Dodaj do ulubionych

Ból głowy u 4,5 latki

21.02.11, 21:10
Witam, moja córcia boli główka-nie jest przeziębiona
Ja podejrzewam u niej anemie(czekamy na wyniki) córcia dosłownie blada
Czy przy silnej anemii moze bolec główka?
mam nadzieje ze składnie napisałam
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • gabrielle76 Re: Ból głowy u 4,5 latki 21.02.11, 23:35
      ja przy anemii miałam okropne bóle głowy więc bardzo mozliwe ze Twoja córcie od anemii boli głowka, byc moze tez to poczatek infekcji. Zdrówka dla córci
      • kubo-nia Re: Ból głowy u 4,5 latki 22.02.11, 14:31
        mój syn w wieku 5 lat zaczął miec napięciowe bóle głowy. Teraz czasmi miewa migrenę ma 7 lat. Pamiętam że gdy te bóle się zaczęły też lekarz brał pod uwagę anemię, ale wyniki jednak były ok. Robiliśmy też rezonans (zalecony przez neurologa) , badanie dna oka, laryngologa też odwiedziliśmy. Dopiero po wykluczeniu wszystkiego można było spokojnie stwierdzić , że ból głowy nie jest objawem innej choroby.
        • ada.ula.mela.03 Re: Ból głowy u 4,5 latki 22.02.11, 16:21
          A ja wyleczyłam się z migreny-tak bolała mnie głowa że leki przeciwbólowe na nic się zdawały,brałam coraz silniejsze i nic.Lekarz stwierdził że to migrenowe bóle i kazał się do tego przyzwyczaić.Po roku problemów z głową przeszłam terapie odrobaczającą bo moje dzieci miały glistę i odrobaczaliśmy się solidarnie całą rodziną.Od tamtej pory moja ''migrena''ustąpiła.
          Tak więc ból głowy może mieć wiele przyczyn na pewno nie wolno go lekceważyć szczególnie gdy problem dotyczy dziecka.
          Spotkałam się jeszcze z takimi przyczynami bólu:anemia,helikobakter pyroli-jest w aptekach test który wykrywa tę bakterię i można go wykonać samemu.A moją 5latkę bolała głowa i okazało się że ma celiakie,ale towarzyszyło temu jeszcze wiele innych dolegliwości.
          Pozdrawiam.
          • tretka Re: Ból głowy u 4,5 latki 25.02.11, 11:19
            Przyczyny mogą być różne. Warto najpierw wszystko dokłądnie zbadać i te pasożyty przede wszystkim, bo o tym często lekarze zapominają i problem jest traktowany po macoszemu. A na ból glowy dawaj pyralginę, kiedyś była w czopkach, ale teraz niestety została tylko doustna. W każdym razie na ból działa najlepiej i najmniej szkodzi
    • kamila-beauty Re: Ból głowy u 4,5 latki 23.02.11, 15:00
      dziękuje za wszystkie odp. więc mała ma silną anemie sad
      narazie z anemi ma wyjsc i zobaczymy co dalej-bol głowy ustapił ale za to ma zmienne humory raz sie śmieje a raz płacze
    • malagosia79 Re: Ból głowy u 4,5 latki 24.02.11, 19:26
      Może dzieciak ma pasozyty?
      Powodują one niedobór żelaza, anemię.
      I szereg innych objawów min: właśnie drazliwość, podkrążone oczy, wysypki na ciele mylone z alergiami, biegunki, zaparcia, bóle brzucha, kaszel, chrzakanie itd. Oczywiście te objawy mogą wystepować wszystkie, a może być tylko jeden.
      Niestey pasozyty ciężko wykryć, a do tego lekarze w nie nie wierzą. A tylko nieliczni odrobaczają dzieci nawet po samych objawach, nawet jak nic w badaniach nie wyjdzie.

Polecam tutaj poczytać.
      Bo jesli u Was są pasozyty to uzupełanianie żelaza nic nie da, bo pasozyty niszczą jelita i jest zaburzone wchłanianie. A warto było by znaleźć przyczynę anemii.
      Życzę zdrówka.
      Na forum o pasozytach dowiesz się więcej.
      forum.gazeta.pl/forum/f,86962,Pasozyty_candida.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka