Dodaj do ulubionych

ciemieniucha u 2,5 latki

25.04.11, 21:44
Bardzo prosze o poradę czy jest jakiś skuteczny środek do kupienia w aptece do zwalczenia ciemieniuchy u 2,5latki.wiem,że można stosować oliwę ale może jakiś szampon po którym nie trzeba wyczesywać smile
Obserwuj wątek
    • zdunia1979 Re: ciemieniucha u 2,5 latki 25.04.11, 22:08
      Na małym dziecku albo niemowlaku był o tym bardzo duży wątek. Wpisz sobie w wyszukiwarkę!
      • cylia9 Re: ciemieniucha u 2,5 latki 25.04.11, 22:48
        u nas najlepiej sprawdzila sie parafina (do kupienia w aptece za kilka zlotych) i grzebien (oliwka "splywala" po wlosach, parafina trzymala sie skory glowy; wyczesywalam ok. 10 minut przez kilka wieczorow) przed kapiela i myciem glowy. po kapieli kolejne czesanie, ale juz krotkie, delikatniejsze.
        • gajmal Re: ciemieniucha u 2,5 latki 26.04.11, 11:26
          Nie wiem co zrobić, żeby zlikwidować, ale dowiedziałam się od lekarza co zrobić, żeby nie nawracała - trzeba zmniejszyć częstotliwość mycia włosów. Też nie mogłam uwierzyć, ale poskutkowało. Ja teraz myję córce głowę 2 razy w tygodniu i problemu nie ma.
    • osmag Re: ciemieniucha u 2,5 latki 26.04.11, 22:32
      To może być łojotokowe zapalenie skóry. Nam alergolog zalecił szampon "Clarsebic". Myję mu głowę 1x w tyg. Poskutkowało praktycznie natychmiast.
      • yoka1 Re: ciemieniucha u 2,5 latki 27.04.11, 11:19
        a nam pomogło to

www.profarm.com.pl/index.php/pl/7/55/
    • eldora79 Re: ciemieniucha u 2,5 latki 28.04.11, 01:50
      U nas sprawdzony krem Mustelli STELAKER. Nie jest tłusty jak oliwka. Łatwo się aplikuje na skórę u starszych dzieci (z większą ilością włosów). Przetestowany na niemowlaku i 3,5 latce.
      --
    • poprostumama78 Re: ciemieniucha u 2,5 latki 28.04.11, 08:41
      U mojego syna, który ma obecnie 4 lata, zastosowałam w końcu parafinę, bo oliwka i specjalny środek z apteki na ciemieniuchę nie sprawdziły się. No i oczywiście wyczesywanie, ja robiłam to grzebykiem dla niemowląt, z ząbkami zakończonymi malutkimi kuleczkami, a potem kąpiel i mycie włosów. Nie miało znaczenia mycie włosów, częste lub nie w powstawaniu ciemieniuchy, robiła się i już. Trochę to trwało, a wiekiem syn był już duży i walczyliśmy, aż w końcu pozbyliśmy się "tego".
    • laura_anna Re: ciemieniucha u 2,5 latki 28.04.11, 21:57
      U nas Mustela szampon w piance pokonał ciemieniuchę.
    • malgosiek2 Re: Skład super Musteli 28.04.11, 23:05
      Skład INCI: Water, Hydrogenated Polydecene, Isodecyl Neopentanoate, Glycerin, Potassium Cetyl Phosphate, Di-C12-13 Alkyl Malate, Cetyl Alcohol, Borago Officinalis Seed Oil, Butyl Avocadate, Sclerotium Gum, Capryloyl Glycine, Sodium Hydroxymethylglycinate, Disodium EDTA , Aloe Barbadensis Leaf Extract, Citric Acid.
      DISODIUM EDTA
      pochodzenie: substancja pochodzenia chemicznego
      używany jako: substancja chelatująca, regulator lepkości, zmiękczacz- mało polecany
      CETYL ALCOHOL (alkohol cetylowy)
      pochodzenie: składnik róznego pochodzenia
      dzialanie: wygładza, nawilża
      używany jako: emulgator, emolienty, regulator lepkości
      Może zatykać pory skórne.
      • pryczkowa26 Re: Skład super Musteli 29.04.11, 08:27
        ja tez polecam szampon w piance firmy mustela bebe smile
    • zosiap1234 Re: ciemieniucha u 2,5 latki 29.04.11, 08:38
      szampon w piance mustela bebe pomaga i prosze nie słuchac opini tej pani która opisuje skład tego produktu. Wejdź sobie na strone o tych produktach i poczytaj opinie smile
      • poprostumama78 Re: ciemieniucha u 2,5 latki 29.04.11, 09:11
        Zgadzam się. Zawsze warto spróbować. A co teraz chemii nie zawiera, nawet jeśli w tym szamponie ona jest lub jej nie ma! Oddychamy gorszym świństwem, nawet jeśli nie mieszkamy w dużych miastach, więc nie ma co przesadzać, że tu jest chemia a tu nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka