Dodaj do ulubionych

Węzły chłonne USG

21.04.25, 14:13
Witam na USG wyszły mi odczynowe węzły chłonne o wymiarach 16x8 mm podzuchwow(prawdopodobnie od próchnicy dolnej siódemki) 17x4 mm (prawdopodobnie od wymrozenia odcisku na dłoni ciekłym azotem 4 dni przed wykonaniem USG) . Radiolog mówił że unaczynienie, wnęki itd jak najbardziej prawidłowe. Jeden węzeł ma wymiar 0,94x0,56 mm czy to nadal owal ? Lekarz nic nie mówił ale martwi mnie czy to owal nadal jest . Morfologia, crp,ldh ,Ob prawidłowe (robiłam sama z siebie )
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Węzły chłonne USG 22.04.25, 01:21
      Ja pierdolę Przepraszam za wyrażenie już 100 razy mówiłem na ten forum wszystkie odczynowe węzły chłonne wszystkie są niegroźne z takich węzłów odczynowych nie dostanie się nowotworu nie dostanie się żadnej poważnej więc co to są węzły chłonne odczynowe możesz je mieć praktycznie na całym ciele to są efekty że w tamtym rejonie był stan zapalny i to jest normalne Natomiast jeżeli byś miał węzły chłonne pakietowe wtedy jest alarm a ty masz odczynowe i to jeszcze na No w jamie ustnej drzwiamie ustnej koło siódemki pierwsze co byś zrobił to byś sobie zrobił panoramiczne zdjęcie zębów bo na pewno jeszcze tam masz gdzieś stan zapalny No i to i tak i tak będzie a jeśli jest stan zapalny zęba jest ropa i jak zacznie podejdzie do Nerwa w nerwo wtedy Są kłopoty kolega ząb siódemka zrobiła się pod zębem ropa dentysta nie mógł od razu usunąć tego zęba bo był w takim stanie żeby facet nie wytrzymał a może by nawet dostał sepsę lub jakieś inne świństwo albo choroba by się rozpowszechniła na całą jamę ustną dostał antybiotyk bolało go po antybiotyku troszkę mniej go bolało wyrwał zęba i dwa miesiące dochodził do normy
    • koziorozka Re: Węzły chłonne USG 22.04.25, 15:37
      Jak morfologia w porządku, to w czym problem?
      Załatw sprawę z dentystą i przestań się zamartwiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka