Dodaj do ulubionych

Bez drzemki

18.01.07, 15:26
Moja corka wyraźnie żegluje w kierunku dnia bez drzemki. Kilka razy juz nie
spala, coraz czesciej spi kwadrans, rzadko godzine. Czy ktos tez ma takie
wytrzymale dziecko?
Obserwuj wątek
    • mama_ania77 Re: Bez drzemki 18.01.07, 15:36
      A ja myślę z przerazeniem o nadejściu dnia bez drzemki. Bartek jest tak
      niesamowicie żywiołowy i wszędzie go pełno, że nie mogę go spuścić z oczu. Ta
      drzemka w ciągu dnia pozwala mi cokolwiek zrobić, zająć sie spokojnie domem i
      starszakiem, no i po prostu odetchnąć...
    • tin_t Re: Bez drzemki 18.01.07, 20:38
      u nas był jeden (1) taki dzień, na szczęście wink ale wtedy był w obcym miejscu i
      z babcią - za dużo wrażeń. ale oczy mu się kleiły od 13 do wieczora... to był
      straszny dzień. ogólnie wolę, żeby jednak spał, bardzo jest aktywny, więc tego
      potrzebuje.
    • nestorka1 Re: Bez drzemki 18.01.07, 23:47
      Starszy syn jak miał 1,5 roku już miał problemy z zaśnięciem w dzień a później
      spał nawet 4 h (budziłam go po 2)a po obudzeniu był nieprzytomny do wieczora
      (nocy)zasypiał 23-5 jak skończył 2 lata skończyłam tę męczarnię. Mała też ma
      dni bez drzemki (jak dłużej pośpi rano) ale bezproblemowo wytrzymuje do
      wieczora. Codziennie jest układana do snu i tak po godzinie usypiania
      rezygnuję, jedną drzemkę mamy od kwietnia- te moje dzieci nie lubią dużo spać i
      lubią wcześnie wstawać.
      • magalik Re: Bez drzemki 23.01.07, 13:11
        u mnie roznie ale tez zdarzaja sie dni bez drzemki. za to chodzi wtedy sapc o 20
        a nie o 23smile to tez plussmile
        aha, budzi sie o 8 rano niezaleznie od tego czy ospi w dzien czy nie
    • tadziewczyna Re: Bez drzemki 23.01.07, 15:49
      No to ja napisze tak:
      moje dzieci, zarowno i starszy, i mlodsza spia po poludniu. Moje dzieci
      potrzebuja snu w ciagu dnia. Poza tym jestem zdania, ze dziecko do lat trzech
      powinno zaliczyc taka drzemke popoludniowa.
      Natomiast z tego co obserwuje u znajomych dzieci jest roznie. Zdania sa
      podzielone. Podam taki przyklad, znajoma nie usypiala swojej corki, jak i
      mlodszego syna. Twierdzila, ze jej dzieci nie potrzebuja snu w ciagu dnia. Z
      moich obserwacji uwazam jednak, ze tu raczej byl problem z "checią- niechecia"
      matki - dzieci nie spaly, byly natomiast bardziej placzliwe, pozniej zasypialy
      tez w nocy. I kiedy poszly do przedszkola, zarowno jedne, jak i drugie spaly z
      rowiesnikami w 3-latkach.
      Ale to tylko jedna obserwacja. Wiem, ze dzieci bywaja rozne.
      • efka42 Re: Bez drzemki 23.01.07, 21:25
        U mojej Mai od kilku dni drzemka raz dziennie 30-40 min.Ale za to wieczorem
        kapiel o 17.30-18- dluzej nie daje rady,zasypia w trakcie zabawy.
        • guruburu Re: Bez drzemki 31.01.07, 09:56
          Wczoraj piewrszy dzien bez drzemki, a poszla spac o 20, wiec godzine wczesniej
          niz normalnie. Ale już ma problemy z drzemką w dzień od jakis 6 tygodni - stała
          się nieregularna. Tyle, ze jak widze, ze jej się nie chce spać to często po
          prostu wychodzimy i na dworze zaśnie. Ale wczoraj mi się nie chciało wink
          • hanna26 Re: Bez drzemki 31.01.07, 10:20
            Starsza córka (niecałe 4 lata) nie ma leżakowania w przedszkolu i wyraźnie go
            nie potrzebuje. Młodsza natomiast śpi w ciągu dnia, a kiedy z jakiegoś powodu
            nie zaśnie, jest zmęczona i płaczliwa. Myśle, że będzie spała do tego mniej
            więcej wieku, co starsza, tj. 2,5 - 3 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka