Dodaj do ulubionych

Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...???

19.12.05, 14:32
Ja już puszczamsmile
Najpiękniejsze kołysanki Justyny Steczkowskiej.
Jedną słuchawke mam w uchu a drugą w majteczkach hihi.
A od nowego roku zaczynam czytać codziennie jedną bajeczkesmile
Zobaczymy czy jak się urodzi, będzie wiedzieć, że te piosenki to te i czy
będzie się uspokajał(a) - zobaczymysmile))

Pozdrawiam,Ola
Obserwuj wątek
    • mysza_33 Re: Plany planami, a z realizacji nici 19.12.05, 15:12
      Mój mężunio, jak tylko dowiedział się, że jestem w ciąży - od razu planował mu
      puszczanie muzyki. Śledziliśmy oboje, od którego miesiąca maluch słyszy. Ponoć
      od 4-go. Hm, teraz już słyszy na pewno (jestem w 22tc), a repertuaru jak nie ma
      tak nie ma. Obiecanki, cacanki...
      sad
    • dawida25 Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 19.12.05, 15:55
      No ja też puszczam, ale bardziej rockowegosmile Takie spokojne ballady, po
      angielsku hihi. Zobaczymy może mały będzie mieć dryg później do języka.
      • larakrofft Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 19.12.05, 16:16
        mój mąż spiwa czasem do brzuszka
        kawałki swojego ulubionego zespołu Erasuresmile))
    • martinka74 Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 19.12.05, 16:41
      w zwiazku z tym, ze jestem na zwolnieniu, slucham ja i moj synek bardzo duzo
      muzyki. Codziennie puszczam mu kilkakrotnie taki piekny utwor relaksujacy, z
      chinskiej muzyki do tai-chi, mam nadzieje, ze po porodzie rozpozna i bedzie
      przy nim usypial, to podobno mozliwesmile. A ponadto puszczam mu ciagle Raz, dwa,
      trzy, bo lubie, czyli wszystko co spokojne, czasem nawet troche smutne. Za to
      moj chlopak ciagle mu spiewa rozne rockowe kawalki, czesto ich brzemienie jest
      dalekie od oryginalu, ale on jeszcze pewnie nie zwraca na to uwagismile
    • pszczolka2 Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 19.12.05, 16:52
      No to fajnie, że też puszczacie. Chodziło Mi bardziej, czy coś specjalnego dla
      maleństwa, ale i tak jest nieźlesmile))
      Ja dodatkowo słucham sobie Sarah Connor - wszystkie wolne piosenki mam zgrane
      na jednej płytce i Celine Dion "Miracle" Kłade się na plecki, gdy maleństwo
      buszuje a za jakąś chwilke robi się spokojniejsze Sare chyba uwielbiasmile

Pozdrawiam,Ola
      • aniak-i Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 20.12.05, 10:22
        ja od dłuzszego czasu mam taki zamiar-ale jakos nie ma czasu, Musze sie wziasc
        za przystosowanie maluszka do zycia z mamusia i tatusim.
        Ciekawe czy bedzie rozpoznawac te melodyjkismile
    • agus-ka Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 20.12.05, 10:28
      Moje Maleństwo póki co muzyki nie słucha, ale chodzimy razem na angielski i
      zawsze Mu mówię, żeby uczył się z mamusiąsmile)
      No i czytam Mu Małego Księcia, bo tatuś kupił na mikołajki
      • aniak-i Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 20.12.05, 10:30
        na ang. to dobry pomysł. hmmm mnie promotor wysłał na matematyke stosowana....
        strach sie bac co sie mały tam nauczy.
        • mia80 Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 28.12.05, 22:34
          Słuchamy prawie codziennie muzyki dobranej specjalnie dla zrelaksowania mamy i
          maluszka. Płytę tę mam ze strego numeru Mama i dziecko. Mam nadzieję, że po
          narodzinach mój brzdąc będzie uspokajał się i zasypiał przy tej samej muzyce.
    • asiaaa1 Pszczółko... 29.12.05, 01:30
      Czy te piosenki Steczkowskiej to rzeczywiscie kolysanki specjalne czy poprostu
      wybrane jej piosenki?
      • pszczolka2 Re: Pszczółko... 29.12.05, 12:15
        Kołysankismile))

Pozdrawiam,Ola
    • moli75 Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 29.12.05, 08:49
      Ja przystawiam do brzuszka słuchawki, a w nich muzyka Mozarta. Słyszałam, że
      świetnie stymuluje rozwój dziecka. Więc maluszek słucha sobie muzyki
      klasycznej, którą akurat ja lubię.
      • megan7 Re: Dziewczyny uważajcie z tymi słuchawkami 17.01.06, 12:19
        jak wyżej, dowiedziałam się od gin., że nie jest to najlepszy pomysł, żeby
        przystawiać słuchawki do brzusia, bo może być to zbyt intensywne dla dzidziusia.
        Ja też raz próbowałam, ale teraz już będziemy słchać tradycyjnie (klasycznej i
        Sade). Muszę poszukać jeszcze kołysanek smile)
    • maga202 Re: Czy Wasze maleństwa słuchają już muzyki...??? 17.01.06, 12:54
      Moja Igusia słucha tego co ja czyli głównie reggae i ska. Nie umniem sie zmusić do słuchania czegoś czego nie lubię np. jakichś kołysanek czy muzyki relaksacyjnej. Może będzie zasypiała przy reggae?? Od 22 tygodnia dziecko zaczyna słyszeć ale na początku tylko głośniejsze dźwięki.
      Pozdrawiam Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka