oskarek05 14.01.10, 11:38 móu synek jest tak zakatarzony ze myślę o wyciągnięciu fridy nie umie smarkac zamiast na zewnatrz wciaga do środka gile ledwo juz mówi tak jest zawalony katarem jak mam mu pomóc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oskarek05 Re: frida dla 4-latka?? 14.01.10, 11:40 psikam mu wodą morską i używam kropelki na katar Otrivin soft Odpowiedz Link Zgłoś
gosiulka22 Re: frida dla 4-latka?? 14.01.10, 12:08 Możesz stosować aspirator, postaraj się nie psikać Otrivinem (a przynajmniej nie długo). Wybierz lepiej homeopatyczne krople Euphorbium oraz Olbas Oil. Kropleki Olbas możesz stosować przez cały dzień- zakrop na krawędź ubranka (dość daleko od twarzy są całkiem mocne). Możesz stosować inhalacje z soli fizjologicznej jeśli masz inhalator oczywiście. Jeśli go nie masz, możesz zastosować inhalację wieczorną- podczas kąpieli postaw w łazience miseczkę z wrzątkiem i nakrop parę kropli olejku z drzewa herbacianego (ostrożnie, nie za dużo bo jest mega-pachnący). Działa super! Jest bakteriobójczy i przeciw wirusowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: frida dla 4-latka?? 14.01.10, 13:36 J przy dużych gilach stosuję aspirator, młody nie potrafi dobrze wysmarkać. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: frida dla 4-latka?? 14.01.10, 13:42 Przy mega katarze u naszej 4 latki jak nie daje rady wydmuchać do końca jak najbardziej używamy aspiratora choć my akurat Katarka, fridą nie dawała sobie ściągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: frida dla 4-latka?? 14.01.10, 14:45 ja mam dokladnie sopelek - polski odpowiednik próbowałam, ale nie dało to rady za dalego i za gęste gile Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: frida dla 4-latka?? 14.01.10, 14:53 Ja tez czasami używam fridy przed płukaniem nosa (syn ma już prawie 6 lat). Jeśli macie duży problem z katarem pomyśl o SinusRinse www.nosizatoki.pl chociaż nie wiem, czy czterolatek dałby już sobie nos i zatoki wypłukać. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: frida dla 4-latka?? 14.01.10, 21:49 Zaczęlismy płukac sinus rince jak mlody mial 4 lata i poltora miesiąca (wtedy się dowiedzialam o sinus rince). Tyle, że moje dziecko ladnie wydmuchuje nos od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: frida dla 4-latka?? 15.01.10, 12:16 Moi chłopcy bardzo długo nie umieli wydmuchać nosa. Też wszystko wciągali do środka. U nas świetnie sprawdził się "Katarek" (z polecenia pani doktor). Dla starszaków jest lepszy od Fridy (podłącza się go do odkurzacza więc ma większą siłę ssania). Odpowiedz Link Zgłoś