Dodaj do ulubionych

Oskrzela, katar, kaszel

19.09.10, 13:50
Moja 4 -miesięczna córka ma od tygodnia katar, do tego doszedł kaszel i zapalenie oskrzeli (starsza córka przyniosła wirus z przedszkola). Dostaje od 2 dni zinnat, pulneo i ambrosol. Najgorszy to ten katar- mimo moich starań nie chce zelżeć od tego tygodnia a wydawałoby się że trwa 7 dni. Czy któraś z Was przechodziła z dzieckiem przez to?
Obserwuj wątek
    • monikanu Re: Oskrzela, katar, kaszel 19.09.10, 17:22
      moja córcia miała 3,5 mc jak zachorowała na oskrzela i powiem ci ,że leki miła inne bo dostała też antybiotyk ale oprócz tego trzeba było robić inhalacje z berodualu i pulmikortu. katar trwał 2 tyg niestety , na to nie ma sposobu.
      moja córcia ma teraz 9 mc i obecnie przechodzi jakąś infekcję z katarem okrutnym i kaszlem i dodam ,że trwa to już 2 tyg , póki co gorączki nie było i tylkon pulneo i flawamed dostała .
      zdrowia życzę dużo .
    • epawlowicz83 Re: Oskrzela, katar, kaszel 20.09.10, 00:42
      Pomijając problem kaszlu i oskrzeli, bo do tego jeszcze nie doszliśmy, nam na nosek założony Rrrrewelacyjnie pomogło czyszczenie fridą, płukanie solą morską i nasivin, w tej kolejności. 48 godzin mija i Młody... śpi 4 godzinę w łóżeczku (podniesione nieco), posapuje zwyczajnie, buzia zamknięta. A jeszcze wczorajszej nocy spał na klacie półsiedzącego Rodzica (na zmianę, bez preferencji).
    • domania80 Re: Oskrzela, katar, kaszel 20.09.10, 10:18
      Na oskrzela i kaszel nic nie moge ci polecic ale na katar swietnie sprawdza sie u moich dzieci Euphorbium w areozolu. Mozna go stosowac dłużej niż np. Nasivin bo to lek homeopatyczny, wypróbowałam go na niespełna 2 misięcznym dziecku- rewelacja.
      • tommama Re: Oskrzela, katar, kaszel 20.09.10, 10:40
        ja właśnie wypróbowuję Euphorbium, dodatkowo maść majerankowa i odciąganie sopelkiem. Dam znać jakie rezultatysmile
        • tommama Re: Oskrzela, katar, kaszel 27.09.10, 06:46
          No i oczywiście nasze dziecię znów wymyka się schematom i leczenie Euphorbium nie skutkuje ... Znacie jakieś inne skuteczne krople, które dwumiesieczniakowi można zaaplikować?
    • olka31mama Re: Oskrzela, katar, kaszel 20.09.10, 13:13
      ja właśnie też zaczęłam stosować Euphorbium + sół fizjologiczna i fridka, tylko moja małą to urwis i nie daje się dotknąć do nosa więc odbywa się regularna walka smile
    • pani1kara Re: Oskrzela, katar, kaszel 21.09.10, 11:32
      Koniecznie kup aspirator typu frida i oczyszczaj nosek, zeby zapobiec splywaniu katarku do oskrzeli.
      Poza tym marimer lub sterimar i zdrowka zyczesmile
      • ulab35 Re: Oskrzela, katar, kaszel 24.09.10, 21:49
        Moja 3 miesięczna córcia od wczoraj ma katar. Stosuję aspirator Frida, sól morską . Dostała też Flegaminę w kroplach. Polecam Fridę, naprawdę skuteczna. Mała śpi bez problemów tylko na lekkim podwyższeniu.
        Duzo zdrówka życzę
        • mama-1983 Re: Oskrzela, katar, kaszel 24.09.10, 21:59
          Ja mogę polecić aspirator do nosa katarek . Dodatkowo inhalacje i nawilżanie powietrza. ... i oklepuj dziecko
          Zdrówka życzę .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka