Dodaj do ulubionych

biegunka u waszych dzieci

02.02.12, 03:02
kochane e-mamy mam pytanie jak radzicie sobie z biegunką u waszych dzieci?
mój syn 3l.od wczoraj jakiś marudny ze stanem podgorączkowym na wieczór płacze,że boli go brzuszek właśnie godz.temu obudził się z biegunką pół godz.w ubikacji spędziliśmy teraz zasnął.
a że u nas biegunka zawsze kończyła się szpitalem to się boje i pytam co wy robicie żeby wasze dzieci się nie odwodniły?
mój już 4 razy był odwodniony w szpitalucrying
Obserwuj wątek
    • paartycja Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 06:47
      przede wszystkim pozwól mu wydalić to co niepotrzebne czyli nie dawaj żadnych zapieraczy typu smecta.
      po drugie duuuzo picia,cokolwiek-najlepiej orsalit,gastrolit-ale to wstrętne w smaku więc może dodatkowo zwrócić..słaba herbata,ponoć odgazowana cola,napar z suszonych jagód,żadnego mleka.
      dziecko zapewne nie ma apetytu więc spokojnie można go przegłodzić,żeby uspokoić żołądek i jelita
      i pamiętaj-dużo picia,choćby po łyżeczce
      • yenna_m Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 08:12
        no właśnie ja zawsze dawałam smecte po to, żeby nie odwodnić
        ale moje zawsze rzygały jak koty dodatkowo
        • monia.s01 Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 08:15
          Ja też zawsze podaję Orsalit. Ma mnóstwo soli mineralnych ale rzeczywiście w smaku jest ohydny, dlatego dzieciaki piją go po łyżeczce, oprócz tego woda przegotowana albo bardzo słaba herbatka.
    • koza_w_rajtuzach Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 08:22
      Zrób mu głodówkę, dawaj pić (woda, cola, orsalit), ale nie dawaj jeść.
      My w tamtym tygodniu też mieliśmy całą rodziną grypę jelitową, niestety u nas wiązało się to z wymiotami. Szybko z tego wyszliśmy i życzę, żeby Twój synek wrócił szybko do siebie, bez potrzeby leżenia w szpitalu.
      • anecia88.net Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 09:20
        dziękuję za odpowiedzi właśnie jak widzi,że tylko biorę smecte tak zaraz go dzwiga i nie ma szans żeby mu dać orsalit wypije kilka łyżeczek
        a co myślicie o nifuroksazyd taki żółty syrop
        piję dużo wody jest głodny bo chce płatki ale chyba mu nie wolno.
        • zuzi.1 Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 09:33
          Zacznij podawac mu codzinnie probiotyki w kapsułkach plus sporo do picia, w razie wymiotów rewelacyjny jest Vomitusheel firmy Heel w kroplach-dawkowanie na ulotce.
        • ulas123 Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 09:38
          nifuroksazyd działa na bakterie, zjadł coś nieświeżego? bo jak to wirusowe to raczej nie pomoże. może jakiś probiotyk podaj.
          • anecia88.net Re: biegunka u waszych dzieci 02.02.12, 10:10
            nie jadł nic starego
            mam enterol po ostatniej biegunce ale na razie zasnał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka