Dodaj do ulubionych

Fatalne gardło

19.02.12, 12:34
Moja córka wczoraj lekko zagorączkowała - 37,4 i tak utrzymuje się również dzisiaj. Samopoczucie bardzo dobre. Za to gardło okropne. Wczoraj wieczorem miała na migdałach małe czerwone kropeczki, dziś rano wyglądały coś jak opryszczka, takie ropne pęcherzyki (ale nie białe). Teraz zaczerwienienie przeniosło się już na podniebienie. Gardło ogólnie bardzo czerwone. Czy mogę z tym poczekać do jutra? Czy to może być szkarlatyna?
Obserwuj wątek
    • lukas.2004 Re: Fatalne gardło 19.02.12, 14:52
      Gorączka wzrosła na 38, po nurofenie spadła.
      • circa.about Re: Fatalne gardło 19.02.12, 19:05
        Jeśli pęcherzyki, to zapewne wirusowe.
        Psikaj jej jakimś Tantum Verde regularnie (4-6 razy dziennie) _ nurofen (przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo) i powinno za chwile być ok.
        Ja z takimi objawami do lekarza nie chodzę.
        • ragazza.bionda Re: Fatalne gardło 21.02.12, 15:12
          Mój wątek jest na Zdrowiu małego dziecka.
          Nasz pediatra zalecił antybiotyk, którego jeszcze nie podałam. Dziecko jest bez gorączki kolejny dzień, osłuchowo czysto mimo, że kaszel się zrywa, katar jest, gardło wg mnie ok (może być trochę czerwone od kaszlu). Dzisiaj robiliśmy badania w labie, ale jeszcze ich nie mam. CRP jest na pewno ujemne.
          • lukas.2004 Re: Fatalne gardło 21.02.12, 22:13
            W poniedziałek pokazałam małą pediatrze - dosatliśmy leczenie objawowe (Tantum verde, rutinacea, nurofen) do środy i jak będzie gorączkować, to włączyć antybiotyk. Wczoraj już tylko 37,2, dziś bez podwyższonej temperatury. Gardło na mój ogląd zdecydowanie lepsze, z buzi zapach również lepszy (choć jeszcze nie idealny). Mam nadzieję, że recepta będzie się nadawała tylko do kosza.
            • ragazza.bionda Re: Fatalne gardło 21.02.12, 22:48
              Ja wykupiłam antybiotyk, gdyby było gorzej, ale nadal obserwuję dziecko i mam nadzieję, że stan się nie pogorszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka