Dodaj do ulubionych

węzły, migdał

05.03.11, 22:58
Dziewczyny syn 7 lat przyszedł powiedzieć ,że przeszkadza mu coś w gardle .
Zaglądam a tam prawy migdał nachodzi na języczek .Jakiś tydzień temu był chory i nie był ten migdał ,aż tak wielki.
Ogólnie ma powiększone .Niedawno przechodził inf(z 2 tyg temu ) .Miał wybroczynę na gardle , od tego momentu rano mówi ,że pobolewa go gardło .Węzły powiększone , ale szczególnie ten po stronie prawej , po której jest ten wielki migdał .
Czy to może być bakteryjne -po ostatniej inf .Dlaczego tak szybko rośnie ?
Polecę do lekarza w poniedziałek , ale może ktoś podzieli się doświadczeniem .
Obserwuj wątek
    • katisza Re: węzły, migdał 06.03.11, 09:47
      dzisiaj rano jeszcze zauważyłam dużo spływającej wydzieliny zółtej .Nie kaszle .
      • katisza Re: węzły, migdał 06.03.11, 20:52
        nie zasnę
        wieczorem przy myciu zębów zerknęłam na język .Ma takie drobne wypustki od razu przyszedł mi do głowy malinowy język, na policzkach dziwne wypieki , ale nie ma gorączki .
        Dziewczyny napiszcie coś !Jutro rano pędzę do lekarza
    • kasiuchna1 Re: węzły, migdał 06.03.11, 23:16
      U nas objawy identyczne, co to może byc? Katisza, napisz po powrocie od lekarza jaką diagnozę postawił.
    • katisza Re: węzły, migdał 07.03.11, 19:36
      dostaliśmy sumamed forte .Bez żadnych badań ,tym razem nawet nie próbowałam innego leczenia .Gardło nie jest anginowe ,ale brzydkie no i te węzły ciągle sporo powiększone .
      Nie brał antybiotyku już ponad rok , ale w tamtym roku zanim wycieli 3 migdał wziął sporo na uszy ( augmentin, ospen ,zinat ) tym razem dostał sumamed .
    • green.szate Re: węzły, migdał 11.03.11, 16:07
      Kurcze, ale czerwony język to dość charakterystyczny objaw, poszukaj sama info na ten temat. Żadnych badań? To typowe u naszych lekarzy....
      • katisza Re: węzły, migdał 13.03.11, 11:45
        jest ogromna poprawa .
        Wybroczyna , która była przez ostatni miesiąc - dwa zniknęła .Gardło ładne , węzły też ok .Wydzielina która mu spływała po tylnej scianie też zniknęła .

Antybiotyk pomógł.Cieszyłam się , że po grypie syn wyszedł bez antybiotyku ...ale gdzieś cały czas coś się tliło .Teraz juz ok .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka