Dodaj do ulubionych

sposoby na mdłości

22.03.05, 12:03
jakie macie sposoby na mdłości? jestem już trochę umęczona nimi, i szukam
jakiś dobrych netod. Jedynym ratunkiem na razie są landrynki, ale szukam
jakis lepszych sposobów. gdziś na forum Dziecko kiedyś czytałam, ale teraz
nie mogę tego wątku znaleźć. pomocy! smile
pozrdawiam
Obserwuj wątek
    • nusik1 Re: sposoby na mdłości 22.03.05, 12:10
      O rany ja ratowałam się podjadaniem, jak dalej tak będzie to będę się kulać a
      nie chodzić. Właśnie dopadły mnie kolejne mdłości więc zmykam ...
      • estellle Re: sposoby na mdłości 22.03.05, 13:14
        Mnie pomaga woda z cytryną, jabłka, winogrona i.... lody owocowesmile
        Podobno dobrze robi imbir, ale mnie na samą myśl o nim robi się niedobrze....
        • ania.de Re: sposoby na mdłości 22.03.05, 14:37
          z imbirem należy uważać i nie przesadzać, bo w nadmiarze szkodzi i może być
          poronny. ale to ze wszystkim tak jest: co za dużo to niezdrowo.
          dziękuje za odpowiedzi i może podpowiecie coś więcej?
          • bazylea1 Re: sposoby na mdłości 22.03.05, 14:54
            mnie w poprzedniej ciąży pomagał tylko homeopatyczny środek cocculine. teraz
            jeszcze mnie solidne mdłości nie dopadły. jeszcze z rad słyszałam żeby jeść
            sucho, nie popijać a pić oddzielnie. nie pomagały mi wtedy imbir, akupresura na
            nadgarstki (jest takie specjalne coś do kupienia w aptece) ale może Wam pomoże?
    • adab13 Re: sposoby na mdłości 22.03.05, 17:36
      mój sposób który jest mało skuteczny to jeśc zimne, mało a często.Mój mąz sie
      śmieje ze zamrażam je. Ale na godzinke pomaga. POZDRAWIAM
      • swietlik111 Re: sposoby na mdłości 23.03.05, 15:39
        jak jestem głodna mdłości sa jeszcze slniejsze... i wydaje mi się, że już nic
        nie zjem, ale po jedzeniu jest mi lepiej wink pomagają mi jabłka i woda smile
    • tretus Re: sposoby na mdłości 29.03.05, 11:00
      Hejka!
      Jestem laikiem w tych sprawach, na razie nie mam mdłości, ale jak byłam na
      wizycie, lekarz poradził, aby nie pić nic na pusty żołądek i generalnie pić po
      i w trakcie jedzenia. Nie mam pojęcia czy skuteczne, ale wiem o tym sposobie
      więc sie nim dzielę.
      Pozdrawiam wszystkie "biedne" mamy.
      • inka223 Re: sposoby na mdłości 29.03.05, 17:01
        Może wydawać się to dziwne ale mnie pomaga picie małych łyczków coca coli
        ( poleciły mi ten sposób doświadczone mamy). Oczywiście mowa jest o małych
        ilościach coli.
        • patka05 Re: sposoby na mdłości 29.03.05, 17:15
          Coca- cola naprawdę pomaga na mdłości i wymioty! Moja młodsza siostra bardzo
          często chorowała i zawsze wymiotowała, lekarz kazał jej pić właśnie coca-colę.
          Natomisat w ciąży nie powinnyśmy pić jej za dużo ze względu na chemiczne
          składniki i kofeinę.

pozdrawiam,
          patka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka