esiak-86
28.09.10, 13:02
Witajcie mamusie!
Mam problem z moją 6 miesięczną córeczką! Otóż od 3 miesiesiąca robi brzydkie kupki ze śluzem i z niteczkami żywoczerwonej krwi. Kilkakrotnie miała robiony posiew kału, nic nie wyszło, miała usg brzuszka, badał ją chirurg i hematolog- wszystko ok. Stwierdzono alergię i refluks pż. Karmiłam piersią do 5 miesiąca, ostro przestrzegałam diety eliminacyjnej- po miesiącu trochę się poprawiło, krewka była rzadziej nie w każdej kupce jak do tej pory. Teraz z zaleceń pani prof., która stwierdziła, że jednak ją coś uczula wraz zmoim pokarmem jest na Bebilonie Pepti. Krewka pojawia się średnio co 1,5 tyg w wielkości kropeczki. Nie wiem co jej wprowadzać nowego... bo czy pije tylko mleczko czy coś nowego kupki są takie same. Póki co je dynie, ziemniaka, brokuła, jabłuszko. Dodam, że wprowadzam jej wszystko pojedyńczo z tygodniowym odstępem.
Wyniki ma ogólnie ok, tylko podwyższone próby wątrobowe mnie martwią:
AlAT- 50
AspAT- 66
Lekarz uznał, że to prawdopodobnie na tle alergicznym i zlecił kontole za miesiąc.
Chodzimy od lekarza do lekartza i njikt nie potrafi mi pomóc! Na własną rękę zrobiłam jeszcze wymaz z odbytu i czekam na wyniki.
Dziewczynki czyms spotkałyście się z czymś takim?