Dodaj do ulubionych

Implast Spider wozek

24.06.06, 16:18
kochane chce kupic wozek Implast Spider na wtornym rynku. Czy ktos moze mnie
uswiadomic w kwestii wad tego wozka bo na razie wyczytalam same suprelatywy.
Obserwuj wątek
    • izakun Re: Implast Spider wozek 24.06.06, 18:32
      No właśnie, ja też chętnie dowiem się czegoś więcej o tym wózku, ale jak dotąd
      nikt o nim nie chciał do mnie napisać... Może teraz we dwie coś zdziałamy...
      Pozdrawiam.
      • papasowa Re: Implast Spider wozek 24.06.06, 19:18
        Hej Iza
        czy widzialas ten wozek w sklepie? Ja zwrocilam uwage ze budki glosno sie
        skladaja ale ciekawa jestem jak w praktyce. I co w ogole ze skladaniem wozka bo
        wygladal na wielki a cala operacja na nie za prosta. Czy Ty masz jakies
        obserwacje?Pozdrawiam
        • izakun Re: Implast Spider wozek 24.06.06, 21:34
          Niestety, z wózkami dla bliźniąt w ogóle jest kiepsko. W zadnym sklepie, ktore
          dotychczas odwiedziłam, poza spacerówkami przecenionymi Graco, nie zobaczyłam
          nic więcej. Boję się, że trzeba będzie kupować w ciemno, czyli zamówić w
          sklepie na podstawie katalogu... Zastanawiamy sie jeszcze nad emmaljunga, ale
          tez jej nie widzielismy. Czy mozesz podac sklep i miasto, w ktorym ogladalas
          implast? Po weekemdzie rusze znowu na zakupy, moze znajde w koncu to, co nas
          interesuje. Jesli tak, to dam Ci tutaj znac. Pozdrawiam.
          • anita334 Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 09:32
            Wózek mozna zobaczyć "w realu" w Zabrzu na ul.Longina lub w sklepach firmowych
            podanych na stronie Implasta.
          • anita334 Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 12:00
            Przesyłam link z adresami firmowych sklepów: www.implast.com.pl/
            Niestety nie umiem wklejać linków, sorki.
            • anita334 Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 12:01
              Ooo, jednak umiem.
    • anita334 Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 09:30
      Miałam spidera przez 10 miesięcy.Byłam bardzo zadowolona.Składanie nie jest
      trudne, sprzedałam go kilka dni temu tylko dlatego, że mieszkamy w bloku i
      zmęczyło mnie składanie i rozkładanie przed kazdym spacerem{nie mieścił się do
      windy}.Jeśli mieszkasz w domu jednorodzinnym szczerze polecam ten model.Gdyby
      nie trudności z wjechaniem do windy napewno tak szybko bym się go nie pozbyła.W
      moim mieście jest istny wysyp bliźniaków, ale nasz wózek wzbudzał największy
      podziw na każdym spacerze.Pozdrawiam, Ania
      • izakun Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 09:56
        Dzięki za wszystkie informacje. Niestety, mieszkam na Mazurach i daleko stąd na
        Śląsk... Mi też ten wózek podoba się ze względu na oryginalność, a o
        funkcjonalności tylko czytałam pozytywne rzeczy. Fajnie, że się odezwałaś.
        a propos mieszkan - podobnie jak Ty mieszkam teraz w bloku (2 pietro) bez
        windy.W zwiazku z tym mam pytanie - czy wozek jest bardzo ciężki i czy mieścił
        się w standardowe drzwi (80 cm)? Z gory dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam, Iza
        P.S. Tam, skąd pochodzę ( okolice Wrocławia) tez urodziło się ostatnio bardzo
        wiele bliźniąt. Tutaj, gdzie mieszkam teraz, jesteśmy w mniejszości i to sporej.
        • namad1 Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 11:40
          Obecnie moje panny jeżdżda tym modelem. Jestesmy zadowoleni z wyboru, kupowaliśmy go w ciemno przez internet( w realu nie mozna było spotkać-lubelskie, nie żałujemy. Wózeczek mieści sie w drzwi 80, co prawda na styk, ale przejeżdża, jest dość ciężki ale dzięki temu prowadzi się super, przednie skretne koło, sprawia,ze mozna nim wykrecić dosłownie w miejscu. Swietnie sprawdza się zarówno na wertepach jak i osiedlowych alejkach. Budy faktycznie głośno sie składają, to chyba jedyny minus tego wózka, gondolki niby też sa wąskie, ale spoko dzieci się w nie mieszcza mawet w kombinezonach (te najmniejsze), latem- maja luzik. Poza tym, łatwo i dobrze sie składa, miesci sie do samochodu (wersja kombi- jest jeszcze sporo miejsca na inne rzeczy). Połaczenie funkcjonalnosci i przyjemną estetyką, sprawia, ze spoko mozna go kupować w ciemno, bo warto. Oczywisci też na spacerach wzbudzamy zainteresowanie, zarówno z powodu oryginalnego wózka jak i z tego ze są bliżniaki.
          • blizniaczki5 Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 11:45
            ja też mam ten wózek i jestem bardzo zadowolona ale ponieważ kupilismy nowy i
            nie mamy miejsca na dwa będziemy sprzedawać nasz także jak by ktoś był
            zainteresowany smile
            • izakun Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 12:22
              Jeszcze nie do konca wiemy, czy kupimy nowy wozek, czy moze wlasnie uzywany,
              wiec prosze, napisz, w jakim jest stanie, co ma na wyposazeniu, kolor i cene,
              za jaka chcielibyscie go sprzedac. Pozdrawiam,Iza. (mozesz pisac na maila
              izadominika@poczta.fm)
            • aga2230 Re: Implast Spider wozek 09.07.06, 22:51
              Witam,
              Jestem zainteresowana zakupem takiego wózka i jeżeli oferta jest aktualna
              proszę o podanie ceny wózka oraz zdjęcia.
              Pozdrawiam Agata.
            • okularniczka Re: Implast Spider wozek 10.07.06, 09:47
              Jeśli, wózeczek jest nadal do sprzedania - to poproszę o więcej informacji na
              jego temat na emaila gazetowego. Pozdrawiam cieplutko.
        • anita334 Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 11:54
          No cóż..wózek jest ciężki i nie ma mowy abyś wniosła go po schodach w
          całości.Ja wnosiłam najpierw gondolki, później stelaż{niestety ciężki jak dla
          kobiety i nieporęczny].Jednak jak juz wspomniałam to jedyny minus wózka.Zresztą
          z pewnością wszystkie wózki bliźniacze są ciężkie.Jeśli bedziesz miała kogoś do
          pomocy w wnoszeniu to zachęcam, bo jeśli będziesz nosić sama to cienko to
          widzę.Pozdrawiam jeszcze raz.Pa, Ania
          • izakun Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 12:05
            Dziekuje wszystkim za informacje. Sadze, ze juz wiem, jakim wozkiem beda
            jezdzic moje dziewczyny. Pozdrawiam, pa.
    • papasowa Re: Implast Spider wozek 25.06.06, 20:40
      ja tez jestem przekonana do tego wozka , i choc tez nie bedzie miescil sie do
      windy to raczej go kupie!innym moge podpowiedziec ze mozna kupic dwa wozki
      ktore spina sie klamrami i wtedy nie ma problemu z ciezarem lub rozmiarem, a
      jest to tez podobno praktyczne- ale cena idzie w gore. gdyby ktos chcial
      sprzedac spidera to prosze o kontakt czarnula@yahoo.com
      Jesli chodzi o nowke to gdzie najtaniej mozna go kupic???
      • anita334 Re: Implast Spider wozek 26.06.06, 07:18
        Mogę doradzić z własnego doświadczenia, że mozna się targować w sklepie
        firmowym {zwłaszcza jeśli będziesz przy okazji robiła tam inne zakupy}.Na
        allegro jest wystawiony za 1900 zł.Pozdrawiam
      • kakaz Re: Implast Spider wozek 22.07.06, 14:14
        papasowa napisała:

> innym moge podpowiedziec ze mozna kupic dwa wozki
        > ktore spina sie klamrami i wtedy nie ma problemu z ciezarem lub rozmiarem, a
        > jest to tez podobno praktyczne-
        Prosze wybaczyć: wątpie.
        Proponuje spróbować pokonać zakręt zwykłym 4-r kołowym wózkiem blizniaczym, a
        potem sobei wyobrazic, że tzreba wykonać to samo ale kółek jest 8-iem.
        To prosze wybaczyć: żadna alternatywa.
        Chyba, ze chodzi po prostu o wożenie 2-ki dzieci w 2 niezależnych wozkach przez
        2-je opiekunów: tak, to moze byc wygodne.
        kazek
    • kakaz Re: Implast Spider wozek 22.07.06, 14:01
      papasowa napisała:

> kochane chce kupic wozek Implast Spider na wtornym rynku. Czy ktos moze mnie
      > uswiadomic w kwestii wad tego wozka bo na razie wyczytalam same suprelatywy.

Dzień Dobry!
      Zakupilismy taki wózek 3 miesiące temu. Zanim go kupiłem oglądąnąłem go w
      sklepie w Warszawie będąc tam na wyjeźździe służbowym: sklepy na prowincji np. w
      Rzeszowie nie chciały go sprowadzić tylko do oglądnięcia ze względu na cenę. Ja
      zaś nie chciałem się zobowiązać do zakupu kota w worku.
      Wózek spisuje sie znakomicie: doskonale sie prowadzi, latwo skręca, co bardzo
      waz.żne miesci się w drzwi.
      Wersja ze spacerówkami waży podobno ok 14 kilogramów co jest bardzo małą waga.
      Wygląda na to, że wózek ten był jednym z najlepszych zakupów związanych z nasza
      dwójką dzieci.
      W zasadzie nie wymienie ani jednej wady może pozza tym, że gondolki są
      niewielkie więc dzieci szybko z nich wyrosną, no ale w końcu nie można mieć
      zgrabnbego wózna z wielkimi gondolami. Byc może ktos za wade będzie uważął
      sposobresorowania gduyż sa to sprężyny: nie bardzo jest jak chuśtac w wózku
      dziec: tzn. dfa sie tylko na boki, a gora dol, jak dzieci lubia. Za to
      resorowanie znakomicie sprawdza sie na nierównościach: w zasadzie jeżdzimy na
      spacery po polnych drogach, zcesto kamienistytch i jest ok.

Wadą z pewnościa jest cena.

Pozdrawiam
      Kazek Kurz
      • lilly7 Re: Implast Spider wozek 22.07.06, 18:50
        a czy ktoś gdzies widział ten wózek w innym, niż granatowy lub czerwony
        kolorze? ja spotykam tylko te 2 odcienie
        • izakun Re: Implast Spider wozek 22.07.06, 20:59
          Hej, w Polsce nie dostaniemy niestety żadnego innego koloru Implasta niż
          czerwony i granatowy. Dzwoniłam do Poznania ( do producenta i sklepu firmowego)
          i na razie nie ma takiej możliwości. Poczytaj jednak dokładnie, co piszą
          dziewczyny, podobno za naszą południową grnicą jest większy wybór... Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka