Dodaj do ulubionych

wiatrówka

17.02.11, 05:32
czy jest szansa na likwidację blizn po przebytej właśnie ospie wietrznej? Niestety u mojej pięcioletniej córeczki, ta paskudna choroba, zostawiła ślad.wszyscy wokół każą czekać i tak wygląda naturalny przebieg. Mnie to jednak niepokoi, tym bardziej, że pojedyncze zmiany są na buźce.
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: wiatrówka 17.02.11, 09:52
      Dwie zmiany/okrąge blizny na twarzy, które mi się zrobiły po ospie mam do dziś. Czyli nie ma na to lekarstwa. Jak córka skończy 18 lat możesz jej zasponsorować kwasy, mikrodermabrazje itp. Ale jeśli blizny są głębokie to i to niewiele da. Można "spalić" kwasem skóre, jak w walce z bliznami po trądziku, ale czy to ma sens? Jak mała dorośnie to się zastanowicie. I wtedy bedzie wiadomo co tak na prawde zostało. Teraz bym nie kładła żadncyh świństw na twarz. Choć są w aptece jakies maści na blizny, zapytaj farmaceuty, może któras z nich nadaje sie dla dzieci.
      • heca7 Re: wiatrówka 17.02.11, 10:00
        Jeśli te zmiany się jeszcze goją to spróbuj Zoviraxem(krem) smarować. Ja dwa lata temu nie wiedząc, że to ospa wycisnęłam sobie dwa razy! na twarzy krosty. Nooo, zrobiły się wielkie ropne i sine. Dziś nie mam nawet cienia śladu.
        Kiedyś moja matka dostała w tabletkach Zovirax( nie wiem czy te 20 lat temu nie miał innej nazwy) od znajomego ordynatora dermatologii na półpasiec.
    • syla_77 Re: wiatrówka 17.02.11, 09:59
      Mojej córce też zostało po ospie (a muszę powiedzieć, że przechodziła ją bardzo ciężko, krosty były dosłownie wszędzie) kilka śladów na twarzy, ale w ciągu kilku miesięcy, może nawet dłużej, wszystkie zniknęły. Czasem to tylko kwestia czasu.
    • pajesia Re: wiatrówka 17.02.11, 10:08
      ja po ospie, którą przeszłam w dzieciństwie, podobnie jak ancymon, miałam jeden czy dwa ślady. Na nosie i/albo czole, w wieku dorosłym (po 25 rż) przestałam go mieć. Starł się? nie wiem wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka