Gość: Aza IP: *.gdynia.mm.pl 20.02.04, 16:53 Moje dziecko miało ale szybko je wyleczyłam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Trądzik noworodków IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 19:18 czec a czym leczylas moj synek ma 4 tygodnie i od tygodnia ma tradzik najpierw n a twarzy a teraz na glowce jak mozesz to powiedz czym leczylas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: Trądzik noworodków IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 10:29 z tego co wiem "leczenie" nie ma sensu - bo tradzik ten wynika z coctailu hormonalnego, ktore noworodek wysysa z mlekiem matki. czyli przejdzie samo jak mama sie ustabilizuje. conajwyzek mozan np. ziolowo lub homeopatycznie pomoc mamie. a fakt, ze organizm cos poprzez nasz najwiekszy organ czyli skore wyrzuca tez nie jest negatywny lecz wrecz przeciwnie. jesli watroba i nerki nie daja rady, to chyba lepiej miec przejsciowy tradzik, niz zeby niepozadane substancje krazyly w organizmie. wystarczy skore noworodka utrzymywac w zrownowazonej higienie (najlepiej tylko woda)zeby sie krostki nie zaognialy. dla porzadku zaznaczam, ze to antropozoficzne podejscie do tego niewielkiego problemu kosmetycznego, z ktorym sie zgadzam bo wyprobowalam. Odpowiedz Link Zgłoś