Dodaj do ulubionych

problemy jelitowe u 5latka

15.08.11, 17:57
Witam. moja corka, 5,5 roku, w czwartek(11.08) wieczorem raz zwymiotowala. W piatek oddała trzy luzne stolce, w sobote tak samo, takie biegunkowe.od piatku podaje Jej orsalit, enterol 1 dziennie i linex raz dziennie.W niedziele kupa byla juz jedna, ale luzna, dzis znopwu 3, jedna ładna, dwie kolejne polwodniste, z niestrawionymi resztkami. Co piwnnam zrobic?Czy to juz wskazanie do posiewu kału?Te brzydsze stolce trwaja juz 4 dobe. corka jest w bardzo dobrej energii, zachowuje sie normalnie, nie goraczkowala. Ma apetyt, ale oczywiscie ograniczam jej diete(je ryz, ziemniaki, marchewke, biale pieczywo, chuda wedline, zjadla pomidorowa z makaronem, jablko pieczone, sucharki-ale jadlaby wszystko:-)) Czy moze dieta powinna byc jeszcze bardziej scisla? czy powinnam pokazac Ja juz lekazrowi czy jeszcze czekac na unormowanie stolców?Corka jest chudzielcem, wiec zalezy mi , by nie spadla z wagi, wazy 17,9 przy 5,5 roku.Z goryd ziekuje za wszelkie rady.
Obserwuj wątek
    • gajagaja1 Re: problemy jelitowe u 5latka 15.08.11, 17:59
      I jeszcze jedno. Czy jesli zdecydowalabym sie na posiew kalu, fakt przyjmowania enterolu nie zafalszowalby wynikow?
    • kasiaalbrecht Re: problemy jelitowe u 5latka 15.08.11, 22:12
      spokojnie nadal probiotyki, nie ma wskazań do posiewów i do restrykcyjnej diety
    • czarna_12 Re: problemy jelitowe u 5latka 16.08.11, 18:52
      jabłko pieczone ,szarlota czy skrobane rozluźnia stolec lepiej tego unikać.Polecam ze spokojem dla dziecka "Heel-Diarrheel S", tabletki przeciwbiegunkowe homeopatyczne, są naprawdę extra jak coś się dzieje z jelitami szybko zagęszczaja stolec i objawy mijają...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka