dollores1 20.10.05, 15:51 Dziewczyny, czy oznaczałyście poziom glukozy we krwi? Mnie wyszedł dosyć wysoki wynik - 103 mg% (norma do 115) i nie wiem czy powin nam zrobić jakieś dodatkowe badanie - krzywą cukrową ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata.londyn Re: cukier we krwi 20.10.05, 15:54 W moim szpitalu badanie to robi sie obowiazkowo, ale dopiero w 27, 28 t c. Jesli wykryja wysoki poziom cukru kaza zrobic kolejne badanie, z tym ze po 3 dniach specjalnej diety. Czesto to co zjesz dzien przed, czy tez rano ma wplyw na badanie. Najlepiej zapytaj swojego gina on powinien najlepiej wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
mimoooza Re: cukier we krwi 20.10.05, 17:17 Twój wynik jest jeszcze w normie, więc nie ma co się bać na zapas. Rzczywiście, może zjadłaś poźno kolację? Wtedy glukoza rano jest wyższa. Na pewno gin na wizycie rozwieje Twoje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: cukier we krwi 21.10.05, 12:03 Ja miałam zalecone zrobienie tego badania po pierwszej wizycie u gina. Wynik miałam 85 i lekarz powiedział, że dobrze. Ale za miesiąc znów muszę zrobić badanie cukru we krwi. Na pewno to jest standart, tak jak np. pełna morfologia. Odpowiedz Link Zgłoś