Dodaj do ulubionych

Farbowanie wlosow?????

24.01.05, 04:59
Od czasu do czasu farbuje sobie wlosy, no i wlasnie wypadalo by to zrobic
ponownie. Moje pytanie czy jest to bezpieczne??? Pytam dlatego, ze na
szamponie przeciwlupiezowym przeczytalam ostatnio, aby skonsultowac sie z
lekarzem przed uzyciem, no a co z farbowaniem w takim ukladzie??? Pewnie
zupelnie odpada, ale warto zapytac. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • miska28 Re: Farbowanie wlosow????? 24.01.05, 08:07
      Nie wiem czy zupelnie odpada.
      Ciaza to nie choroba i nie powod aby rezygnowac z dbania o siebie.Wlosy sa
      nieco mocniejsze w ciazy.
      Ja robilam Baleyage juz bedac w ciazy i wszystko wyszko ok. Nie zamierzam
      rezygnowac z tego i dalej co jakis czas bede farbowac wlosy, no oczywiscie moze
      nie za czesto.
      A jedyne ryzyko farbowania to ze kolor moze wyjsc nieco inny. Ale dziecku to
      nie szkodzi!!!

Mysle ze te przesady to jeszcze zabobony z dawnych lat, ze nie mozna farbowac,
      chodzic do kosmetyczki itp.itd.
      Kobieta w ciazy przeciez powinna dbac o siebie tak samo jak przed (co
      oczywiscie nie znaczy ze nalezy chodzic na solarium,bo to moze spowodowac
      odklejenie lozyska.)Ale farbowanie nic nie zaszkodzi!!! W koncu jako przyszle
      mamy mamy wygldac ladnie i kwitnaco,a nie jak opuszcone babcie z odrostami na
      pol glowy.

Pozdrawiam,
      Miska
      • a2jan Re: Farbowanie wlosow????? 24.01.05, 08:44
        zgadzam sie z miską28 w 100 %.
        Ja tez się nad tym zastanawiałam,ale też czytałam że farbowanie nie szkodzi,
        jedynie można dostać jakiegoś podrażnienia głowy, więc zafarbowałm złosy w
        czwartek, bo już odrosty się pojawiły, czego nie cierpie i wszystko jest ok -
        kolor super, żadnych podrażnien i od razu czuję się piękniejszasmile))polecam,
        biegnij do fryzjera,
        • aniapatryk Re: Farbowanie wlosow????? 24.01.05, 09:33
          Pytałam sie przy pierwszej ciązy lekarza o farbowanie. Powiedzial ze te farby
          ktore teraz, można spokojnie stosowac w ciązy. dawniej farby zawirały jakis
          środek , który był niewskazany w ciży, ale to 10-20 lat temu. Ja farbowałam
          wpierwszej ciazy i było ok.tylko tylke ze czsami farba moze inaczej sie
          tryzmac, krócej, lub dłuzej trzeba siedziec z nia na głowie. To tak jak podczas
          miesiączki, róznie ztym jest.
    • sanchia Re: Farbowanie wlosow????? 08.02.05, 11:24
      Witam,
      była już o tym mowa na forum ogólnym i podobno nie ma żadnych problemów aby iść
      zrobić się na bóstwowink
      Pozdrawiam.
    • p.magdalenka Re: Farbowanie wlosow????? 08.02.05, 11:57
      kochane, włosy mozna farbowac bez zadnych przeszkód, uwazajmy jedak na oxydanty
      w rozjaśniaczach moga powodowac mdlości jsak sie ich za duzo nawąchamy a tak
      poza tym to ktoras z dziewczyn wczesniej wspomniala ciaza to nie choroba i
      mozna chodzic do kosmetyczki czy do fryzjera, to profesjonalisci i znaja sie na
      tym co nam mozna a co nie! sama jestem kosmetyczka i wiem cos o tym! pozdro
    • majka.majka Re: Farbowanie wlosow????? 08.02.05, 15:18
      A ja właśnie dziś zrobiłam sobie piękne pasemka. Pytałam się lekarza czy mogę i
      stwierdził, że nie ma przeciwwskazań.
      Pozdrawiam (11 tydz. trwa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka