13.05.11, 08:55
Kurcze młodemu wpadła wczoraj rzęsa do oka a jak już wypadła to oko zrobiło się dość mocno zaczerwienione..i tak ma do dziśsadchyba nie jest to powód żeby gnać od razu do lekarza co? tymbardziej że chyba mu to jakoś nie dokucza bo nie trze oka i operuje nim jak trzeba. ale może można by to czymś złagodzić?tylko czy są takie krople do oczu dla niemowląt (5mies.) albo jakieś okłady z rumianku?co myślicie?
Obserwuj wątek
    • malila Re: oko 13.05.11, 09:23
      Okłady ze świetlika albo z rumianku powinny załatwić sprawę. Do lekarza nie musisz, chyba, że zacznie się coś dziać albo do jutra nie będzie żadnej poprawy.
    • wuika Re: oko 13.05.11, 09:32
      A ta rzęsa tam nadal jest?
      Do przemywania oczu i łagodzenia różnych zadrapań i innych takich, jak nie mam odpowiednich kropli, zawsze nadaje się sól fizjologiczna, ta na pewno nie szkodzi, a może złagodzić np. wysuszenie. Jak się będzie utrzymywało dłuższy czas, to wiadomo - lekarz + specjalistyczne krople, ale na krótką metę sól pomoże smile No i jak rzęsa nadal gdzieś siedzi, albo jakiś paproch, to się może wypłucze.
      • adwarp Re: autor:wuika:) 13.05.11, 09:46
        a wuika przeczytała pierwszy post?
        • wuika Re: autor:wuika:) 13.05.11, 09:54
          Tak, że jest zaczerwienione i że rzęsa wypadła (no tutaj moje pytanie było bez sensu, przyznaję big_grin). Na podrażnienie moich oczu często wystarczy mocne ich nawilżenie, w przypadku małych dzieci też to było w mojej rodzinie stosowane. Napisałam coś jeszcze głupiego? Jak tak, to sorry big_grin
          • adwarp Re: autor:wuika:) 13.05.11, 10:01
            smile
            poza tym pierwszym pytaniem, wszystko było jak najbardziej oksmile

a tak na temat
            to kiedyś to się robiło okłady z herbaty i do tego ekspresowej, ale w dzisiejszych czasach, to nie wiem, czy można ryzykować, bo nie wiadomo co w tych torebkach siedziwink

• wuika Re: autor:wuika:) 13.05.11, 11:09
              Ematki nie mają herbaty w torebkach - same liściaste, sypane za kilkaset zł za kilo tongue_out Skąd Ty weźmiesz torebkę? Z Biedronki? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka