Dodaj do ulubionych

używacie może pasów ciążowych?

28.08.06, 21:46
Dziewczyny mam pytanie
na allegro sporo jest tzw. pasów ciążówych, które zakłada się na ubranie żeby
zasłonić np. zbyt krótką bluzkę.
Czy ktoś kupił i używa/używał?
Pytam bo zastanawiam się jak to będzie wyglądać w noszeniu i czy jest sens,
na razie spodnie mi się nie dopinają, bluzki wszystkie za krótkie, a spodnie
ciążowe z kolei wiszą za bardzo, a do pracy w czymś chodzić muszę...
Obserwuj wątek
    • marganda Re: używacie może pasów ciążowych? 29.08.06, 05:37
      Kupilam sobie dwa w roznych kolorach, ale mnie nie zachwycily. Zrobione sa z
      cienkiego elastycznego materialu, przez ktory widac, ze spodnie sa niedopiete.
      Pas sie ciagle zsuwal w gore od czestego siadania i wstawania. Jedyne co dobre,
      to to, ze grzeje brzuch.
    • amagda80 Re: używacie może pasów ciążowych? 29.08.06, 08:29
      nie uzywalam przy pierwszej ciazy i teraz tez nie bede; okres, kiedy spodnie
      normalne sa za ciasne a ciazowe za szerokie jest krotki: kolo 20 tc juz
      zazwyczaj brzuszek jest na tyle duzy ze ciazowe spodnie sie sprawdzaja;
      tymczasem kup sobie moze jakies spodnie wiazane albo na gumeczce w pasie, ewent
      zostaja spodniczki na gumce;
      • alu2 Re: używacie może pasów ciążowych? 29.08.06, 16:37
        Dlaczego chcecie używać pasów ?
        Nie ma nic piękniejszego niż pokazywanie brzucha.
        • niunka24 Re: używacie może pasów ciążowych? 29.08.06, 16:54
          alu2, zgadzam sięsmile ja mam zamiar pokazywać w obcisłych bluzkach, bo będę ze
          swojego brzuszka dumna!smile
          • mysz76 Re: używacie może pasów ciążowych? 29.08.06, 16:59
            Pokazywanie brzucha jestem za! ale myslę że dziewczyny (tak jak ja)maja problem ze spodniami bo sie nie dopinaja więc jak tu chodzic i pokazywac brzuch w odpiętych spodniach?
            a tu za oknem pogoda deszczowa i trudno cały czas w spódnicy.
            Zreszta ja nie znosze rajstop więc wolałabym spodnie.Póki co mam nadzije ze bedzie jeszcze ciepło bo naprawde nie mam w czym chodzic buuuuuuu -zero spodni.
            • rengur Re: używacie może pasów ciążowych? 29.08.06, 17:30
              Mi się pasy nie podobają... A że brzuszek już widoczny kupiłam sobie 1 spodnie
              takie do fitnessu - na sznureczek i 2. ciążowe dżinsy w rozmiarze jaki nosiłam
              przed ciążą. Dżinsy są elastyczne i wcale nie wiszą - chociaż może nie starczą
              na całą ciążę smile - ale ja nie dam rady chodzić nawet w biodrówkach bo wszystko
              mnie gniecie, a w pracy muszę porządnie wyglądać.
              • alu2 Re: Do rengur 30.08.06, 08:43
                w jakim sklepie kupiłas jeansy ciążowe ? Fajne są ? Na czasie ?
                • rengur Re: Do rengur 30.08.06, 17:23
                  Ja kupiłam w normalnym sklepie, gdzie zrobili stoisko z odzieżą ciążową, a
                  dokładnie to takie jak na zdjęciu www.nivena.pl/ (te na których pani ma
                  bluzkę w biało - szare pasy, z kieszonką na nogawce i wiązanym paskiem)tylko u
                  mnie kosztowały 90zł. Są fajne, dżins mięciutki, elastyczny, ja kupiłam z pasem
                  bawełnianym, bo dla mnie były wygodniejsze, ale są też takie wysokie co się
                  wyciąga na brzuszek. W ogóle czasem można trafić na coś fajnego i taniego na
                  allegro smile
            • princessa1 Re: używacie może pasów ciążowych? 29.08.06, 21:06
              No jasne, że pokazywac brzuch można ale pewnie jak jest trochę cieplej, teraz
              zimno, a poza tym właśnie jak pisze Mysz jak chodzić w odpiętych spodniach
              sczególnie do biura?
              Stąd ten mój pomysł z pasem, który miałby teoretycznie te odpięte spodnie mi
              przykryćsmile
            • alu2 Re: używacie może pasów ciążowych? 30.08.06, 08:41
              Nierozumiem, dlaczego masz nie dopinać spodni - przecież sa ciążowe
              • justakoko Re: używacie może pasów ciążowych? 30.08.06, 10:24
                mnie tez się wydaje ze pasy ciażowe własnie uwydatniają brzuch a nie go
                zakrywają.
                kupiłam sobie na allegro pasy i czekam na przesyłkę. w sklepie kosztują ponad
                60zł. przymierzałam i mi się podobały. zobaczę jak się bedą nosić bo
                rzeczywiście nie pomyślałam że mogą się ściągać. a w spodnie z poprzedniej
                ciąży już się mieszczę i nic nie wisi - tylko musiałam sobie gumkę prawie na
                maksa ściągnąć bo mi się zsuwały smile ale brzuch już mam spory.
              • princessa1 Re: używacie może pasów ciążowych? 30.08.06, 23:04
                Alu piszę powyżej, że nie dopinam się w swoich spodniach sprzed ciąży - co
                chyba w czwartym miesiącu nie jest dziwne.
                Natomiast ciążowe spodnie i owszem posiadam, ale widocznie brzuch jeszcze zbyt
                mały bo trochę mi się marszczą na górze i wiszą i to mnie wkurza.
        • marysiowamama do alu2 30.08.06, 16:03
          w końcu się z Tobą zgadzamsmile
    • anhes Re: używacie może pasów ciążowych? 30.08.06, 08:02
      a przecież pas ciążowy nie zakrywa brzucha jest obcisły i właśnie eksponuje
      brzuch zakrywając rozpięte spodnie lub niezbyt ładne ściągacze od ciążowych spodni.

Bo nie macie chyba zamiaru jak Edyta Górniak chodzić w grudniu z gołym brzuchem???
      • mysz76 Re: używacie może pasów ciążowych? 30.08.06, 23:45
        J juz zupełnie nie wchodze w żadne spodnie nawet te duze w miare. Jestem podłamana bo zimno i leje i nie mam w czym chodzić - masakra.
        Musze sie wybrac do ciazowegopo jakies dzinsy. Dostalam 2 pary spodni ciazowych i dzisiaj musiałam wlozyc jedna - nie dosc ze wygladałam jak wieloryb to jeszcze mi spadały bo za duze na mój jeszcze maly brzuch. No rece opadają.

Patrzyłam wlasnie na alegro pasy i powiem ze sa nawet ciekawe te rózno kolorowe ale nie wiem czy sie skusze- bede miała caly czas stres ze mi niezapiete spodnie spadna z tyłka pod tym pasem smile
    • niuta_s Re: ja noszę 31.08.06, 20:03
      niestety gdybeym weszła u siebie w firmie z brzuchem na wierzchu, musiałabym
      zapylać, albo do najliższego sklepu po ubranie, albo do domu... przy klimie
      ustawionej na 18 stopni, i określonych zasadach "compliese" nie ma szans na
      "awangardę"
      a pas ciążowy pięknie podkreśla sylwetkę. mogę założyć wszystkie bluzki, czy
      spodnie biodrówki i jest mi wygodnie (ja też wyglądam źle jeszcze w spodniach
      ciążowych, bo wiszą, a spodnie zwykłe mam rozpięte i na sznurkusmile)
      niestety nie sprawdził się tani pas z allegro cienki materiał, który się nie
      trzymał, kupiłam w sklepie droższy ale lepszej jakości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka