Dodaj do ulubionych

zapytanie o ceclor

03.10.10, 21:15
Witam. Czy ktoras z mam podawala dziecku ceclor?
ja podaje od wczoraj i zauwazylam ze dziecko bardzo duzy krzyczy i ma problem z spaniem a ogolnie z zasnieciem chyba jest nadpobudliwe a adopiero jutro zadzwonie do pediatry..
mialyscie moze takie przypadki?

Obserwuj wątek
    • margo_kozak Re: zapytanie o ceclor 03.10.10, 21:22
      ja podawalam, ale jedyne co pamietam to to, ze ten lek nie zadzialal na mojego syna i skonczylo sie augumentinem.

a nie masz ulotki?
      • ma_niusia Re: zapytanie o ceclor 04.10.10, 11:25
        Ja podawałam i u nas to był najskuteczniejszy antybiotyk bez żadnych skutków ubocznych. Na augmentin oboje mamy alergię.
        • apetita29 Re: zapytanie o ceclor 04.10.10, 12:12
          Moją Córeczkę postawił na nogi ceclor. W dodatku smakował Jej w przeciwieństwie do zinnatu. Żadnych skutków ubocznych. Same pozytywy dla ceclora.
          • anka24_pl Re: zapytanie o ceclor 04.10.10, 18:47
            a mozna ten antybiotyk do mleka? mala krztusi sie z strzykawki?
            • onunka Re: zapytanie o ceclor 04.10.10, 21:37
              spróbuj jakaś inna strzykawką taka z malym przepływem,lej po policzku w buźce.
              Mój maly tez sie krztusił ale teraz niestety ma juz wprawe i moge mu lać do buzi wszystko nawet obrzydliwie gorzki encorton...
              Pamiętaj zeby pod żadnym pozorem nie przerywać leczenia wcześniej niz po 7-9 dniach,u nas 2 razy kazano odstawić ceclor po 5 dniach i za kilka dni choroba wracała ze zdwojoną siłą-kończyło sie na augumentinie bo ceclor to bardzo słaby antybiotyk.
            • ma_niusia Re: zapytanie o ceclor 05.10.10, 09:19
              Może łyżeczką spróbuj podać. Do mleka bym nie dodawała, bo nigdy nie będziesz miała pewności czy wypiła całą porcję.
              • penguin33 Re: zapytanie o ceclor 05.10.10, 15:54
                Ja podawałam i wiem, że więcej nie podam, bo mała była nadpobudliwa i do 1 w nocy ganiała z wózkiem (miała wtedy 2 lata) po domu. Przesunęłam trochę godzinę podawania i dawałam jej melisal na uspokojenie (po konsultacji z lekarzem) no i tak ok .22.30 - 23.00 chodziła spać.
    • madjak Re: zapytanie o ceclor 06.10.10, 15:21
      witam
      u nas niw było takich skutków ubocznych jak u Twojego dziecka, ale u nas po trzech dniach wystapila wysypka, to bylo gdy córka miała 8 miesięcy. Jednak gdy miała podany ceclor gdy miała ok 2,5 oku, zadnej wysypki nie było, infekcja moment minela, a córce nawet smakował antybiotyk. Podawanie jej leków to horror..
      POzdrawiam
      Madzienka
      mamka
      Tomcia 4 miesięcznego
      Matynki 2 lata i 11 miesiecy
      aniołka Antośka *+20.06.2006

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka