echna Re: ANGINA? 31.05.04, 06:14 Witam Wszystkich. Mam pytanie czy gdy dziecko ma anginę to może nie boleć gardło tylko brzuch? Mój synek wczoraj rano dostał wysokiej gorączki i bolaqł go brzuszek. Ja parę dni temu przechodziłam anginę, ale z okropnym bólem gardła. Natomiast moja koleżanka stwierdziła że jej synek chorując teraz na anginę miał tylko bóle brzucha. Czy tak objawia się angina? Odpowiedz Link Zgłoś
milanka1 Re: ANGINA? 31.05.04, 09:45 Witam, moja dwu letnia córka właśnie przechodzi anginę. U nas zaczęło się tak. Brak chęci do jedzenia i wieczorem dziwne kupki. Jedna strasznie śmierdząca i prawie niestrawione jedzonko, a druga za jakąś godzinkę po pierwszej strasznie rzadka i baaaaardzo duża. Na drugi dzień podwyższona temperatura - 37,5 i brak apetytu. Myślałam, że to niestrawność - dawałam jej Lacidofil, ale jak temperatura utrzymywala się następnego dnia 37,8 wezwałam lekarza. Tymbardziej, że nic nie chciała jeść i z piciem było też fatalnie, no i mówiła jakby miała jakieś kluski w buźce. Okazało się, że angina ropna. Od piątku bierze antybiotyk Duracef - co 12 godzin po 2 ml. Z jedzeniem i piciem juz prawie ok no humorek powoli wraca. Ale lek musi brać przynajmniej przez 7 dni. Tak więc z moich doświadczeń wynika, że tak właśnie może zaczynać się angina. Ale myślę, że bez bólu gardła się nie obędzie. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
echna Re: ANGINA? 01.06.04, 06:09 Byłam wczoraj u lekarza, faktycznie angina. Też dostaje duracef.Ale gardziołko jeszcze nie boli. Lekarz mówi że raczej zacznie. Chyba że mój syn taki wytrzymały na ból gardła. Pa Odpowiedz Link Zgłoś