeij swoje dziecko,moj kicha kaszle i cieknie mu z nosa od 7 miesiecy ale to dlatego ze jest alergikiem.Obserwuj dziecko,to nie temperatura,nawet nie stan podgoraczkowy,temperature trzeba zbijac gdy przekroczy 38 stopni u takiego maluszka paracetamolem. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: czy to już temperatura 29.04.08, 12:00 36.9 to prawidlowa temperatura. od 37.1-38 stopni zaczyna sie stan podgoraczkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1983 Re: czy to już temperatura 29.04.08, 14:11 36.9 to nie temperatura z którą się cokolwiek robi zbija się jak dziecko ma nie mniej niż 38,5 - dzieci inaczej odczuwają taki stan niż dorośli Odpowiedz Link Zgłoś
ata-07 Re: czy to już temperatura 29.04.08, 17:15 Ale to dziecko ma 2 m-ce.Nie wolno czekać,aż dostanie zapaści.Trzeba trzymac rękę na "pulsie". Odpowiedz Link Zgłoś
fresa80 Re: czy to już temperatura 29.04.08, 16:35 Dzięki za odpowiedzi. Jestem po wizycie lekarza i stwierdził, że maluch jest prawdopodobnie przegrzany i mam się przenieść w chłodniejsze miejsce-max. 22 stopnie. Jeśli to nie pomoże, to zrobić badanie ogólne moczu, bo może to być objaw infekcji dróg moczowych. Najważniejsze, że w oskrzelach czystoA mierzyłam elektronicznym pod pachą i cyfrowym na czółko. Odpowiedz Link Zgłoś