Dodaj do ulubionych

Mam rozwarcie na 1 palec!!!

16.11.05, 17:37
Bylam dzis u gina i powiedzial, ze urodze pewnie pzred terminem. Wyznaczyl
kolejna wizyte za tydzien, ale powiedzial, ze mozliwe juz nie bedzie potrzebnasmile
Rozmasowal mi szyjke, aby wywolac skurcze (bolalo) i kazal mezowi zadzialacsmile

Wlasnie jak to jest z tym rozwarciem na 1 palec, ile to centymetrow?
Obserwuj wątek
    • niunia64 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 17:51
      Ale Ci dobrze, przynajmniej Cię zbadał, nie to , co ten mój naciągacz! Apropos
      Twojego pytania, to gdzieś czytałam, że1 palec odpowiada mniej więcej 2 cm., z
      co do rozwarcia to wiem, że niektóre dziewczyny potrafią długo przed porodem
      mieć rozwarcie, a potem rodzą po terminir, także nie nastawiaj się na wcześniej
      (przynajmniej psychicznie), żebyś potem nie czekała jak ja teraz..., a jak Cię
      złapie wcześniej, to Twoje szczęście! Mam pytanko, czy usg Ci robił i czy
      rozwarcie można tylko zbadać ginekologicznie? I jeszcze może wiesz, czy stan
      wód płodowych widać na usg? Pozdrawiam. P.s. Moja ma właśnie czkawkę...
      • konefka29 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 17:59
        Na usg i ktg ide jutro do szpitala, bo tak sie umowilam ze swoja polozna.
        Rozwarcie mozna zbadac tylko ginekologicznie, natomiast ilosc wod plodowych i
        przeplywy widac tylko na usg. Stan wod, tzn czy sa przejrzyste, czy zielone
        widac dopiero po przebiciu pecherza plodowego lub jak Ci same odejda, czyli
        dopiero przed samym porodem.
        Dzis chyba jest pelnia, wiec mam nadzieje, ze a noz cos zacznie dziac...
    • magdula330 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 18:16
      Czesc dziewczyny.Tydzien temu w poniedzialek lekarz powiedzial mi ze mam
      rozwarcie na 2 cm w tym nie powiedzial nic tylko probowal zrobic zwrot jakiegos
      jaja nie wiem po co i poinformowal mnie ze jest przekonany ze w nastepny
      poniedzialek sie nie zobaczymy na wizycie bo wszystko w srodku miekkie i
      malutka glowka jest bardzo nisko tak wiec jestem gotowa do porodu.Dzisiaj sroda
      a ja w domku i nadal czekam a to czekanie jest najgorsze.Codziennie jak sie
      klade spac to mysle sobie ze to moze juz tej nocy a tu nic.Konefka29 na kiedy
      masz termin?
      • konefka29 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 18:21
        ale mnie pocieszacie dziewczyny...smile Ja juz tak bardzo chcialabym urodzic, a
        poza tym mam bardzo stare lozysko bo III stopien juz od 29 tc. Termin mam
        dopiero na 26 listopada, a to jeszce 10 dni...
        • magdula330 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 18:25
          Ale ogolnie sie chyba dobrze czujesz jak na te 39 tygodni?Pomysl ze to juz
          tylko 10 dni a co z tymi ktore dopiero sa w czwartym miesiacu.Trzymaj sie
          kochana razem damy rade.
          • kk_pysiak Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 19:00
            Ja po masowaniu szyjki urodziłam w następnym dniu. Własciwie było to zwykłe
            badanie ginekologiczne, ale wywołało poród. Na KTG tego dnia 0 skurczy.

Moze lepiej przygotuj torbe do szpitala,

POzdr Kasia
            • konefka29 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 19:10
              dzieki za radysmile tak sie sklada, ze jestem osoba chorobliwie punktualna...wiec
              spakowana jestem juz od 1,5 miesiacasmile Wszystko mam tez od dawna zapiete na
              ostatni guzik. Tak fobia...Nawet do lekarza pzrychodze conajmniej z polgodzinnym
              wyprzedzeniem, ten typ tak masmile))
              • marra1 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 16.11.05, 20:26
                Magdula i Konefka, ja tez mam na 1 palec czyli 2 cm, ale... od zeszlego piatku.
                Czyli dobrze ponad tydzien. W te sobote bylam na ktg, lekarz zbadal jeszcze raz
                i nic... No, troszke krwi bylo po tym badaniu, ktora tylko obudzila we mnie
                nadzieje (próżną). Termin mam na 18, tez juz jestem od ponad miesiaca
                spakowana, brzuch mam napiety jak bęben i lekko fiksuje.
                ;-/ M
    • tretus Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 17.11.05, 11:55
      Ja mam rozwarcie na palec już od 37 tc, i dalej nic buuuuuuuuuuuuu!!!
      Dziś przypada termin a tu nic, mój synek chyba nie chce urodzić się na jesień
      bo tak zimno, mokro i depresyjnie...

Niemniej zaciskam zęby, a Tobie życzę rychłego rozdwojenia!
      • iwonus17 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 17.11.05, 12:00
        ja rowniez rozwarcie na 1 palec mam od jakiegos czasu, szyjke skrocona, jestem
        w 39 tc i chce juz urodzic, ale niestety procz jeszcze nieregularnych skurczy
        do tego, objawow porodu nie mam.
        Termin na 29.11, a lekarz powiedzial, ze do polowy listopada urodze, mylil sie.
        Musimy czekac cierpliwie, ale tak strasznie chcialabym miec juz to za soba.

za duzo to nas tu nie zostalo smile
        pozdrawiam
        • nietzsche_f Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 17.11.05, 12:09
          Ja jeszcze zostałamsmile mam termin na 20XI i nicsmile ide dzisiaj do ginki... Moze cos zrobi zamiast tylko gadacwink od 3XI umawia sie ze mna na porod do szpitalasmile pozdrawiam wszystkie zniecierpliwione
          • sisi55 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 17.11.05, 14:20
            Ja termin mam na dziś, ale ginka juz od dawna mówiła, że NAPWENO urodzę
            wcześniej.
            A już na 100% nie przenoszę!

Dziś przynajmniej zaczął odchodzić mi czop, więc nie jest źle. Przynajmniej coś
            się dzieje! Haha!!!
            • konefka29 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 17.11.05, 14:25
              Mi dzis tez zaczal odchodzoic czopsmile Jest ciemnoczerwony wiec mam nadzieje, ze
              to juz niedlugo...
              • nornik Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 18.11.05, 02:06
                No to dajem czadu wink
                POWODZENIAAA!!!
    • konefka29 Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 18.11.05, 08:25
      No i nic sie nie dziejesad A byla pelnia...ani jednego skurczyku...nicsad
      • naturella Re: Mam rozwarcie na 1 palec!!! 18.11.05, 08:57
        U mnie tez cisza, zero skurczy, a rozwarcie mam na 2 cm od 36 tygodnia. I
        guzik. jesli do poniedzialku nic nie ruszy, to 22 lub 23.11 bede miala cc.
        Trzymajci8e kciukismile

Konefko, sciskam i zycze szybkiego, bezbolesnego porodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka