dzieciowy.nick 11.03.10, 21:47 Zachrypnięta jak stary pijak Nie wiem co podawać? Gardło zaczerwienione, wirusowy katar, mokry kaszel, czyli standardowa infekcja wirusowa. No ale co z chrypką? Tego jeszcze nie miałam w repertuarze objawów. Pomożecie? Podpowiecie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: 3 latka zachrypnięta, co robić? 11.03.10, 22:57 Chrypka jest objawem choroby krtani, nie gardła. Ja często choruję na krtań, jednym z leków jest np. bioparox, ale to antybiotyk - bez konsultacji z lekarzem nie możesz podać. Nie wiem, co Ci poradzić. Czasem chrypka sama przechodzi... Ja często nic nie biorę i po tygodniu dwóch ustępuje. ale jeśli Twoja córka źle się czuje, to pewnie leki potrzebne. Czyli lekarz się kładnia albo w aptece coś polecą. Zdrówka dla córki PS A może od krzyków zdziera gardło? Awanturuje się ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: 3 latka zachrypnięta, co robić? 11.03.10, 23:20 Tu jest 6 leków: www.doz.pl/leki/d3240-lagodzi_chrypke ale dwa tylko nadają się dla dzieci powyżej 3 roku życia. Poza tym jeden powyżej 6 rż., jeden powyżej 12 rż., jeden w ogóle nie dla dzieci i jeden bez inf. na ten temat. Wygląda na to, że wybór słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciowy.nick Mama-Ola 12.03.10, 12:23 Dzięki serdeczne. Wygląda na to, że zdarła sobie gardło w przedszkolu, bo dziś jest o wiele lepiej, czyli nie krtań. Ale wiedza o lekach jak najbardziej mi się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
paniiwonka1 Re: Mama-Ola 12.03.10, 12:54 homeovox, mimo zaleceń chyba od 12 lat, dawałam córce- dwulatce i był skuteczny , to homeopatia, może to kwestia wiary polecam tez syrop prawoslazowy za 3 zł Odpowiedz Link Zgłoś