lady.godivia 03.07.08, 15:39 pytalam na wyrodnych zapytam i tu orientuje sie ktos jak to jest??? wiem, ze muszą przyjąć na to stanowisko z którego sie odchodziło ale... co jak na to stanowisko został już ktoś zatrudniony?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m0nalisa Re: macierzyński a powrot do pracy 03.07.08, 16:56 wlasciwie to nie powinno cie to interesowac- to jest problem szefa. jego obowiazkiem jest przyjac cie na identyczne stanowisko jak przed pojsciem na macierzynski. no chyba ze umowa ci wygasla to dupa- moze ci wypowiedzenie wreczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: macierzyński a powrot do pracy 03.07.08, 17:38 Jak umowa wygasła, to już nie ma co wypowiadać D. Pracodawca ma obowiazek przyjąć na to samo, lub równorzędne stanowisko, za te same pieniądze of korz. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.godivia Re: macierzyński a powrot do pracy 03.07.08, 18:14 no dobra wracam na to samo stanowisko ale jemu nie sa potzrebne dwie osoby na takim samym stanowisku moze mnie zwolnic? na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: macierzyński a powrot do pracy 03.07.08, 20:54 Może Cie zwolnic tak jak każdego innego pracownika. "Dajcie mi człowieka, a ja wam znajdę paragraf" Oczywiście w wypadku kobiety powracającej do pracy po urlopie macierzyńskim, sprawa w sądzie wygrana. Dlatego też jeśli bedzie chciał się Ciebie skutecznie pozbyc, to trochę da Ci popracować i wtedy zwolni. A co, masz podejrzenie ze Cie zwolnią? Odpowiedz Link Zgłoś
lady.godivia Re: macierzyński a powrot do pracy 03.07.08, 22:03 zwolnia raczj nie, ale mam podejrzenia ze stanowisko mi beda chcieli zabrac zmienila sie dyrekcja, niby jak bylam rozmawiac o powrocie to szystko cacy ale szpiedy doniesli ze wcale nie jest tak cacy dyrekcja s sciaga sobie swoich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
utunia Re: macierzyński a powrot do pracy 03.07.08, 21:44 a może ta osoba jest tylko na czas zastępstwa?? Zresztą w sumie to nie Twój problem tylko szefa. Ty wracasz to pracy, jak będzie chciał Cię zwolni9ć to spotkacie się w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś