magdak792 23.01.09, 10:56 Mam 7 tygodniowa corkę, ma straszne kolki.Wody koperkowe nie pomagją. Czy mogę jej podawać proszek troisty? moja mama mi to podawała 30 lat temu i mi pomagalo. jeśli tak, to jak często i ile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: proszek troisty 23.01.09, 12:36 jesli nie masz mozliwosci zapytac swojego pediatry, to napisz tutaj: www.dziecko24.pl/ Lekarz odpowiada w ciagu godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: proszek troisty 23.01.09, 15:45 ja podawałam sporadycznie bo u mnie woda koperkowa działała, a potem świetnie sprawdził się espumisan. A proszku to dawałam dosypanego do picia w ilości- na czubku noża troszkę.. napisz co odpowiada pediatra jeśli zapytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
troll-ejbus Re: proszek troisty 25.01.09, 23:53 z tego co mi wiadomo to proszek troisty jest na zaparcia!!! jak czesto? - takiemu malenstwu to max. raz na 12 h. ile? - stara miara farmacetuczna" "na koniuszek noza" bardzo wzgedne i zalezne od wielkosci noza na kolki polecam inne proponuje: bobotic (dość mocny jest - zblizoby do sab simlpex), albo inne espumisany i przede wszystkim porzadne odbijanie dziecka po jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: proszek troisty 26.01.09, 12:07 Spróbuj Espumisan, o proszek troisty pytałam pediatry to z przekąsem raczej odradzał(raz podałam mojej małej to sie przestraszyłam , bo mi "odleciała"- nasenna belladonna). Jeśli espumisan nie pomoże kup Sab simplex na internecie( niemiecki). Wielu pomógł, nam też. To ten sam składnik co w espumisanie tylko w większej dawce. Ja podaję przed spaniem, jeszcze teraz nawet w razie potrzeb. Wątków było dużo nt więc poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
magdak792 Re: proszek troisty 26.01.09, 22:18 Sab simplex podaję od trzech dni. Kolki jak byly tak są.Mała jest niespokojna przez czały dzień ( nie śpi prawie wcale) a wieczorami godzinkę wrzeszczy! Oczywiście jestem na ścisłej diecie.mam nadzieje ze jak trzy miesiące miną to i kolki też. Tak bylo z moim starszym dzieckiem 7 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś