szyszunia11 01.04.09, 23:17 tzn. że dziecko pośpi 5-6 godzin bez budzenia się? wiem, ze każde jest inne, ale przeciętnie w jakim wieku sen niemowlaka się tak wydłuża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty842 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 07:44 Mój ma 21m i dopiero od tygodnia przesypia noce (czasem budzi się raz czy dwa razy).Wcześniej był okres że spał w miarę dobrze (tzn budził się 3-4 rzay) tak między 8 a 17m życia.Potem budził się nawet po 10 razy.I tak przez 4 miesiące (chyba trójki mu szły).Teraz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawitki Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 07:59 moja 5-6godzin przesypiała tak od 3 miesiąca,a całe noce zaczęła przesypiac mając niespełna 6,ale tak jak piszesz to zależy indywidualnie od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 09:27 Moja mała 5,6h przesypiała mając 3tyg. Około 4 msca to się popsuło, ale wtedy wprowadziłam butelkę i zaczęła spać od około 19tej do gdzieś 5 rano-wtedy na półspiocha butla i spała nadal do 6.30-7.30. Po odrzuceniu mleka z butli śpi całą noc. Dziś kończy 7mscy. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 10:45 moja córcia przesypia noce (od 21 do 7) odkąd przeprowadziła się do własnego pokoju, miała wtedy 3 miesiące. -- Zdobyliśmy Południe Odpowiedz Link Zgłoś
magdahaaa Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 13:31 Beliska, ale ja ci zazdroszcze, mamy dzieciaki w tym samym wieku, jak juz zauwazylas ostatnio, a tylko dwa dni roznicy, i mojemu synowi odwidzialo sie spanie cala noc po 3 miesiacu, od tego czasu ciagle sie wubudza, nawet co 30 minut, poplakuje przez sen, musi pic dostac, smoczka, ululac, czasami mleko, i ja juz nie wiem co robic, a zeby mu juz wyszly dwa ostatnio. Ehh............ Odpowiedz Link Zgłoś
dominissima Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 12:40 chyba cie nie pociesze,bo moja jeszcze tak nie spi a ma 11,5mies. no,ale to chyba zalezy od dziecka i moze od sposobu karmienia (ja karmie piersia) Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 12:58 okolo 3 roku zycia, moze wczesniej, zalezy od rodzaju karmienia, dojrzalosci, charakteru dziecka, nasz syn ma prawie 4 lata, jesli ma lepsze noce, pokreci sie ze dwa razy, wiecej jest tych gorszych nocy, czesto budzi sie, wola nas, siku, zapchany nos. Ale moje dzieci wyjatkowo nerwowo i malo spia, takze to jest wariant pestymistyczny. Corka (ma 7 miesiecy), mam wrazenie ze budzi sie co chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
malamalinkaa do oda100 04.04.09, 09:57 to jak sobie radzisz z brakiem snu (własnego oczywiście)...? oda100 napisała: > okolo 3 roku zycia, moze wczesniej, zalezy od rodzaju karmienia, > dojrzalosci, charakteru dziecka, nasz syn ma prawie 4 lata, jesli ma > lepsze noce, pokreci sie ze dwa razy, wiecej jest tych gorszych > nocy, czesto budzi sie, wola nas, siku, zapchany nos. Ale moje > dzieci wyjatkowo nerwowo i malo spia, takze to jest wariant > pestymistyczny. > Corka (ma 7 miesiecy), mam wrazenie ze budzi sie co chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: do oda100 05.04.09, 11:47 spie od 22 do 6,7 z przerwami, ale mala spi ze mna, wiec nie wstaje z lozka, nie rozbudzam sie na dobre, jesli akurat corka przespi dwie godziny ciurkiem to czuje sie w miare zregenerowana jesli mala sie kreci od razu daje piers, zeby sie nie rozbujala, czasem odsypiam rano miedzy 6 a 8 kiedy wstaje maz corka i starszak, w weekend z rana zmieniamy sie i godzinke dwie odsypiamy. Jesli naprawde czuje sie zmeczona klade sie o 20-21. Jesli mam malo energii nie robie prawie nic w domu w ten dzien. A w ogole to chyba nie potrzeba mi juz tak duzo snu, organizm sie przestawil, rzadko jestem zmeczona.. troche cera poszarzala i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 13:06 ee, ja karmię piersią, a mój syn wyjątkowo śpiący (w nocy, w dzień sobie odrabia i raczej krótko drzemie) - 6 godzin ciurkiem to zaczął spać chyba, jak skończył miesiąc, potem stopniowo wydłużył do 8-9, chyba że ząbkuje, niedługo będzie kończył 10 miesięcy. A wiele jest mam butelkowych, co na nieprzespane noce narzekają. Moim zdaniem to zależy wyłącznie od dziecka i naprawdę zaobserwować można ogromne rozbieżności. Odpowiedz Link Zgłoś
skierka27 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 13:35 U nas się tylko raz jeden jedyny zdarzyło,że przespała ciągiem pięc godz.Czasem pośpi 3,ale częściej,1 lub dwie.Dziecie cycowe. Odpowiedz Link Zgłoś
malamalinkaa Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 04.04.09, 09:54 skierka, a jak się obudzi to ile ją karmisz i czy znów bez problemu zasypia? skierka27 napisała: > U nas się tylko raz jeden jedyny zdarzyło,że przespała ciągiem pięc godz.Czasem > pośpi 3,ale częściej,1 lub dwie.Dziecie cycowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 19:54 mój ma 4 miesiące i przesypia noce od kiedy karmię go butelką z dodatkiem kleiku czy kaszki. Akurat to myślę miało wpływ na spokojny sen. NOce to dla mnie od 12 w nocy do 6 rano. Czyli co najmniej te 5,6 godzin snu pod rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 02.04.09, 20:09 Córka wyłącznie piersiowa przesypiała całe noce czyli od 22 do 7-8 rano odkąd skończyła 6 tygodni. Syn ma 6 m-cy i budzi się w nocy co 3 godziny zarówno po piersi, jak i po mleku z piersi z kaszą, oraz po modyfikowanym z kaszą również. Odpowiedz Link Zgłoś
gadzina28 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 03.04.09, 03:21 Moj synek zaczal spac po 7godzin ciagiem okolo 12tygodnia ale czasami przespi tez 5h. Karmiony tylko cycem. Wczesniej jadl co dwie godziny przez cala dobe. Dzieci same sobie reguluja czas spania i nic nie poradzisz. Zycze cierpliwosci i trzymam kciuki za pierwsza przespana noc. ps.w jakim wieku jest Twoje dzieciatko? Odpowiedz Link Zgłoś
assencja1 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 03.04.09, 19:52 u mnie pod koniec 10 m-ca..i myślę ze ma to związek z odstawieniem od piersi i podawanie sytszego jedzonka. sprawdza się tez kaszka - smaczny sen z bobowity.wcześniej pobudki co 2 godziny murowane, a czasem jak sie źle ułoży to co 20 min - koszmar. teraz czasem raz, czasem w ogóle nie ma pobudek i do 7 dospi Odpowiedz Link Zgłoś
julka_sz Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 03.04.09, 21:22 moja ma 4,5 miesiąca i nigdy nie byla śpiochem. Teraz budzi się co 3 godziny (na piersi)Sama oczekuję momentu, kiedy prześpi całą noc albo godziny budzenia się wydłużą Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 03.04.09, 21:24 Moj 3miesieczniak potrafi przespac 5-6h bez budzenia w nocy, gdy jest nakarmiony butelka - potem biore go do lozka, daje piers i oczywiscie budzi sie czesciej. Cora w wieku 4 miesiecy czasami przesypiala cala noc - niestety, trwalo to tylko do zabkowania Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 04.04.09, 09:58 jak dziecko nauczysz, ze w nocy nie ma jedzenia czyli kolo 3 miesiaca zycia...w tym wieku dzieci nie musza juz jesc...ale z przyzwyczajenia robia to.. ja oduczylem miska jesc w nocy..ale za o dalem mu smoka..i teraz mam za swoje..bo ile razy smok wypada tyle razy mam marude..i dzis zaczalem odmokawianie.. metoda brutalna.. rycz ile chcesz i tak nie dostaniesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
oda100 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 05.04.09, 11:53 camel_3d napisał: > jak dziecko nauczysz, ze w nocy nie ma jedzenia czyli kolo 3 miesiaca > zycia...w tym wieku dzieci nie musza juz jesc...ale z przyzwyczajenia robia to. > . moj syn nie je i nie pije w nocy poltora roku i dalej czesto sie budzi... moja corka ma 8 miesiecy i budzi sie, a nie chce jesc, a placze; o ile chcialaby sie laskwie napic zasnac, byloby to proste > > ja oduczylem miska jesc w nocy..ale za o dalem mu smoka..i teraz mam za > swoje..bo ile razy smok wypada tyle razy mam marude..i dzis zaczalem > odmokawianie.. metoda brutalna.. rycz ile chcesz i tak nie dostaniesz.. > > zeby tylko albo smoczek albo butelka byly jedynymi przyczynami pobudek.... Odpowiedz Link Zgłoś
sandra445 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 04.04.09, 12:20 moja corka ma niecale 3 miesiace od jakiegos tygodnia budzi sie raz w nocy dodam ze klade po 21-22 i budzi sie 3-4 potem 6-8 to biore ja do lozka bo maz wychodzi do pracy w lozku poje i spi dalej a ja mim troche czasu dla siebie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 04.04.09, 21:08 ja dopiero od 3-4 miesięcy mam względnie wyspane noce a dzieć ma 1,5 roku. także różnie to bywa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 05.04.09, 14:20 Starszak- spał po 12-13 godzin miedzy 2 a 6 miesiącem zycia- nie wiedziałam co to mieć niemowlę w domu. Od 6 m-ca do 13 m-ca budził się co 30 minut- godzinę, aż odstawiłam od piersi- zaczął ładnie przesypiać noce. Córka ma 7 m-cy i gdzieś tak od 5 m0ca potrafi przespać całą noc 9czyli jakieś 7-8 godzin bez pobudki- ale też nie codziennie- po jednej przespanej, kolejna potrafi być z pobudkami co godzinę (obecnie ząbkuje więc pewnie dlatego). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga78 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 05.04.09, 21:47 witam mój starszy synek (obeckie 3,5-lerni)pierwszy raz przespał całą noc jak miał dwa lata , natomiast młodszy szyn (6-mcy) śpi ładnie już od połowy piątego miesiąca życia, oczywiście jak jest zdrowy , więc nie ma regóły Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 05.04.09, 21:52 na ten luksus czekalam 13 msc Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 06.04.09, 02:26 Moja Hania przesypiala po 5 godzin od powrotu ze szpitala Karmiona cycem, dokarmiana butla. Spioch. Odpowiedz Link Zgłoś
tomblibus Re: kiedy szansa na (w miarę) przespaną noc? 06.04.09, 08:19 Nie chcę cię załamywać ani straszyć kochana ale mamy w domu 5-latka, u którego przespane noce można policzyć na palcach jednej reki. Dla odmiany jego młodszy braciszek, który ma 2 m-ce budzi sie rzadziej od niego Odpowiedz Link Zgłoś