Dodaj do ulubionych

SAB SIMPLEX preparat

26.03.04, 16:35
Czy znacie preparat o nazwie SAB SIMPLEX podobno jest na kolki i na
zaparcia. Moja córeczka ma zaparcia i znajomi polecili mi właśnie ten
preparat. Ale nie jestem pewna czy mam go jej podawać. Czy jej nie zaszkodzi
i ile podawać kropelek i jak długo. Córeczka ma 10 tygodni. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: SAB SIMPLEX preparat 26.03.04, 16:56
      Ja tez uzywalam Sab Simplex.To lekarstwo bez recepty,stosuje sie przy wzdeciach
      i kolkach .W zaparciach raczej nie. Mozesz bez problemu podawac to
      dziecku ,moja corka pila to od 2 do 6 miesiaca bo miala kolke.Smakuje lekko
      mietowo ,ja dawalam przed posilkiem (jak karmisz piersia) lub do butelki.(ile
      to pisze na opakowaniu)Nie musisz sie bac ,jak dasz 5 kropli wiecej to nic sie
      nie moze stac.Nam tez zawodowo do czynienia z dzidziusiami i moge ci ten
      preparat bez obawy polecic.Pozdr.
    • marzenawl Re: SAB SIMPLEX preparat 26.03.04, 19:11
      a gdzie mozna w w-wie go zdobyc-bo w 1 z aptek powiedzieli mi ze nie jest w
      poklsce zarejestrowany i zeby go sprowadzic trzeba załatwic szereg formalnosci,
      moze ktos napisac jaki jest skład tego leku?
      pozdr., marzena
      • mamajacha Re: SAB SIMPLEX preparat 26.03.04, 20:03
        ja mialam sab simplex od kolezanki z niemiec.mozna go kupic bez problemu w
        Niemczech bez recepty(kosztowal 10DM) a w skladzie jest esputicon kwestia jest
        tylko substancji nosnych.Wiec niektorym dzieciom pomaga esputicon a niektorym
        sab simplex.Pozdrawiam.
        • hanya00 Re: SAB SIMPLEX preparat 06.04.04, 00:38
          a czy to nie jest to samo co nasz esputicon?
    • ajlon Re: SAB SIMPLEX preparat 26.03.04, 21:00
      Witaj! Ja stosowałam SAB SIMPLEX z polecenia lekarza. 2,5 miesięcznej córeczce
      dawałam 10 kropli. Skutkował raczej średnio. Lepiej działała włączona
      suszarka smile)) Możesz spróbować polski BOBOTIC, to jest to samo. A zakup SAB
      SIMPLEX proponuję w Czechach, jest znacznie tańszy niż w Niemczech. Ja np. za
      kropelki do nosa Nasivin zapłaciłam równowartość 5 zł, a u nas kosztują 15 zł.
      • ainer1 Re: SAB SIMPLEX preparat 06.04.04, 12:52
        Czesc,

doczytalam sie w niemieckiej ulotce ze substancja ktora jest czynna jest
        simethikon, a ten sam skladnik ma polki bez recepty dostepny infacol np.
        Esputikon z tego co wiem to ma taki sam sklad tlyko inaczej sie go dawkuje. A
        jak pzrechowujecie sab simplex bo nie znam niemieckiego?

Renia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka