Dodaj do ulubionych

zielone kupki

12.10.05, 09:15
od 3 dni u mojej malej(13dni)pojawiaja sie zielone kupki-glownie w nocy a w
dzien sa normalne dodam ze nic nowego nie jadlam-czy to normalne?powinnam isc
z nia do lekarza?
ewa
Obserwuj wątek
    • ninjo Re: zielone kupki 12.10.05, 12:42
      moja mala ostatnio tez miewa zielone kupki, podejrzewam ze to od Nutramigenu,
      ktory ostatnio je (podejrzewamy skaze bialkowa).
      Slyszalam, ze przyczyna zielonych kupek tez mzoe byc przeziebienie lub picie
      zimnego mleka. Nie wiem, jak karmisz, jezeli piersia, to na pewno nie zimne
      mleko. A jezeli butelka, to moze w nocy jest chlodniej i mleko sie wychladza?
      Pozdrowionka!
      • sdomitrz Re: zielone kupki 12.10.05, 13:27
        Może to być objaw alergii - niekoniecznie na mleko.... ale bardzo często na
        produkty mleczne (lub gluten - czyli pieczywo, kasze) w diecie matki.
        Alergia często objawia się nie od razu po urodzeniu tylko kilka tyg. po... więc
        można się przyjrzeć swojej diecie, wykluczyć kilka rzeczy i stopniowo (raz na
        ok. 4-5 dni wprowadzać z powrotem) - być może to minie...
        Przypomniało mi się też, że czasem dzieci tak reagują na nadmiar słodyczy w
        diecie matki
    • zuzia81 Re: zielone kupki 12.10.05, 15:35
      nam pediatra powiedziala ze mala ma po prostu kolki i stad te zielone kupki(
      utlenia sie laktoza albo cos w tym stylu) i nie ma sie czym martwic. kazala nam
      brac esputicon i z tego co widze to jest troszke lepiej
      • gusia-81 Re: zielone kupki 12.10.05, 20:47
        zielone kupki mogą też występowac po jabłkach - jakiejś wiekszej ilości niż zwykle lub po soku jabłkowym... moja Oliwka zawsze po moim soczku jabłkowym robi kupki zielone..pediatra powiedziała,że to normalne smile
        • mala67 Re: zielone kupki 13.10.05, 10:25
          dzwonilam do 2 lek pediatrow -tez mowia ze to nadmiar laktozy i to normalne, no
          to juz sie tak nie przejmuje, chociaz dzis w nocy jak byla zielona to tak
          obojetnie patzrec nie moglamsmileech maatki
          ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka