martol79 09.01.10, 08:08 witajcie , moj synek rano obudził sie z katarem i kaszlem mokrym, co podac dziecku na takie objawy ? zadzwonie do naszego lekarza ale juz bym chciała zdusiuć wirusa w zarodku , mozecie coś doradzić ? dziękuje z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clapton1985 Re: katar i kaszel 09.01.10, 08:31 Ja podaje do nosa euphorbium. NAcieram wickiem (wygrzewam dziecko) łącznie z szyją, bo działa to na gardło. Syrop hederasal bo super działa na kaszel i jeśli gardło jest czerwone to tantum verde. Odpowiedz Link Zgłoś
martol79 Re: katar i kaszel 09.01.10, 08:53 dziękuje bardzo za szybka odp, podałam juz wapno, prysnęłam do noska nasivinem i na gardło tantum, taki standard jak zwykle gdy cos sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_siulek1 Re: katar i kaszel 09.01.10, 13:23 Ja na kaszel mokry do godz 16 podaję Mucosolvan, pomaga pozbyć się wydzieliny, do noska w nocy Nasivin, a w dzień Disnemar. Poza tym podaję wg zaleceń naszej pediatry SINUPRET, niby jest od 6 roku życia bo jest na alkoholu ale moja pediatra zleca mojemu małemu, działa naprawdę rewelacyjnie, podaję 210 kropelek z ciepłym napojem. Teraz mały tez był chory - zapalenie krtani, na noc dostałam Diphergan ale on na receptę. Bardzo łagodzi kaszel w nocy. Można też inhalować z soli fizjologicznej. Ja też smaruję na noc maścią rozgrzewającą. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
betti.3 Re: katar i kaszel 09.01.10, 13:48 polecam rowniez syrop Lipomal dla dzieci, i wymoczenie nozek w cieplej wodzie przed snem Odpowiedz Link Zgłoś