Dodaj do ulubionych

nocne poty - jakie badania

19.11.10, 16:11
mam pytanie - jakie badania należy wykonać gdy dziecko poci się w nocy. Synek ma 7 lat i od jakiegoś czasu zaczął się pocić w nocy. może ktoś z was miał podobny problem?
Obserwuj wątek
    • mama-1983 Re: nocne poty - jakie badania 19.11.10, 17:31
      Zrób ogólna morfologie z rozmazem , ob i crp ...
      Może syn jest osłabiony i stąd te poty.. albo jest przegrzany w nocy ?
      • luna333 Re: nocne poty - jakie badania 20.11.10, 17:12
        ale coś poza tym mu dolega? Blady, sińce pod oczami, trudności z oddychaniem, koncentracją itp? Nie ma za wysokiej temp w pokoju i sztucznej poślcieli lub piżamy?
    • malgosiek2 Re: nocne poty - jakie badania 21.11.10, 00:12
      Może badania na gospodarkę wapniowo-fosforową,fosfatazę alkaliczną.
    • malgosiek2 Re: nocne poty - jakie badania 21.11.10, 13:27
      I jeszcze tsh i ft4 czyli tarczyca oraz glukozę na czczo i 2 godz.po posiłku.
      • kubo-nia Re: nocne poty - jakie badania 21.11.10, 15:08
        synek ma przerośnięty trzeci migdał, źle przez to śpi w zasadzie nie może oddychać nosem tylko buzią i może stąd te pocenie się. Nasz laryngolog jak dotąd nie sugerował wycinania , ale widzę że jest coraz gorzej.
        • luna333 Re: nocne poty - jakie badania 23.11.10, 07:54
          mój też ma przerośnięte migdały, tyle że ma kwalifikację do wycięcia, nie poci się jednak w nocy. Poszłabym do jakiegoś sensownego lekarza i poprosiła o skierowanie na badania, sprawdzenie gospodarki fosforanowo- wapniowej to też dobry pomysł
    • nowakk3 Re: nocne poty - jakie badania 26.11.10, 15:15
      u nas tak było po infekcji - wynikało z osłabienia - - wydawało mi sie przerażające więc nawet konsultowałam z lekarzem - samo przeszło ale nie od razu , a infekcja - zwykła wirusówka ale z gorączką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka