ask-a28 26.05.09, 00:06 Witam.Dziś poczułam nieprzyjemny zapach z prawego uszka i było dużo woskowiny.Czy to jakiś stan zapalny?Myję codziennie mu. Drugie uszko ok.Mały ma rok skończony. Czy którejś z Was dziecko też tak miało? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teane Re: Poradcie 26.05.09, 09:07 jeżeli nie była to ropna wydzielina (taka płynna), to myślę, ze to nic takiego. po prostu sie więcej wosku w uszku nazbierało. a jak się powtórzy to zawsze możesz podejść do lekarza. chociaż moja pediatra mówi, ze u takiego małego dziecka każda infekcja (a zwłaszcza uszy) przechodzi z temperaturą. więc jak nie ma gorączki, to nic poważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ask-a28 Re: Poradcie 26.05.09, 09:45 Temperatury nie ma i wydzieliny ropnej też nie było tylko ten zapach i dużo woskowiny.A może to być tym że dużo śpi na tym uszku?Bo akurat się składa tak że leży dużo na tej prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Poradcie 26.05.09, 11:06 woskowina nie jest bezwonna, podłub sobie w uchu i powąchaj palec. Podobnie czuć? Odpowiedz Link Zgłoś
ask-a28 Re: Poradcie 26.05.09, 22:01 Nie to nie to samo to normalnie śmierdzi.Jutro idziemy do lekarza bo jeszcze doszły nam dziwna wysypka najpierw myślałam że to potówka bo na szyi takie drobne ale teraz się na rączkach i jednym udzie z przodu takie grube krosty jak po ugryzieniu komara pokazały,coś jak ospa tak mama mówiła bo ja już nie pamiętam ja ospa wygląda bo byłam mała jak ją miałam Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: Poradcie 26.05.09, 22:25 jeśli chodzi o uszko, to u nas było tak samo, jak młoda miała okres układania główki w większości na jedną stronę. samo przeszło w momencie, gdy zaczęła się też układać na drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ask-a28 Re: Poradcie 27.05.09, 09:35 Byłam u lekarza dostaliśmy skierowanie do laryngologa na czyszczenie ucha zatkane i mam nie czyścić pałeczkami.Dzięki za odpowiedzi ) Odpowiedz Link Zgłoś