wandalina 18.01.07, 15:26 Moja corka wyraźnie żegluje w kierunku dnia bez drzemki. Kilka razy juz nie spala, coraz czesciej spi kwadrans, rzadko godzine. Czy ktos tez ma takie wytrzymale dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_ania77 Re: Bez drzemki 18.01.07, 15:36 A ja myślę z przerazeniem o nadejściu dnia bez drzemki. Bartek jest tak niesamowicie żywiołowy i wszędzie go pełno, że nie mogę go spuścić z oczu. Ta drzemka w ciągu dnia pozwala mi cokolwiek zrobić, zająć sie spokojnie domem i starszakiem, no i po prostu odetchnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Bez drzemki 18.01.07, 20:38 u nas był jeden (1) taki dzień, na szczęście ale wtedy był w obcym miejscu i z babcią - za dużo wrażeń. ale oczy mu się kleiły od 13 do wieczora... to był straszny dzień. ogólnie wolę, żeby jednak spał, bardzo jest aktywny, więc tego potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nestorka1 Re: Bez drzemki 18.01.07, 23:47 Starszy syn jak miał 1,5 roku już miał problemy z zaśnięciem w dzień a później spał nawet 4 h (budziłam go po 2)a po obudzeniu był nieprzytomny do wieczora (nocy)zasypiał 23-5 jak skończył 2 lata skończyłam tę męczarnię. Mała też ma dni bez drzemki (jak dłużej pośpi rano) ale bezproblemowo wytrzymuje do wieczora. Codziennie jest układana do snu i tak po godzinie usypiania rezygnuję, jedną drzemkę mamy od kwietnia- te moje dzieci nie lubią dużo spać i lubią wcześnie wstawać. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: Bez drzemki 23.01.07, 13:11 u mnie roznie ale tez zdarzaja sie dni bez drzemki. za to chodzi wtedy sapc o 20 a nie o 23 to tez plus aha, budzi sie o 8 rano niezaleznie od tego czy ospi w dzien czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Bez drzemki 23.01.07, 15:49 No to ja napisze tak: moje dzieci, zarowno i starszy, i mlodsza spia po poludniu. Moje dzieci potrzebuja snu w ciagu dnia. Poza tym jestem zdania, ze dziecko do lat trzech powinno zaliczyc taka drzemke popoludniowa. Natomiast z tego co obserwuje u znajomych dzieci jest roznie. Zdania sa podzielone. Podam taki przyklad, znajoma nie usypiala swojej corki, jak i mlodszego syna. Twierdzila, ze jej dzieci nie potrzebuja snu w ciagu dnia. Z moich obserwacji uwazam jednak, ze tu raczej byl problem z "checią- niechecia" matki - dzieci nie spaly, byly natomiast bardziej placzliwe, pozniej zasypialy tez w nocy. I kiedy poszly do przedszkola, zarowno jedne, jak i drugie spaly z rowiesnikami w 3-latkach. Ale to tylko jedna obserwacja. Wiem, ze dzieci bywaja rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: Bez drzemki 23.01.07, 21:25 U mojej Mai od kilku dni drzemka raz dziennie 30-40 min.Ale za to wieczorem kapiel o 17.30-18- dluzej nie daje rady,zasypia w trakcie zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: Bez drzemki 31.01.07, 09:56 Wczoraj piewrszy dzien bez drzemki, a poszla spac o 20, wiec godzine wczesniej niz normalnie. Ale już ma problemy z drzemką w dzień od jakis 6 tygodni - stała się nieregularna. Tyle, ze jak widze, ze jej się nie chce spać to często po prostu wychodzimy i na dworze zaśnie. Ale wczoraj mi się nie chciało Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Bez drzemki 31.01.07, 10:20 Starsza córka (niecałe 4 lata) nie ma leżakowania w przedszkolu i wyraźnie go nie potrzebuje. Młodsza natomiast śpi w ciągu dnia, a kiedy z jakiegoś powodu nie zaśnie, jest zmęczona i płaczliwa. Myśle, że będzie spała do tego mniej więcej wieku, co starsza, tj. 2,5 - 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś