Dodaj do ulubionych

potakiwanie głowka, drgawki?

14.07.11, 13:14
Witam.
Syn ma 9 miesiecy. Od miesiaca zaczał wykonywac dziwne ruchy głowka (w gore i w doł, jakby pokazywał TAK).
Poczatkowo bylo to podczas jedzenia, kiedy karmiłam go na lezaczku. Wtedy nie siedział samodzielnie. Kupilismy krzesełko do karmienia i przestał tak robic na jakis czas. Ostatnio znowu zaczał potakiwac głowa, nie tylko przy jedzeniu, ale tez w innych okolicznosciach, w foleliku samochodowym, na podłodze w trakcie zabawy.
W trakcie tych ruchów jest z nim kontakt, nie wywraca oczkami.
Wczoraj bylismy u neurologa i ten nas powaznie nastraszył, twierdzac ze sa to drgawki kloniczne, ze mały ma wodniaki i to przez to te drgawki. Dzis wieczorem mamy eeg. Strasznie sie boje...
Obserwuj wątek
    • olcia71 Re: potakiwanie głowka, drgawki? 14.07.11, 14:42
      pl.wikipedia.org/wiki/Napad_padaczkowy
      Hmm Drgawki kloniczne to po prostu drgawki padaczkowe z tego wynika. Byłaś u neurologa, on zna się lepiej, ale (wiem, ze to trudne) nie skupiaj sie na opinii jednego lekarza i nie panikuj. Poczekaj na wyniki i koniecznie skonsultuj jeszcze z innym.
      A jeśli chodzi o takie "potakiwanie" to moja mała tez tak robiła, ale nie pamietam niestety kiedy zaczęła. Też dziwnie mi to wygladało i troche się na poczatku niepokoiłam, ale mała po prostu naśladowała nasze ruchy i z czasem jak kontakt był z nia większy to ona po prostu przytakiwała na zadane pytania lub odpowiadala negatywnie. A na poczatku tak sobie "trenowała" wink
    • monikk27 Re: potakiwanie głowka, drgawki? 07.09.13, 14:20
      Witaj ana_pe!
      dużo czasu minęło od twojego postu z 14.07.11 odnośnie potakiwania u Twojego dzidziusia... U nas jest to samo, a mój syn zaczął niepokojąco kiwać główką w podobnym wieku i w takich samych okolicznościach. Dużo już przeszliśmy szczerze mówiąc. EEG, rezonans-wszystko w normie. Rozpoznanie-refluks żołądkowo-przełykowy ale mimo leczenia potakiwanie nie ustąpiło. Bardzo się martwię. jak się u Was sprawy potoczyły? Bardzo proszę o odpowiedź!
      Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka