mamunia1771 20.04.10, 10:19 jaki patenty?szczególnie interesuja mnie dla maluchów,synek ma rok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra12 Nie ma patentów 20.04.10, 12:22 Mojej córce NIC nie pomagało. Teraz ma 10 lat i powoli jej mija. Ale na dłuższe trasy, powyżej 100 km daję jej aviomarin. Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Nie ma patentów 20.04.10, 16:26 Dokładnie nie ma patentów,ja się z tym zmagam od dzieciństwa.Teraz jest o niebo lepiej ale jestPamiętam jedyne co mi pomogło to jakieś niemieckie gumy na tą przypadłość tylko nazwy nie pamiętam bo mała byłam,wytrzymałam 14godz jazdy bez problemu....na aviomarinie to się nie udawało.Może dla takich maluchów są jakieś syropy?pytałaś w aptece?albo w google wrzuć. Odpowiedz Link Zgłoś
mage-ssi Re: Choroba lokomocyjna? 20.04.10, 17:04 Chorobę lokomocyjną mam od zawsze i nie przeszła mi pomimo tego ze mam już 30 lat...próbaowłam wszystkiego ale najlepsze okazały sie dla mnie plastry z akupresurą...no a teraz to są takie opaski www.allegro.pl/item1008991248_sposob_na_chorobe_lokomocyjna_dla_dzieci_hit.html mogę sobie pozwolić nawet na jazdę tyłem i nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Choroba lokomocyjna? 20.04.10, 17:05 Starszym pomaga patrzenie przed siebie w kierunku jazdy, a nie na boki czy np czytanie ksiażeczek itp. Ja mam już nadal- mozna nie wyrosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: Choroba lokomocyjna? 20.04.10, 17:51 sprobuj opaski na nadgrastki (pewnie w aptekach mozna nabyc); slyszalam kiedys o zaklejaniu pepka plastrem (moze cos w tym pepku jest, bo odkad mam tam kolczyk, to nie mialam nudnosci w trakcie jazdy) i herbatce imbirowej Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: Choroba lokomocyjna? 20.04.10, 20:30 Właśnie przeczytałam, ze te opaski są od 3 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: Choroba lokomocyjna? 21.04.10, 18:16 Popros pediatre o recepte na diphergan - u nas wlasnie okolo roku choroba lokomocyjna sie pojawila i ten syrop to jedyne wyjscie w tym wieku poza jakimis homeopatycznymi lekami U nas ten patent sprawdza sie super! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Choroba lokomocyjna? 21.04.10, 19:39 chyba patentow nie ma.... najlepiej idz do lakarza i zapytaj co takiemu maluchowi mozna dac. Odpowiedz Link Zgłoś
carinica011 Re: Choroba lokomocyjna? 21.04.10, 20:16 u nas działa plaster na pępku - na 4 trasy powyżej 100 km dwie z zaklejonym pępkiem bez rewolucji, dwie, kiedy nie miałam plastra pod ręką zakończyły się praniem tapicerki. głowy za to uciąć sobie nie dam, ale póki nie wymiotuje, będę zaklejać pępek. Odpowiedz Link Zgłoś