31.05.04, 06:10
Obserwuj wątek
    • echna Re: ANGINA? 31.05.04, 06:14
      Witam Wszystkich. Mam pytanie czy gdy dziecko ma anginę to może nie boleć
      gardło tylko brzuch? Mój synek wczoraj rano dostał wysokiej gorączki i bolaqł
      go brzuszek. Ja parę dni temu przechodziłam anginę, ale z okropnym bólem
      gardła. Natomiast moja koleżanka stwierdziła że jej synek chorując teraz na
      anginę miał tylko bóle brzucha. Czy tak objawia się angina?
      • milanka1 Re: ANGINA? 31.05.04, 09:45
        Witam, moja dwu letnia córka właśnie przechodzi anginę. U nas zaczęło się tak.
        Brak chęci do jedzenia i wieczorem dziwne kupki. Jedna strasznie śmierdząca i
        prawie niestrawione jedzonko, a druga za jakąś godzinkę po pierwszej strasznie
        rzadka i baaaaardzo duża. Na drugi dzień podwyższona temperatura - 37,5 i brak
        apetytu. Myślałam, że to niestrawność - dawałam jej Lacidofil, ale jak
        temperatura utrzymywala się następnego dnia 37,8 wezwałam lekarza. Tymbardziej,
        że nic nie chciała jeść i z piciem było też fatalnie, no i mówiła jakby miała
        jakieś kluski w buźce. Okazało się, że angina ropna. Od piątku bierze
        antybiotyk Duracef - co 12 godzin po 2 ml. Z jedzeniem i piciem juz prawie ok
        no humorek powoli wraca. Ale lek musi brać przynajmniej przez 7 dni. Tak więc
        z moich doświadczeń wynika, że tak właśnie może zaczynać się angina. Ale myślę,
        że bez bólu gardła się nie obędzie. Pozdrawiam Ania.
    • echna Re: ANGINA? 01.06.04, 06:09
      Byłam wczoraj u lekarza, faktycznie angina. Też dostaje duracef.Ale gardziołko
      jeszcze nie boli. Lekarz mówi że raczej zacznie. Chyba że mój syn taki
      wytrzymały na ból gardła. Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka